Hava Durumu

Yerli Kalaşnikof (SAR-308)

Yazının Giriş Tarihi: 27.08.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.08.2021 07:30

Dünya'nın en çok talep gören tüfeği AK-47 (Kalaşnikof) en fazla insan öldüren silahı olsa da;özellikle vekâlet savaşlarının vazgeçilmezi durumunda.

İlk olarak 1949'da sadece 1500 tane üretilen buotomatik silahın şuan da yeryüzündeki çatışmalarda kullanım sayısının 100 milyonu aştığını belirtiliyor.

Silah tasarımcısı Mihail Kalaşnikof 2013'de 94 yaşında yaşamını yitirse de; 80 yaşına kadar baş tasarımcı olarak bu silahı daha da geliştirmek için mesai harcayan iş kolik bir generaldi.   Ve Rusya oldukça uzun yıllarbu keşfin kaymağını tek başına yedi.

Bugün ise ülkemiz bu teknoloji yıldızının farklı bir üst modelini geliştirerek Türk Savunma Teknolojisinin adını dünyaya ezberletti.

Bu çalışmaların son ürünü olan ve Sarsılmaz silah sanayii tarafından üretilen SAR-308 otomatik piyade tüfeğimiz(yerliKalaşnikof) herkesi heyecanlandırarak Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine çoktan girdi.

Türkiye'de seri üretime başlayan yerli gururumuz SAR-308'in orijinal Kalaşnikof'tan farkı Dipçik, El Kundağı ve Şarjörünün polimerden imal edilmesi olarak tanıtıldı kamuoyuna.

Dünya üzerinde Kalaşnikof oldukça yaygın bir tüfek olduğundan mühendislerimiz direkt olarak bilinenin üzerine oynamışlar.

Ancak üretimdeki farklılıklar ve kullanılan malzemelerde küçük ama işlevli hatta üstün farklılıklar söz konusu.

Yoksa tercih edilme özelliklerinden olan su altında, çamurda ve toza maruz kaldığındaki çalışmasında aynı özellikleri taşıyor.

SAR-308'i AK-47'den ayıran en önemli özelliklerinden biride, polimer şarjörün rakibinin metal şarjörüne göre daha hafif rahat kullanışlı ve esnek olması.

Bu özellikleriyle silahımız şimdiden RusKalaşnikof pazarına göz dikti.

Peki bu özel yerli üretim piyade tüfeği nasıl SAR-308 adını aldı?

Sarsılmazın imal ettiklerine karşı kullandığı geleneksel bir yöntemi bu.

Tüfeğin mermi kalibresi 308. Yani SARsılmaz'ın ilk üç harfiyle mermi kalibresi birleştirilerek türetilmiş bu isim.

SAR-308 özellikleri günümüz koşullarına göre güncellenmiş.

Mesela çelik parçalar kullanılmış. Polimer şarjörü, Katlanabilir Dipçiği ve El kundağı gibi yüksek mukavemetli parçalarla performansının artırılması hedeflenmiş.

Öte yandan dipçik katlanınca çok rahat dar mesafe nişangâhı da genişliyor. Bu da yeni eklenenve orijinalinde olmayan bir özellik. Yani bizim ürünümüze has teleskobik bir dizayn bu. Ayrıca bu modellerde seri üretime de geçildi.

İki silah arasında üretim şartları anlamında bizim lehimize  farklılıklar var. Günümüz teknolojisinin Bilgisayar destekli ısıl işlem fırınlarından yararlanılarak SAR-308'in parçaları Türk Malı (TM) olarak imal edilmiş.

Yılların Kalaşnikof'una bu kadar az bir zaman sonra meydan okumak bugüne kadar kimsenin hayal edemeyeceği bir rüya gibi olsa da; Türk Mühendisleri bu rüyayı gerçeğe çevirdi.

Biliyoruz ki daha yeni başladık ve yolun başındayız. Boşa harcanan yıllar planlı çalışmalarla tölare ediliyor çok şükür.

Düne kadar bayrak ipi ürettik diye kırk takla atan hükümetleri takım tutar gibi alkışlayanlar bugün üreten Yeni Türkiye'ye burun kıvırıyor.

Lütfen bu piyasaya hâkim olmayanlar yorum yapmasın. Neredeyse tüm silahlar kopyalama tekniğiyle üretilirler.Çalışan mekanizmayı sıfırdan bambaşka bir profille ortaya koymak, ancak köklü firmaların geleneği.

Bugün dünyanın neresinde olursa olsun silah üretmek üstelik ordunun kullanımına sunmak öyle yarım akıllıların tasavvur edeceği işler değil. Vatan savunmasını siyasetten ayrı tutamayıp kinini kusuyorsan yazık sana.

Dünyada pek çok bölgede tercih edilen silahlar arasında sorunsuz çalışan mekanizmasıyla Kalaşnikof 1 numara. Bakımı kolay kompakt ve basit.Bu sebepten birçok ordunun envanterinin de olmazsa olmazı.

Yerli Kalaşnikof'umuz SAR-308öyle bir kullanım kolaylığına sahip ki; acemieğitimli  askerler bile rahatlıkla söküp takarak kullanabilir.

Bu dünyada silahlar basit ve hilesiz olunca savaşları da gerçek kahramanlar kazanacaktır.

SAR-308 için ilk etaptaki hedef Güvenlikten sorumlu korucular olacak. 55 000 maaşlı, 25 000 gönüllü korucumuz mevcut. İlk önce bunlarının silahlarının değişmesi gerek.

Çözüm ise siyasetten uzakkendiyle yarışan profesyonel bir idare.

Allah nazardan saklasın o da şuan makine gibi işliyor.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.