Hava Durumu

Anlamı insan!

Yazının Giriş Tarihi: 25.03.2024 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.03.2024 13:00

İnsanın hayatındaki birçok olgunun içi boştur aslında. Onların içini dolduran ve anlam kazandıran kişinin kendisidir. Her ne olursa olsun bu değişmez. Hatta insanın yaşadığı olaylar, aldığı tepkiler ve ona karşı duyulan hisler bile o kişinin yüklediği anlama göre şekillenir. Bu kısım aslında bir çoğumuzun gözden kaçırdığı ve sırf bu sebeple yanlış şekillenip bambaşka yerlere gitmiş olaylar silsilesidir. O yüzden insan her şeye mantık çerçevesinde bir anlam kazandırmalı ve birçok şeyin de tamamen kendisine bağlı olduğunu bilmelidir.

Öncelikle insanın sahip olduklarını nasıl anlamlandırdığını anlatmak istiyorum. Herhangi bir insanın sahip olduğu makam, ünvan, meslek ya da zenginlik tamamen onun kişiliğine göre şekillenir ve ona göre bir statü oluşturur. Kişinin karakteri, ahlakı, bakış açısı ve niyeti sahip olduğu o şeye anlam katan önemli unsurlardır. Bir meslekte son derece başarılı bir insanda eğer ki liyakat yoksa o işi sonuna kadar kötüye kullanır ve bunu profesyonelce yapar. Aynı şekilde bu durum, insanın bulunduğu makamı, sahip olduğu maddi imkanları ve nüfuzunu kötüye kullanmakta da böyledir. Yani insan hepsinin içini karakteriyle doldurur, niyetiyle şekillendirir. İkincisi de yaşadığımız olayları nasıl şekillendirdiğimizdir. Yani bir insanın yaşadığı şey onun bakış açısına göre anlam kazanır. Hatta ve hatta insanların bize davranışlarının anlamını bile verdiğimiz tepkilerle biz belirleriz. Nasıl mı? Örneğin bizi üzmek isteyen birinin bize karşı yaptığı şey biz ona üzülünceye kadar tam anlam kazanmamıştır. Yapılan davranışın niyeti bellidir fakat bizi üzmeyi başaramadığı sürece sonuçsuz yani boş bir eylemdir. O yüzden bize karşı yapılanlara gereksiz anlam yükleyen, hatta yapan kişinin bile ummadığı sonucu almasını sağlayan biziz bunu unutmayın.

Yani insan, bu hayattaki her şeye anlam katan ya da anlamını bozan, içinin dolduran ya da boşaltan en etkin unsurdur. O yüzden size ait olan ya da size karşı yapılan veyahut da sizin yaptığınız her şey sizinle şekillenir bunu hiçbir zaman unutmayın. İnsan dolu ve donanımlıysa her şeyin içini en güzel şekilde doldurur. Ya da kendini korumak adına istediği her şeyi istediği gibi boşa çıkarıverir. Yeter ki insan kendi anlamını bulmuş, kendini doldurmuş olsun!

Sağlıcakla ve farkındalıkla kalın.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.