MasterChef'in jüri üyeleri Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna, bu hafta Bedri Usta olarak tanınan Bedrettin Aydoğdu'yu konuk etti. Yarışmacılar, Bedri Usta'nın özel tarifini kullanarak patlıcan kebabı yaptı. Peki, Patlıcan Kebabı malzemeleri nelerdir? Patlıcan Kebabı nasıl yapılır?
Haber Giriş Tarihi: 29.09.2024 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2024 17:58
Kaynak:
Haber Merkezi
MasterChef'in bu bölümünde Bedri Usta, yani Bedrettin Aydoğdu, jüri üyeleri Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'nın konuk oldu. Yarışmacılar, Bedri Usta'nın rehberliğinde patlıcan kebabı hazırladılar. Peki, Patlıcan Kebabı malzemeleri nelerdir? Patlıcan Kebabı nasıl yapılır?
PATLICAN KEBABI TARİFİ
Malzemeler:
8-10 adet küçük boy patlıcan
Yarım çay bardağı sıvı yağ (patlıcanları yağlamak için)
1 kilogram orta yağlı dana kıyma
2 diş ezilmiş sarımsak
2 adet orta boy soğan
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı galeta unu
2 tutam maydanoz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Kimyon
Pul biber
(Varsa biraz köfte baharatı)
Tuz
Sosu İçin:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım yemek kaşığı tatlı biber salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su (200 ml)
Tuz
Kekik
Karabiber
Acı pul biber
Yapılışı:
Köfte Hazırlığı: Derin bir kapta kıymayı, ince doğranmış soğanı, ezilmiş sarımsağı, ince kıyılmış maydanozu, baharatları, yumurtayı ve galeta ununu birleştirip yoğurun. Karışımın üzerini kapatıp buzdolabında dinlendirin.
Patlıcan Hazırlığı: Patlıcanları kalın dilimler halinde kesin. Bol tuzlu suya koyup üzerini ağırlıkla kapatın ve 30 dakika bekletin. Ardından tuzlu suyu süzün ve bol su ile yıkayıp tekrar süzün.
Patlıcanları Yağlama: Patlıcanları geniş bir kaba alıp üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ gezdirin ve karıştırın.
Tepsiye Dizme: Bir patlıcan dilimi ve bir köfte şeklinde yan yana dizerek borcama yerleştirin. İsterseniz aralarına soğan, dilimlenmiş sarımsak, domates ve biber de ekleyebilirsiniz.
Sosu Hazırlama: Küçük bir tavada yağları ısıtın, baharatları ekleyip kavurun. Ardından sıcak suyu ekleyip bir taşım kaynatın ve karışımı tepsinin üzerine dökün.
Pişirme: Islanmış bir fırın kağıdını tepsinin üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında alttan ikinci rafta 45 dakika pişirin. Sonra kağıdı çıkarın ve 205 derecede 20 dakika daha, üzeri kızarana kadar pişirin. Gerekiyorsa suyu süzebilirsiniz.
Servis: Yemeğiniz piştikten sonra sıcak servis edin. Önceden pişirdiyseniz, servis yapmadan önce kuru bir fırın kağıdı ile örtüp 200 derecede 20 dakika ısıtabilirsiniz.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Patlıcan kebabı içine ne koyulur?
MasterChef'in jüri üyeleri Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna, bu hafta Bedri Usta olarak tanınan Bedrettin Aydoğdu'yu konuk etti. Yarışmacılar, Bedri Usta'nın özel tarifini kullanarak patlıcan kebabı yaptı. Peki, Patlıcan Kebabı malzemeleri nelerdir? Patlıcan Kebabı nasıl yapılır?
MasterChef'in bu bölümünde Bedri Usta, yani Bedrettin Aydoğdu, jüri üyeleri Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'nın konuk oldu. Yarışmacılar, Bedri Usta'nın rehberliğinde patlıcan kebabı hazırladılar. Peki, Patlıcan Kebabı malzemeleri nelerdir? Patlıcan Kebabı nasıl yapılır?
PATLICAN KEBABI TARİFİ
Malzemeler:
Sosu İçin:
Yapılışı:
Kaynak: Haber Merkezi
Son Haberler
BTSO Başkanı İbrahim Burkay, İMSİAD üyeleriyle buluştu
188 yaşındaki adam iddiası: Gerçek başka çıktı!
Yıldırım’da anahtarlar teslim edildi