MasterChef'ten son tarifler: Kadınbudu köfte nasıl yapılır?
MasterChef'ten son tarifler: Kadınbudu köfte nasıl yapılır?
MasterChef'ten son tarifler merak edilerek araştırılıyor. Peki Kadınbudu köftenin malzemeleri nelerdir? Kadınbudu köfte nasıl yapılır? İşte MasterChef'ten son tarifler...
Haber Giriş Tarihi: 08.11.2023 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2023 19:47
Kaynak:
İHA
Türk mutfağının en sevilen yarışmalarından biri olan MasterChef, her yıl olduğu gibi bu yıl da izleyicileri ekranlara kilitledi. Yarışmada, şefler yarışmacılardan hazırlamalarını istedikleri yemeklerle hem lezzetli hem de görsel şölenler sundular.
Ekran başındaki izleyiciler de MasterChef'ten son tarifler merak edilerek araştırılıyor. Peki MasterChef'ten son tarifler neler...
KADINBUDU KÖFTE
Kadınbudu köfte, Türk mutfağının en sevilen köfte çeşitlerinden biridir. Bu tarifte, kıyma, soğan, yumurta ve baharatlarla hazırlanan köfteler, tencerede pişirilir ve üzerine sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.
MALZEMELER:
500 gram kıyma
1 adet soğan
2 adet yumurta
1/2 su bardağı galeta unu
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI:
Soğanı rendeleyin ve kıymaya ekleyin.
Yumurtaları, galeta ununu, tuzu ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun.
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve şekil verin.
Tencerede sıvı yağı kızdırın ve köfteleri kızartın.
Kızaran köfteleri servis tabağına alın ve üzerine sarımsaklı yoğurt ile servis edin.
ÇITIR TAVUK
Çıtır tavuk, dünya mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Bu tarifte, tavuk göğüsleri, baharatlarla marine edilir ve kızartılarak hazırlanır.
MALZEMELER:
4 adet tavuk göğüs fileto
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı galeta unu
1/4 su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/4 çay kaşığı kırmızı toz biber
YAPILIŞI:
Tavuk göğüslerini yıkayın ve kurulayın.
Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi bir kapta karıştırın.
Tavuk göğüslerini bu karışıma bulayın ve üzerini kapatın.
Unu, galeta ununu ve zeytinyağı ayrı ayrı kaplara alın.
Tavuk göğüslerini önce una, ardından galeta ununa bulayın.
Kızgın yağda tavukları kızartın.
Kızaran tavukları kağıt havlu üzerine alın ve fazla yağını alın.
Sıcak olarak servis edin.
Jambalaya
Jambalaya, Amerika'nın Louisiana eyaletinde ortaya çıkan ve pirinç, et, sebze ve baharatlarla hazırlanan bir yemektir. Bu tarifte, jambalaya, tavuk ve sebzelerle hazırlanır.
MALZEMELER:
1 su bardağı pirinç
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 adet havuç
150 gram tavuk göğüs eti
1/2 su bardağı domates sosu
1/2 su bardağı sebze suyu
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI:
Soğanı, sarımsağı, kırmızı biberi, yeşil biberi ve havucu ince ince doğrayın.
Tavuk göğüs etini küp küp doğrayın.
Büyük bir tencerede zeytinyağını kızdırın ve soğanı kavurun.
Sarımsak, kırmızı biber, yeşil biber ve havucu ekleyip kavurmaya devam edin.
Tavuk etini ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.
Domates sosunu, sebze suyunu, tuzu ve karabiberi ekleyin.
Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 20 dakika pişirin.
Pişen jambalayayı servis edin.
Bu haberde MasterChef'ten son tarifler sorusuna yanıt bulundu.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
Bursa Hayat Gazetesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
MasterChef'ten son tarifler: Kadınbudu köfte nasıl yapılır?
MasterChef'ten son tarifler merak edilerek araştırılıyor. Peki Kadınbudu köftenin malzemeleri nelerdir? Kadınbudu köfte nasıl yapılır? İşte MasterChef'ten son tarifler...
Türk mutfağının en sevilen yarışmalarından biri olan MasterChef, her yıl olduğu gibi bu yıl da izleyicileri ekranlara kilitledi. Yarışmada, şefler yarışmacılardan hazırlamalarını istedikleri yemeklerle hem lezzetli hem de görsel şölenler sundular.
Ekran başındaki izleyiciler de MasterChef'ten son tarifler merak edilerek araştırılıyor. Peki MasterChef'ten son tarifler neler...
KADINBUDU KÖFTE
Kadınbudu köfte, Türk mutfağının en sevilen köfte çeşitlerinden biridir. Bu tarifte, kıyma, soğan, yumurta ve baharatlarla hazırlanan köfteler, tencerede pişirilir ve üzerine sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.
MALZEMELER:
500 gram kıyma
1 adet soğan
2 adet yumurta
1/2 su bardağı galeta unu
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI:
Soğanı rendeleyin ve kıymaya ekleyin.
Yumurtaları, galeta ununu, tuzu ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun.
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve şekil verin.
Tencerede sıvı yağı kızdırın ve köfteleri kızartın.
Kızaran köfteleri servis tabağına alın ve üzerine sarımsaklı yoğurt ile servis edin.
ÇITIR TAVUK
Çıtır tavuk, dünya mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Bu tarifte, tavuk göğüsleri, baharatlarla marine edilir ve kızartılarak hazırlanır.
MALZEMELER:
4 adet tavuk göğüs fileto
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı galeta unu
1/4 su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/4 çay kaşığı kırmızı toz biber
YAPILIŞI:
Tavuk göğüslerini yıkayın ve kurulayın.
Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi bir kapta karıştırın.
Tavuk göğüslerini bu karışıma bulayın ve üzerini kapatın.
Unu, galeta ununu ve zeytinyağı ayrı ayrı kaplara alın.
Tavuk göğüslerini önce una, ardından galeta ununa bulayın.
Kızgın yağda tavukları kızartın.
Kızaran tavukları kağıt havlu üzerine alın ve fazla yağını alın.
Sıcak olarak servis edin.
Jambalaya
Jambalaya, Amerika'nın Louisiana eyaletinde ortaya çıkan ve pirinç, et, sebze ve baharatlarla hazırlanan bir yemektir. Bu tarifte, jambalaya, tavuk ve sebzelerle hazırlanır.
MALZEMELER:
1 su bardağı pirinç
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 adet havuç
150 gram tavuk göğüs eti
1/2 su bardağı domates sosu
1/2 su bardağı sebze suyu
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI:
Soğanı, sarımsağı, kırmızı biberi, yeşil biberi ve havucu ince ince doğrayın.
Tavuk göğüs etini küp küp doğrayın.
Büyük bir tencerede zeytinyağını kızdırın ve soğanı kavurun.
Sarımsak, kırmızı biber, yeşil biber ve havucu ekleyip kavurmaya devam edin.
Tavuk etini ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.
Domates sosunu, sebze suyunu, tuzu ve karabiberi ekleyin.
Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 20 dakika pişirin.
Pişen jambalayayı servis edin.
Bu haberde MasterChef'ten son tarifler sorusuna yanıt bulundu.
Kaynak: İHA
Son Haberler
Bursa'daki düğünde ilginç anlar! Metrelerce uzunluğunda para takıldı
Başkan Bozbey, ikinci kez Yenişehir’de
Bursa’da yola atılan kamyon lastiği kazaya yol açtı!