Birçok faydası olduğu bilinen ıhlamur, merak edilerek araştırılıyor. Peki ıhlamurun faydaları nelerdir? Ihlamur çayı nasıl yapılır? İşte detaylar...
Haber Giriş Tarihi: 27.11.2023 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2023 16:44
Kaynak:
İHA
Ihlamur, Malvaceae familyasına bağlı, Kuzey Yarımküre'nin ılıman ve yarı tropik bölgelerinde yetişen ağaç cinsidir. L. tilia cinsine ait 30'dan fazla tür vardır. Ihlamur, Türkiye'de yaygın olarak yetişen bir ağaçtır.
Ihlamur ağacı, 30-40 metre boyunda büyüyebilir. Yaprakları, kalp şeklinde ve tırtıklı kenarlıdır. Çiçekleri, beyaz ve kokuludur. Ihlamur çiçekleri, bahar aylarında açar. Birçok faydası olduğu bilinmektedir.
Ihlamurun faydaları şunlardır:
Grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi solunum yolu hastalıklarına iyi gelir. Ihlamurun içeriğinde bulunan uçucu yağlar, balgam söktürücü ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Bu özellikleri sayesinde, solunum yollarını rahatlatarak, öksürüğü keser ve balgamı sökmeye yardımcı olur.
Ateş düşürür. Ihlamurun ateş düşürücü etkisi vardır. İçeriğinde bulunan flavonoidler, vücut sıcaklığını düşürmeye yardımcı olur.
Rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Ihlamurun içeriğinde bulunan uçucu yağlar, sakinleştirici ve rahatlatıcı özelliklere sahiptir. Bu özellikleri sayesinde, stres ve kaygıyı azaltmaya yardımcı olur.
Uykuya yardımcı olur. Ihlamurun içeriğinde bulunan uçucu yağlar, uykuya dalma sürecini kolaylaştırır.
Kabızlık problemine iyi gelir. Ihlamurun içeriğinde bulunan müsilaj, bağırsakların hareketlerini düzenleyerek, kabızlığı gidermeye yardımcı olur.
Sindirim sisteminin sağlığını destekler. Ihlamurun içeriğinde bulunan antioksidanlar, sindirim sisteminin sağlığını desteklemeye yardımcı olur.
Bağışıklık sistemini güçlendirir. Ihlamurun içeriğinde bulunan antioksidanlar, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.
Cildin sağlığını destekler. Ihlamurun içeriğinde bulunan antioksidanlar, cildin sağlığını desteklemeye yardımcı olur.
Ihlamur çayı, günde 2-3 fincan tüketilebilir. Ihlamur çayı yaparken, 1-2 tatlı kaşığı ıhlamuru bir bardak sıcak suya ekleyin ve 5-10 dakika demleyin. Ihlamur çayını balla tatlandırabilirsiniz.
Ihlamur çayı, bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bu nedenle, ıhlamur çayı tüketmeden önce doktorunuza danışmanız tavsiye edilir.
IHLAMUR ÇAYI NASIL YAPILIR?
Ihlamur çayı yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
1-2 tatlı kaşığı ıhlamur
1 bardak sıcak su
Yapılışı:
Bir demliğe 1-2 tatlı kaşığı ıhlamuru ekleyin.
Üzerine 1 bardak sıcak su ekleyin.
Demliği kapatın ve 5-10 dakika demleyin.
Ihlamur çayını süzün ve servis yapın.
Ihlamur çayını dilerseniz bal, limon veya tarçın ile tatlandırabilirsiniz.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
Bursa Hayat Gazetesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Ihlamurun faydaları nelerdir?
Birçok faydası olduğu bilinen ıhlamur, merak edilerek araştırılıyor. Peki ıhlamurun faydaları nelerdir? Ihlamur çayı nasıl yapılır? İşte detaylar...
Ihlamur, Malvaceae familyasına bağlı, Kuzey Yarımküre'nin ılıman ve yarı tropik bölgelerinde yetişen ağaç cinsidir. L. tilia cinsine ait 30'dan fazla tür vardır. Ihlamur, Türkiye'de yaygın olarak yetişen bir ağaçtır.
Ihlamur ağacı, 30-40 metre boyunda büyüyebilir. Yaprakları, kalp şeklinde ve tırtıklı kenarlıdır. Çiçekleri, beyaz ve kokuludur. Ihlamur çiçekleri, bahar aylarında açar. Birçok faydası olduğu bilinmektedir.
Ihlamurun faydaları şunlardır:
Grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi solunum yolu hastalıklarına iyi gelir. Ihlamurun içeriğinde bulunan uçucu yağlar, balgam söktürücü ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Bu özellikleri sayesinde, solunum yollarını rahatlatarak, öksürüğü keser ve balgamı sökmeye yardımcı olur.
Ateş düşürür. Ihlamurun ateş düşürücü etkisi vardır. İçeriğinde bulunan flavonoidler, vücut sıcaklığını düşürmeye yardımcı olur.
Rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Ihlamurun içeriğinde bulunan uçucu yağlar, sakinleştirici ve rahatlatıcı özelliklere sahiptir. Bu özellikleri sayesinde, stres ve kaygıyı azaltmaya yardımcı olur.
Uykuya yardımcı olur. Ihlamurun içeriğinde bulunan uçucu yağlar, uykuya dalma sürecini kolaylaştırır.
Kabızlık problemine iyi gelir. Ihlamurun içeriğinde bulunan müsilaj, bağırsakların hareketlerini düzenleyerek, kabızlığı gidermeye yardımcı olur.
Sindirim sisteminin sağlığını destekler. Ihlamurun içeriğinde bulunan antioksidanlar, sindirim sisteminin sağlığını desteklemeye yardımcı olur.
Bağışıklık sistemini güçlendirir. Ihlamurun içeriğinde bulunan antioksidanlar, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.
Cildin sağlığını destekler. Ihlamurun içeriğinde bulunan antioksidanlar, cildin sağlığını desteklemeye yardımcı olur.
Ihlamur çayı, günde 2-3 fincan tüketilebilir. Ihlamur çayı yaparken, 1-2 tatlı kaşığı ıhlamuru bir bardak sıcak suya ekleyin ve 5-10 dakika demleyin. Ihlamur çayını balla tatlandırabilirsiniz.
Ihlamur çayı, bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bu nedenle, ıhlamur çayı tüketmeden önce doktorunuza danışmanız tavsiye edilir.
IHLAMUR ÇAYI NASIL YAPILIR?
Ihlamur çayı yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
1-2 tatlı kaşığı ıhlamur
1 bardak sıcak su
Yapılışı:
Bir demliğe 1-2 tatlı kaşığı ıhlamuru ekleyin.
Üzerine 1 bardak sıcak su ekleyin.
Demliği kapatın ve 5-10 dakika demleyin.
Ihlamur çayını süzün ve servis yapın.
Ihlamur çayını dilerseniz bal, limon veya tarçın ile tatlandırabilirsiniz.
Kaynak: İHA
Son Haberler
İstanbul'da korkutan deprem!
Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi için Macaristan’a gidiyor
Türkiye 2025'te de mavi bayraklı plaj sayısında dünyanın zirvesinde