Evde kestane şekeri yapmak artık çok kolay! İşte o püf noktalar!
Evde kestane şekeri yapmak artık çok kolay! İşte o püf noktalar!
Bursa’nın meşhur tatlıları arasında yer alan kestane şekerini artık evde yapmak çok kolay. Oldukça az malzemeli ve kolay olan bu tarifi denemek için hazır olun. Yapımı uzun olsa da oldukça kolay olan bu lezzeti evinizden eksik etmeyeceksiniz.
Haber Giriş Tarihi: 22.02.2024 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2024 13:17
Kaynak:
Haber Merkezi
Bursa’ya özgü lezzetlerden biri olan kestane şekerini evde yapmak istiyorsanız malzemeleri hazırlayın. Çayın yanına eşlik edecek olan bu lezzetli tarifi deneyen bir daha bırakamayacak. İşte kestane şekeri tarifinin tüm detayları ve püf noktaları sizlerle…
KESTANE ŞEKERİ TARİFİNİN MALZEMELERİ
Yarım kilo kestane
2 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 paket şeker vanilin
KESTANE ŞEKERİ TARİFİNİN YAPILIŞI
Kestane şekeri tarifine başlamadan önce kestanelerin iç kısmına zarar vermeden arkalı önlü çizelim.
Çizdiğimiz kestaneleri bol suyla yıkayalım.
Kestaneleri yıkadıktan sonra bir tencerenin içine alalım ve suyu ekleyelim. Kısık ateşte 3 saat boyunca pişirdiğimiz kestaneleri ocaktan alalım.
Kestanelerin kabuklarını bıçak yardımıyla ayıralım. Kestanelerin dağılmaması için yavaş hareket etmeliyiz.
Kabuklarından ayrılan kestaneleri bir tencerenin içine alalım ve üzerine 3 bardak şeker ile 2 bardak suyu kaynattığımız şerbete vanilyayı ekleyelim. Ardından kestanelerin üzerine dökelim. Bu şekilde 3 gün boyunca bekletelim.
3 gün sonunda kestanelerin olduğu tencereyi içi su dolu olan bir başka tencerenin içine koyalım. Burada benmari usulü kestanelerimizi pişireceğiz.
Tencerenin ağzını kapattıktan sonra orta ateşte 1 saat kadar buharda pişirme işlemi yapalım. Ardından 1 gün boyunca bu şekilde bekletelim. Aynı işlemi ertesi gün de yapalım. Bu şekilde 6 günlük bir aşamanın ardından kestane şekerimiz hazır olacaktır.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Kestane şekerini yaparken sabırla anlatılan işlemlere uymamız gerekir. Yapılışı biraz uzun sürse de tarif oldukça kolay bir tariftir. Tarifte anlatılan buharda pişirme işlemine ve belirtilen süreye uymanız gerekmektedir.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
Bursa Hayat Gazetesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Evde kestane şekeri yapmak artık çok kolay! İşte o püf noktalar!
Bursa’nın meşhur tatlıları arasında yer alan kestane şekerini artık evde yapmak çok kolay. Oldukça az malzemeli ve kolay olan bu tarifi denemek için hazır olun. Yapımı uzun olsa da oldukça kolay olan bu lezzeti evinizden eksik etmeyeceksiniz.
Bursa’ya özgü lezzetlerden biri olan kestane şekerini evde yapmak istiyorsanız malzemeleri hazırlayın. Çayın yanına eşlik edecek olan bu lezzetli tarifi deneyen bir daha bırakamayacak. İşte kestane şekeri tarifinin tüm detayları ve püf noktaları sizlerle…
KESTANE ŞEKERİ TARİFİNİN MALZEMELERİ
Yarım kilo kestane
2 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 paket şeker vanilin
KESTANE ŞEKERİ TARİFİNİN YAPILIŞI
Kestane şekeri tarifine başlamadan önce kestanelerin iç kısmına zarar vermeden arkalı önlü çizelim.
Çizdiğimiz kestaneleri bol suyla yıkayalım.
Kestaneleri yıkadıktan sonra bir tencerenin içine alalım ve suyu ekleyelim. Kısık ateşte 3 saat boyunca pişirdiğimiz kestaneleri ocaktan alalım.
Kestanelerin kabuklarını bıçak yardımıyla ayıralım. Kestanelerin dağılmaması için yavaş hareket etmeliyiz.
Kabuklarından ayrılan kestaneleri bir tencerenin içine alalım ve üzerine 3 bardak şeker ile 2 bardak suyu kaynattığımız şerbete vanilyayı ekleyelim. Ardından kestanelerin üzerine dökelim. Bu şekilde 3 gün boyunca bekletelim.
3 gün sonunda kestanelerin olduğu tencereyi içi su dolu olan bir başka tencerenin içine koyalım. Burada benmari usulü kestanelerimizi pişireceğiz.
Tencerenin ağzını kapattıktan sonra orta ateşte 1 saat kadar buharda pişirme işlemi yapalım. Ardından 1 gün boyunca bu şekilde bekletelim. Aynı işlemi ertesi gün de yapalım. Bu şekilde 6 günlük bir aşamanın ardından kestane şekerimiz hazır olacaktır.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Kestane şekerini yaparken sabırla anlatılan işlemlere uymamız gerekir. Yapılışı biraz uzun sürse de tarif oldukça kolay bir tariftir. Tarifte anlatılan buharda pişirme işlemine ve belirtilen süreye uymanız gerekmektedir.
Kaynak: Haber Merkezi
Son Haberler
Engelliler Haftası’nda anlamlı mesaj! ‘Başkalarına umut olmak istiyorum’
Erkılınç: Nitelikli haber sitelerini paydaşımız olmaya davet ediyorum
81 ilde aile yılı coşkusu: Türkiye, 15 Mayıs Uluslararası Aile Günü'nü yürüyüşlerle kutladı