Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dağ keçileri bir mahalleyi mesken tuttu

Hakkari'de 3 bin 487 rakımlı Sümbül Dağıt eteklerinde bulunan Sümbül Mahallesi'ni dağ keçileri tarafından adeta mesken tutuldu.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2024 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2024 15:01
Kaynak: İHA
Dağ keçileri bir mahalleyi mesken tuttu

Hakkari'de sıcakların artmasıyla birlikte yiyecek bulmakta zorlanan koruma altındaki dağ keçileri, yerleşim yerlerine kadar inmeye başladı.

3 bin 487 rakımlı Sümbül Dağı eteklerinde yaşayan dağ keçilerinin, Sümbül Mahallesi'ne kadar inmesi mahalle sakinlerini de şaşırttı. Sürü halinde hareket eden dağ keçileri, yoldan geçen sürücüler tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Görüntülerde, dağ keçilerinin yavruları ile dolaşması ve oynaması sonrasında dağın zirvelerine doğru hareket ederek gözden kayboldukları görülüyor.

Dağ keçileri bir mahalleyi mesken tuttu - Bursa Hayat Gazetesi-2

Mahalle sakinleri, yaban hayvanlarının doğal yaşam alanlarının korunması için daha fazla önlem alınması gerektiğini ifade ederek, yaban hayatının korunması için daha bilinçli olunması gerektiğini söylediler.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.