Hava Durumu

KAAN için kritik millileştirme!

Milli Muharip Uçak KAAN Projesi kapsamında Salan Sistemi'nin geliştirilmesine başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2024 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2024 10:44
Kaynak: AA
KAAN için kritik millileştirme!

Milli Muharip Uçak KAAN'da kullanılacak Çoklu Bomba Salanı ile kritik bir teknoloji daha milli olarak ülkeye kazandırılacak.

Bugüne kadar yaklaşık 10 milyon saatlik mühendislik çalışmasıyla savunma sanayisinde ihtiyaç duyulan kritik teknolojileri geliştirerek birçok önemli projeyi başarıyla hayata geçiren Altınay Savunma Teknolojileri AŞ, yeni bir sorumluluk üstlendi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ile imzalanan sözleşme doğrultusunda Milli Muharip Uçak KAAN Projesi kapsamında Salan Sistemi'nin geliştirilmesine başlandı.

Altınay Savunma Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Altınay, değerlendirmesinde, TUSAŞ işbirliğiyle bir kez daha ülkenin savunma endüstrisinin gelişimine katkı sağlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Attıkları bu adımla ülke savunma sanayisinin gücüne güç katmayı ve ihracat potansiyeli yüksek savunma sistemleri geliştirilmesini hedeflediklerini vurgulayan Altınay, Türkiye'nin savunma teknolojilerindeki üretim kabiliyetlerini daha ileriye taşıyarak ulusal kapasitenin artırılması için faaliyetlerine kararlılıkla devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.