Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DEM Parti’nin temas trafiği sürüyor: AK Parti ile görüşme ne zaman?

Terörsüz Türkiye sürecinde dikkatle takip edilen yeni bir temas hafta sonu gerçekleşecek. AK Parti ve DEM Parti heyetleri, 20 Aralık Cumartesi günü Ankara’da bir araya gelecek.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2025 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2025 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
DEM Parti’nin temas trafiği sürüyor: AK Parti ile görüşme ne zaman?

Türkiye siyasetinde son dönemin en dikkat çeken başlıklarından biri olan “Terörsüz Türkiye” süreci kapsamında önemli bir görüşme daha gündemde. AK Parti ile DEM Parti heyetleri, hafta sonu kritik bir toplantı gerçekleştirecek.

Edinilen bilgilere göre, iki parti arasındaki görüşme 20 Aralık Cumartesi günü saat 14.00’te başlayacak. Görüşmenin içeriğine ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, temasın sürecin geleceği açısından önemli mesajlar içermesi bekleniyor.

DEM PARTİ HEYETİNİN TEMAS TRAFİĞİ DİKKAT ÇEKİYOR

DEM Parti İmralı heyeti, daha önce farklı siyasi partilerle temaslarda bulunmuştu. Heyet, 11 Kasım’da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir görüşme gerçekleştirmişti.

Söz konusu görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan DEM Parti milletvekili Pervin Buldan, Bahçeli ile yapılan görüşmenin oldukça verimli geçtiğini ifade etmiş, sürecin ikinci aşamaya geçtiğini ve artık yasal bir zemine ihtiyaç duyulduğunu dile getirmişti.

BAHÇELİ’DEN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de görüşme sonrası yaptığı değerlendirmede, Pervin Buldan’ın açıklamalarına dikkat çekerek, “Pervin Hanım her konuyu açıklıkla ifade ettiler. Her cümlesine imzamı atıyorum.” ifadelerini kullanmıştı. Bu sözler, siyasi kulislerde sürecin seyrine ilişkin önemli bir mesaj olarak yorumlanmıştı.

BABACAN VE BAHÇELİ ZİYARETİ SONRASI AK PARTİ GÖRÜŞMESİ

DEM Parti heyeti, MHP lideri Bahçeli ile yapılan görüşmeden önce de DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı ziyaret etmişti. Bu temasların ardından AK Parti ile yapılacak görüşme, sürecin çok taraflı bir siyasi zeminde ilerlediği şeklinde değerlendiriliyor.

GÖZLER CUMARTESİ GÜNÜNE ÇEVRİLDİ

AK Parti ile DEM Parti arasında gerçekleşecek görüşmenin ardından yapılacak açıklamalar merakla bekleniyor. Siyasi kulislerde, toplantının Terörsüz Türkiye sürecinin yol haritasına ilişkin yeni mesajlar içerebileceği konuşuluyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.