Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Yeni anayasayı özgürlüklerin teminatı olarak milletimizin iradesine kazandıracağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 27 Mayıs darbesinin demokrasimize müdahale olduğunu vurgulayarak yeni anayasa hedefinden bahsetti. Terörle mücadelede önemli adımlar atıldığını ve belediyelerdeki yönetim sorunlarına dikkat çektiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2025 23:50
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2025 00:17
Kaynak: İHA
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Yeni anayasayı özgürlüklerin teminatı olarak milletimizin iradesine kazandıracağız”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. 27 Mayıs 1960 darbesinin 65. yıldönümünde konuşan Erdoğan, Türkiye’nin demokrasi yolculuğunda yaşadığı kırılmalara ve yeni anayasa hedeflerine değindi.

Erdoğan, 27 Mayıs'ın yalnızca bir iktidarın devrilmesi değil, halkın iradesine ve umuduna da darbe olduğunu belirtti. O dönemin millet nezdinde hâlâ kapanmamış bir yara olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Adnan Menderes ve arkadaşlarının idam edilmesiyle sonuçlanan süreçte, halkın seçtiği temsilciler eliyle yönetilme iradesine doğrudan müdahale edilmiştir" dedi.

CHP’nin o dönemdeki tutumuna da değinen Erdoğan, "Milletin kazanımlarına göz diken vesayetçi anlayışın temsilcisi o zaman da CHP’ydi. Bugün de aynı zihniyet farklı maskelerle karşımıza çıkıyor" diye konuştu.

"15 TEMMUZ, 27 MAYIS’TA AÇILAN PARANTEZİ KAPATTI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin neredeyse her on yılda bir vesayetle sınandığını ancak 15 Temmuz gecesi bu fasit dairenin milletin kararlılığıyla son bulduğunu belirtti. "O gece sadece demokrasimiz değil, Menderes ve arkadaşlarının mirası da yeniden dirildi" ifadelerini kullandı.

"DARBE ÜRÜNÜ ANAYASADAN KURTULACAĞIZ"

Konuşmasında, mevcut anayasanın darbe döneminin izlerini hâlâ taşıdığını dile getiren Erdoğan, yeni anayasa sürecinin başlatıldığını duyurdu. On hukukçunun bu amaçla görevlendirildiğini belirten Erdoğan, "Milletin özgürlüklerini esas alan, evrensel standartlarda bir anayasa hedefimizdir. Mecliste uzlaşma zemini arayarak bu adımı atacağız" dedi.

"TERÖRSÜZ TÜRKİYE’YE BİR ADIM DAHA YAKLAŞTIK"

Erdoğan, Türkiye’nin terörle mücadelesinde önemli bir dönemeçte olduğunu vurguladı. Terör örgütünün silah bırakma kararının yeni bir süreci başlattığını söyleyen Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın kararlılığına dikkat çekerek, "Sayın Bahçeli ile ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz. Türkiye'nin önü açılıyor" dedi.

"BELEDİYELERDE İSRAF VE YÖNETİM SORUNLARI DERİNLEŞİYOR"

Yerel yönetimlerde yaşanan aksaklıklara da değinen Erdoğan, muhalefet belediyelerinde kaynak yönetiminin başarısız olduğunu ve sosyal güvenlik borçlarının dahi ödenmediğini söyledi. "Reklam bütçesi, depreme hazırlık bütçesini aşıyorsa burada ciddi bir yönetim sorunu vardır" diyen Erdoğan, belediyelerin asli görevlerine odaklanması gerektiğini belirtti.

"YENİ ANAYASA ÇAĞRIMIZDA SAMİMİYİZ"

Yeni anayasa süreci başta olmak üzere, terörle mücadele ve yerel yönetim reformlarına dair muhalefete yapılan iş birliği çağrısını yineleyen Erdoğan, “Milletimizin sorunlarına çözüm bulmak için her adımı atmaya hazırız. Muhalefetin de bu konularda yapıcı bir tutum sergilemesini bekliyoruz” dedi.

"ENERJİ BAĞIMSIZLIĞI YOLUNDA DEV ADIM: OSMAN GAZİ PLATFORMU 2026’DA ÜRETİME BAŞLIYOR"

Erdoğan, Sakarya gaz sahasında keşfedilen 75 milyar metreküplük doğal gazın ekonomik değerinin 30 milyar dolar olduğunu söyledi. Yüzer üretim platformuna "Osman Gazi" adı verildiğini belirten Erdoğan, platformun 2026’da devreye girerek üretimi iki katına çıkaracağını ve 8 milyon haneye doğal gaz sağlayacağını müjdeledi.

"ANA MUHALEFET PARTİSİ VAR AMA YOK GİBİ"

Konuşmasının sonunda CHP’yi eleştiren Erdoğan, "Ana muhalefet şeklen var ama ruhen yok. Sayın Özel, bulunduğu makamın gereğini ne yazık ki yerine getiremiyor" diyerek muhalefetin vizyonsuzluğuna dikkat çekti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.