Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gülben Ergen hakkında yaptığı paylaşımlar nedeniyle soruşturma

Sanatçı Gülben Ergen, İstanbul Zeytinburnu’nda hayatını kaybeden anne ve kızıyla ilgili yaptığı paylaşımlar sonrası “yanıltıcı bilgi yayma” iddiasıyla ifadeye çağrıldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2026 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2026 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
Gülben Ergen hakkında yaptığı paylaşımlar nedeniyle soruşturma

İstanbul Zeytinburnu’nda hayatını kaybeden Fatmanur Çelik ve 8 yaşındaki kızı Hifa İkra Şengüler’in ölümüne ilişkin sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle sanatçı Gülben Ergen hakkında soruşturma başlatıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Ergen’in, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamasıyla 6 Nisan Pazartesi günü ifade vereceği bildirildi. Ünlü sanatçı da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, polis ekiplerinin soruşturma kapsamında evine geldiğini duyurdu.

TEPKİ ÇEKEN OLAY SONRASI SORUŞTURMA BAŞLATILDI

30 yaşındaki Fatmanur Çelik ile kızı Hifa İkra Şengüler, 3 Mart tarihinde İstanbul Zeytinburnu Kazlıçeşme sahilinde ölü bulunmuştu. Olayın ardından kamuoyunda büyük yankı oluşurken, davada Ayhan Şengüler’in tutuksuz yargılanmasına yönelik tepkiler artmıştı.

Gülben Ergen de sosyal medya paylaşımlarıyla bu karara tepki gösteren isimler arasında yer aldı.

“YANILTICI BİLGİ YAYMA” SUÇLAMASI

Savcılık tarafından yapılan açıklamada, Ergen’in paylaşımlarının kamuoyunu yanıltıcı nitelikte olduğu değerlendirilerek hakkında adli işlem başlatıldığı belirtildi. Soruşturma kapsamında sanatçının ifadesinin alınacağı ve sürecin titizlikle yürütüleceği ifade edildi.

OLAYIN ARKA PLANI DİKKAT ÇEKİYOR

Hayatını kaybeden Fatmanur Çelik’in daha önce istismara uğradığını iddia ettiği ve bu kapsamda açılan davanın karar duruşmasının Mayıs ayında görüleceği öğrenildi. Çelik’in daha önce yaptığı açıklamalarda, öldürülüp intihar süsü verilebileceğini öne sürdüğü de kamuoyuna yansımıştı.

Çelik’in avukatı Buse Naz Güneş ise olayın intihar olmadığını savunarak hukuki sürecin devam edeceğini açıkladı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA: “SÜREÇ ÇARPITILIYOR”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da olayla ilgili yaptığı açıklamada, çocuk hakkında sağlık riski nedeniyle koruma kararı bulunduğunu ve sürecin adli makamlara bildirildiğini duyurdu.

Açıklamada, bazı medya organları ve sivil toplum kuruluşlarının süreci çarpıtarak kamuoyuna yanlış yansıttığı belirtilerek, “Anne ile çocuğu ayırma çabası” şeklindeki yorumların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

DAHA ÖNCE DE İFADE VERMİŞTİ

Öte yandan Gülben Ergen’in, daha önce Tekirdağ’da hayatını kaybeden Sıla bebekle ilgili yaptığı paylaşımlar nedeniyle de ifade verdiği öğrenildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.