Hava Durumu

Yunan Adalarına Kapıda Vize ve Schengen Vize Başvurusu Rehberi

Yunanistan'ın sunduğu eşsiz güzellikler, her yıl milyonlarca turisti cezbetmektedir. Bu turistlerin önemli bir kısmı da vizesiz seyahat imkanı sunan Yunan adalarına gitmeyi tercih etmektedir.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 15:25
Kaynak: Ali KAMUR
Yunan Adalarına Kapıda Vize ve Schengen Vize Başvurusu Rehberi

Yunanistan, hem tarihi ve kültürel açıdan zenginliği hem de turkuaz suları ve güneşli plajları ile her yıl milyonlarca turisti cezbeden bir ülkedir. Özellikle Yunan adaları, Türkiye'ye yakın konumları ve vizesiz giriş imkanları ile Türk tatilcileri için oldukça popülerdir.

Ancak, Yunanistan'a seyahat etmeden önce vize almanız gerektiğini unutmayın. Vize türü, seyahat planınıza ve sürenize bağlı olarak değişir. Bu yazıda, Yunan adalarına seyahat etmeyi planlayanlar için kapıda vize ve Schengen vize başvuru süreçlerini detaylı bir şekilde ele alacağız.

Yunan Adalarına Kapıda Vize Nedir?

Kapıda vize, seyahatinizden önce vize başvurusu yapmadan, pasaportunuzla direkt olarak Yunanistan'a giriş yapmanıza imkan tanıyan bir vize türüdür. 2023 yılından itibaren, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 10 Yunan adasına kapıda vize ile seyahat edebilmektedir. Bu adalar şunlardır:

Sakız AdasıSemadirek AdasıRodos AdasıSisam AdasıMidilli AdasıKos AdasıLeros AdasıPatmos AdasıKalimnos AdasıAstipalea Adası

Kapıda Vize Başvuru Şartları:

Pasaportunuzun seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli olması gerekir.Pasaportunuzda en az 2 boş sayfa bulunmalıdır.Gidiş-dönüş feribot biletinizin olması gerekir.Konaklama rezervasyonunuzun olması gerekir.Yeterli maddi imkanlara sahip olduğunuzu gösteren banka hesap dökümünüzün olması gerekir.Seyahat sağlık sigortanızın olması gerekir.Kapıda vize ücreti olan 60 Euro'yu ödemeniz gerekir.

Kapıda Vize Başvuru Süreci:

Yukarıdaki tüm şartları sağladığınızdan emin olun.Gerekli belgeleri hazırlayın.Feribot biletinizi ve konaklama rezervasyonunuzu gerçekleştirin.Seyahat sağlık sigortası yaptırın.Pasaportunuzla birlikte Yunanistan'a gidin.Varış noktasındaki limanda bulunan Göçmen Bürosu'na gidin.Gerekli belgeleri ve vize ücretini ibraz edin.Vize onayı almanız halinde, pasaportunuza vize basılacak ve Yunanistan'a giriş yapabileceksiniz.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Kapıda vize, sadece turistik amaçlı seyahatler için geçerlidir.Kapıda vize ile seyahat süresi en fazla 7 gündür.Kapıda vize ile birden fazla adaya seyahat edebilirsiniz.Daha önce Schengen vize başvurunuz reddedildiyse kapıda vize alamazsınız.

Schengen Vize Nedir?

Schengen vizesi, 26 Avrupa ülkesini kapsayan Schengen Bölgesi'ne seyahat etmenizi sağlayan bir vize türüdür. Yunanistan'a seyahat etmeyi planlıyorsanız ve kapıda vize şartlarını karşılamıyorsanız veya 7 günden fazla kalmayı düşünüyorsanız Schengen vizesine başvurmanız gerekir.

Schengen Vize Başvuru Şartları:

Pasaportunuzun seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli olması gerekir.Pasaportunuzda en az 2 boş sayfa bulunmalıdır.Biyometrik fotoğrafınızın olması gerekir.Vize başvuru formunu doldurmanız gerekir.Seyahat sağlık sigortanızın olması gerekir.Yeterli maddi imkanlara sahip olduğunuzu gösteren banka hesap dökümünüzün olması gerekir.Uçak biletinizin veya feribot biletinizin olması gerekir.Konaklama rezervasyonunuzun olması gerekir.Seyahat planınızı ve rotanızı gösteren belgelerin olması gerekir.Vize harcını ödemeniz gerekir.

Kaynak: Ali KAMUR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.