Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova'da 40 dönümlük arazide kekik hasadı başladı

Yalova'nın Altınova ilçesindeki Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi'nde kekik hasadı başladı. Ziraat Mühendisi Alihan Sevinç, kekik bitkisinin faydaları ve kullanımı hakkında bilgi verildi. Ürünler güvenle kullanıma sunulacak.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2024 08:04
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2024 08:04
Kaynak: AA
Yalova'da 40 dönümlük arazide kekik hasadı başladı

 Yalova'nın Altınova ilçesinde bulunan Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesinde kekik hasadına başlandı.

Hasat edilen bitkiler hakkında bilgi veren Altınova Belediyesi Ziraat Mühendisi Alihan Sevinç, ballıbabagillerden çok yıllık ve içerdiği uçucu yağ sayesinde çokça bilinen kekik bitkisinin baharat ve çaylık olarak kullanımı dışında içerdiği alkoller sayesinde el dezenfektanı olarak da kullanıldığını söyledi.

Yalova'da 40 dönümlük arazide kekik hasadı başladı - Bursa Hayat Gazetesi-2

Kekik bitkisinin birçok türünü bu tesiste yetiştirdiklerini belirten Sevinç, "Biçilen kekiklerimiz muhafaza ve kurutma işlemleri için AR-GE merkezine götürülüyor." dedi.

Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesinde hasadı yapılan ürünlerin güvenle kullanılabileceğini ifade eden Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca ise şöyle konuştu:

"40 dönüm arazi üzerine inşa edilen Altınova Belediyesi Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesinde kekik hasadımız başladı. Hasadı yapılan bitkilerden çeşitli ürünler elde ediyoruz. Sonrasında bahçemizde bulunan satış reyonumuzdan vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Tesislerimizde çalışan tüm arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ederim."

Yalova'da 40 dönümlük arazide kekik hasadı başladı - Bursa Hayat Gazetesi-3

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.