Tirit (Konya Tiridi) nasıl yapılır? sorusu arama motorlarında merak edilerek araştırılıyor. Peki, Tirit (Konya Tiridi) nasıl yapılır? İşte detaylı yanıtı!
Haber Giriş Tarihi: 21.02.2024 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2024 15:20
Kaynak:
Sümeyye KAYAALTI
https://bursahayat.com.tr/
Tirit, Anadolu mutfağının en lezzetli ve doyurucu yemeklerinden biridir. Özellikle Konya mutfağının gözbebeği olan bu yemeğin yapımı oldukça basittir.
Tirit Çeşitleri:
Konya Düğün Tiridi: Kuzu eti, nohut ve bulgur ile yapılan klasik tirit çeşididir.
Tirit Tandır: Kuzu tandır eti ve lavaş ile yapılan tirit çeşididir.
Urfa Tiridi: Kuzu eti, nohut ve pirinç ile yapılan tirit çeşididir.
Malzemeler:
Konya Düğün Tiridi:
200 gr kuzu eti
1 adet soğan
2 adet domates
1 adet yeşil biber
1 su bardağı nohut
1 su bardağı bulgur
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 demet maydanoz
1 adet bayat ekmek
Tirit Tandır:
200 gr kuzu tandır eti
2 adet lavaş
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı tereyağı
1 adet domates
1 adet yeşil biber
1 demet maydanoz
Urfa Tiridi:
200 gr kuzu eti
1 su bardağı nohut
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 demet maydanoz
1 adet bayat ekmek
Yapılışı:
Konya Düğün Tiridi:
Nohutları bir gece önceden ıslatın.Ertesi gün nohutları haşlayın.Kuzu etini kuşbaşı doğrayın. Soğanı ve domatesi yemeklik doğrayın.Yeşil biberi halka halka doğrayın.Tereyağını tavada eritin. Soğanı tereyağında kavurun.Kuzu etini ekleyip kavurun. Domates ve yeşil biberi ekleyip kavurun. Baharatları ekleyip kavurun. Haşlanmış nohutları ekleyip karıştırın.Bulguru ekleyip karıştırın. Üzerine su ekleyip pişirin.Bayat ekmeği küp küp doğrayın.Ekmekleri fırında kurutun. Servis tabağına ekmekleri dizin. Üzerine etli bulgur karışımını dökün.Yoğurt ve maydanozla süsleyerek servis edin.
Tirit Tandır:
Kuzu tandır etini küçük parçalara ayırın. Lavaşları ısıtın. Tereyağını tavada eritin. Domates ve yeşil biberi tereyağında kavurun. Tandır etini ekleyip ısıtın. Servis tabağına lavaşları dizin. Üzerine etli soğan karışımını dökün. Yoğurt ve maydanozla süsleyerek servis edin.
Bu haberimizde Tirit (Konya Tiridi) nasıl yapılır? sorusunun cevabını ve merak edilen detayları sizler için derledik...
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
Bursa Hayat Gazetesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Tirit (Konya Tiridi) nasıl yapılır?
Tirit (Konya Tiridi) nasıl yapılır? sorusu arama motorlarında merak edilerek araştırılıyor. Peki, Tirit (Konya Tiridi) nasıl yapılır? İşte detaylı yanıtı!
Tirit, Anadolu mutfağının en lezzetli ve doyurucu yemeklerinden biridir. Özellikle Konya mutfağının gözbebeği olan bu yemeğin yapımı oldukça basittir.
Tirit Çeşitleri:
Konya Düğün Tiridi: Kuzu eti, nohut ve bulgur ile yapılan klasik tirit çeşididir.
Tirit Tandır: Kuzu tandır eti ve lavaş ile yapılan tirit çeşididir.
Urfa Tiridi: Kuzu eti, nohut ve pirinç ile yapılan tirit çeşididir.
Malzemeler:
Konya Düğün Tiridi:
200 gr kuzu eti
1 adet soğan
2 adet domates
1 adet yeşil biber
1 su bardağı nohut
1 su bardağı bulgur
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 demet maydanoz
1 adet bayat ekmek
Tirit Tandır:
200 gr kuzu tandır eti
2 adet lavaş
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı tereyağı
1 adet domates
1 adet yeşil biber
1 demet maydanoz
Urfa Tiridi:
200 gr kuzu eti
1 su bardağı nohut
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 demet maydanoz
1 adet bayat ekmek
Yapılışı:
Konya Düğün Tiridi:
Nohutları bir gece önceden ıslatın.Ertesi gün nohutları haşlayın.Kuzu etini kuşbaşı doğrayın. Soğanı ve domatesi yemeklik doğrayın.Yeşil biberi halka halka doğrayın.Tereyağını tavada eritin. Soğanı tereyağında kavurun.Kuzu etini ekleyip kavurun. Domates ve yeşil biberi ekleyip kavurun. Baharatları ekleyip kavurun. Haşlanmış nohutları ekleyip karıştırın.Bulguru ekleyip karıştırın. Üzerine su ekleyip pişirin.Bayat ekmeği küp küp doğrayın.Ekmekleri fırında kurutun. Servis tabağına ekmekleri dizin. Üzerine etli bulgur karışımını dökün.Yoğurt ve maydanozla süsleyerek servis edin.
Tirit Tandır:
Kuzu tandır etini küçük parçalara ayırın. Lavaşları ısıtın. Tereyağını tavada eritin. Domates ve yeşil biberi tereyağında kavurun. Tandır etini ekleyip ısıtın. Servis tabağına lavaşları dizin. Üzerine etli soğan karışımını dökün. Yoğurt ve maydanozla süsleyerek servis edin.
Bu haberimizde Tirit (Konya Tiridi) nasıl yapılır? sorusunun cevabını ve merak edilen detayları sizler için derledik...
Son Haberler
Engelliler Haftası’nda anlamlı mesaj! ‘Başkalarına umut olmak istiyorum’
Yalova şehrinde ezan ne zaman duyulacak? Yalova namaz vakitleri| 16 Mayıs 2025
Bilecik namaz vakitleri| Bilecik’te ezan sesi saat kaçta yankılanacak? 16 Mayıs 2025