Hava Durumu

TFF başkan adayı olan Erdal Alkış kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığına aday olduğunu açıklayan iş insanı Erdal Alkış'ın hayatı arama motorlarında merak edilerek araştırılıyor. Peki, TFF başkan adayı olan Erdal Alkış kimdir, kaç yaşında ve nereli? sorularının yanıtı nedir? İşte cevabı...

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
TFF başkan adayı olan Erdal Alkış kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 18 Temmuz'da yapılacak olan Seçimli Genel Kurulu'na, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığı için iş insanı Ercan Alkış aday olacağını duyurdu. Peki, TFF başkan adayı olan Erdal Alkış kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte yanıtı...

TFF başkan adayı olan Erdal Alkış kimdir, kaç yaşında ve nereli?-Bursa Hayat Gazetesi-2

TFF BAŞKAN ADAYI OLAN ERDAL ALKIŞ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

Erdal Alkış, 1966 yılında Kahramanmaraş Göksun’da doğdu. İşletme tahsili yaparak erken yaşta iş hayatına atıldı ve 1986 yılında Kayseri'de kendi firmasını kurdu. O günden itibaren kendi işini yönetmektedir ve ilgi alanları arasında teknoloji, tarım, çevre, futbol yöneticiliği, hava alanı ve deniz limanı işletmeciliği ile enerji sektörü bulunmaktadır.

2002 genel seçimleri ve 2004 yerel seçimlerinde Ak Parti Seçim Koordinasyonunu üstlendi. Seçim çalışmalarıyla ilgili "İlk 45 Gün" adında bir anı kitabı bulunmaktadır. Ayrıca Türk-Hint İş Konseyi eski başkanıdır. Geçmiş dönemlerde Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı için adaylığını koymuştur.

Çocukluk ideali olan Kafkas Göçü (sürgünü) ile ilgili bir sinema filmi yapma hedefi bulunmaktadır. Erdal Alkış, Çerkes asıllı ve iki çocuk babasıdır. Rusça, İngilizce, Arapça ve Çerkesçe dillerini bilmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.