Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tadına doyulamayan o lezzet: İşte Cantık tarifi!

Kıymalı tarifleri sevenler bu lezzete bayılacak. Yapılışı oldukça kolay olan bu lezzet sofralarınızın favorisi olacak. Peki, cantık nasıl yapılır? Cantık için gerekli malzemeler nelerdir?

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2024 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2024 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
Tadına doyulamayan o lezzet: İşte Cantık tarifi!

Hamurunun yumuşaklığı ve iç harcının lezzetine doyulamayan bu tarif tüm püf noktalarıyla anlatıldı. Malzemeleri hazırlayın ve bu lezzetli mi lezzetli tarifi yapmak için hazır olun. İşte Cantık tarifinin tüm detayları…

Tadına doyulamayan o lezzet: İşte Cantık tarifi!-Bursa Hayat Gazetesi-2

CANTIK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Hamuru için:

1 su bardağı ılık süt

3 yemek kaşığı toz şeker

1 çay bardağı sıvı yağ

1 paket kuru maya

1 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un

İç harcı için:

2 adet orta boy rendelenmiş domates

2 adet blenderdan geçirilmiş yeşil biber

2 adet blenderdan geçirilmiş soğan

400 gram dana kıyma

2 adet blenderdan geçirilmiş kırmızı biber

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı tuz

Tadına doyulamayan o lezzet: İşte Cantık tarifi!-Bursa Hayat Gazetesi-3

YUMURTA SARISI CANTIK TARİFİNİN YAPILIŞI 

Cantık tarifinde ilk önce hamuru yoğurma ile başlayalım. Bir kabın içerisine toz şeker, kuru maya ve sütü alalım. İyice karıştırdıktan sonra mayanın aktifleşmesi için 10 dakika kadar bekleyelim. Ardından kalan malzemeleri ekleyelim. Unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyelim ve hamurumuzun kulak memesi kıvamında ele yapışan bir hamur olması gerekir. Hamuru yoğurduktan sonra üzerini streç film ile kaplayalım ve 45 dakika boyunca mayalanması için bir kenara alalım. Ardından mayalanmış hamurumuzu bir iki defa yoğuralım ve havasını alalım.     Havası alınan hamurumuzu bezelere ayıralım. Bezeleri ortadan başlayacak şekilde açmaya başlayalım. Burada açarken sıvı yağ kullanmalısınız. Hamurlarımızı açtıktan sonra tepsiye dizelim ve hazırladığımız iç harcını yerleştirelim. Ardından hamurumuzun kenarlarına yumurta sarısı sürelim. Daha sonra önceden ısıtılan 180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirelim. Deneyecek kişilere şimdiden afiyet olsun.

Tadına doyulamayan o lezzet: İşte Cantık tarifi!-Bursa Hayat Gazetesi-4

Cantık tarifini yaparken bazı püf noktalara dikkat etmemiz gerekir. Öncelikle sütümüzün ılık olması gerekmektedir. Ilık süt mayanın aktifleşmesini sağlayacaktır. Unumuzu eklerken kontrollü bir şekilde ekleyelim. Kulak memesi kıvamında ele yapışmaya bir hamur olması gerekir. İç harcı için kullanılacak olan malzemeleri blenderdan geçiremiyorsanız bıçak yardımıyla ince ince de doğrayabilirsiniz. Malzemelerin küçük olması oldukça önemlidir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.