Hava Durumu

Şekip Mosturoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Şekip Mosturoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli? soruları arama motorlarında merak edilerek araştırılan gündem konuları arasında yerini aldı. Peki, Şekip Mosturoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli? sorularının yanıtı nedir? İşte cevabı...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
Şekip Mosturoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Şekip Mosturoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli? soruları bugün gerçekleştirilen Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı seçimlerinin sona ermesi sonrası merak edilerek araştırılan konular arasında yerini aldı. Peki, Şekip Mosturoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli? sorusunun yanıtı nedir? İşte cevabı...

ŞEKİP MOSTUROĞLU KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

Fenerbahçe’de bugün sabah saatlerinde gerçekleştirilen Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı seçimlerinde Şekip Mosturoğlu 1177 oy alarak yeni başkan seçildi. 

Mehmet Şekip Mosturoğlu, Türk spor hukuku alanında tanınmış bir isimdir. 20 Nisan 1966'da İstanbul'da doğan Mosturoğlu, eğitimine Kuleli Askeri Lisesi'nde başladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenim gördü ve buradan mezun oldu. Ayrıca aynı üniversitede yüksek lisansını tamamladı. İstanbul Barosu'na kayıtlı olarak avukatlık kariyerine başlayan Mosturoğlu, zamanla spor hukuku alanında uzmanlaşarak spor yöneticiliği yapmaya başladı.

Şekip Mosturoğlu, Türk spor yöneticiliği alanında önemli görevlerde bulunmuş bir isimdir. 1997-2004 yılları arasında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Kurulu Üyeliği görevini üstlenen Mosturoğlu, aynı dönemde UEFA Pazarlama Paneli Üyesi ve TFF Yayın Kurulu Üyesi olarak da görev aldı.

2004-2005 yılları arasında Türkiye Futbol Federasyonu'nda Başkan Vekilliği görevini üstlenen Mosturoğlu, 2005 yılında Fenerbahçe Spor Kulübü'ne transfer oldu ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Asbaşkan olarak atandı. Bu görevi, 2006-2018 yılları arasında Fenerbahçe Asbaşkanı olarak sürdürdü.

Mosturoğlu'nun spor yöneticiliği kariyerindeki bu önemli görevler, Türk futbolu ve spor yönetimi alanında etkili çalışmalar yapmasına ve tanınmasına olanak sağladı.

ŞEKİP MOSTUROĞLU'NUN DOĞUM YERİ, YAŞI VE AİLE HAYATI

İstanbul doğumlu olan Şekip Mosturoğlu, 2024 yılı itibariyle 57 yaşındadır. Avukat Dilek Mosturoğlu ile evlidir ve bir oğlu olan Batu Mosturoğlu (d.1994) ile bir kızı vardır. Ayrıca İngilizce dilini de bilmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.