Hava Durumu

Oy kullanmama cezası ne kadar?

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri ile ilgili birçok konu arama motorlarında vatandaşlar tarafından merak edilerek araştırılıyor. Sıkça araştırılan sorular arasında yer alan, Oy kullanmama cezası ne kadar? sorusunun cevabını sizler için haberimizde derledik... Peki, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri'nde oy kullanmama cezası ne kadar? İşte detaylı yanıtı!

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
Oy kullanmama cezası ne kadar?

31 Mart 2024 Pazar günü Türkiye'nin dört bir yanında 31. Mahalli İdareler Seçimleri gerçekleştirilecek. Bu seçimde büyükşehir belediye başkanları, il belediye başkanları, ilçe belediye başkanı, köy muhtarı, ihtiyar heyeti, belediye meclis üyeleri oylanacak.

OY KULLANMAMA CEZASI VAR MI?

Evet, 18 yaş ve üzeri seçmenler için oy kullanma zorunluluğu vardır. Mazeretsiz oy kullanmayanlara 2023 yılında 300 TL idari para cezası uygulanmıştı. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri'nde de Oy kullanmama cezasının 300 TL olması bekleniyor. Ancak, resmi herhangi bir açıklama yapılmadı.

GEÇİCİ KİMLİKLE OY KULLANILABİLİR Mİ?

Evet, geçerli bir nüfus cüzdanı veya geçici kimlik belgesi ile oy kullanabilirsiniz. Seçim günü adresinizde kayıtlı olmasanız bile, Türkiye'deki herhangi bir sandıkta oy kullanabilirsiniz.

Seçim Kuralları:

Seçim günü saat 09:00'de başlayıp 17:00'de sona erecek.Seçmenler, sandık kuruluna kimlik belgesini göstererek oy kullanacak. Oy pusulalarında her aday için bir kare bulunacak. Seçmenler, tercih ettiği adayın karesini mühürleyecek. Oy pusulalarının herhangi bir şekilde yırtılmaması veya bozulmaması önemlidir. Mühürleme işlemi tamamlandıktan sonra oy pusulası, zarfa konularak sandık kuruluna teslim edilecek.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.