Hava Durumu

Osmanlı İmparatorluğu'nun büyük hükümdarı Fatih Sultan Mehmed'in eşleri ve çocukları kimler?

Fatih Sultan Mehmed'in hayatı ve ailesi, TRT 1 ekranlarında izleyicileri büyüleyen "Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisiyle tekrar gündeme geldi. 2. Mehmed olarak bilinen Fatih Sultan Mehmed'in doğum tarihi ve çocukluk yılları hakkında ilginç detaylar dizinin izleyicileri tarafından merak konusu oldu. İşte, Osmanlı İmparatorluğu'nun büyük hükümdarı Fatih Sultan Mehmed'in eşleri ve çocukları kimler?

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 09:16
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 09:16
Kaynak: Haber Merkezi
Osmanlı İmparatorluğu'nun büyük hükümdarı Fatih Sultan Mehmed'in eşleri ve çocukları kimler?

Fatih Sultan Mehmed'in hayatındaki önemli dönemeçlerden biri, ağabeyi Amasya valisi Şehzade Alâeddin Ali Çelebi'nin vefatıyla tahtın tek varisi durumuna gelmesi oldu. II. Murad, bu durumda olan oğlu Mehmed'i Manisa'dan yanına çağırarak tahttan çekilmeyi düşündü. 24 Safer 848'de (12 Haziran 1444) Edirne'de, Macar kralı, Sırp despotu ve János Hunyadi'nin elçileriyle barış antlaşması imzalanırken Mehmed de hazır bulundu.

FATİH SULTAN MEHMED'İN EŞLERİ VE ÇOCUKLARI KİMLER?

Fatih Sultan Mehmed'in eşleri ve çocukları ise onun özel hayatına ışık tutuyor. Emine Gülbahar Hatun, Gülşah Hatun, Helena Hatun, Alexias Hatun, Sitti Mükrîme Hatun, Hatice Hatun, Çiçek Hatun ve Anna Hatun gibi eşlerle evli olan Fatih Sultan Mehmed'in çocukları arasında II. Bayezid, Cem Sultan, Şehzade Mustafa ve Gevherhan Hatun bulunuyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.