1966 yılından beri sektörde faaliyet gösteren Oba Makarna’nın Sakarya Hendek’teki fabrikasında patlama meydana geldi. Yaşanan olay sonrası Oba Makarna merak edilerek araştırılıyor. İşte, Oba Makarna hakkında merak edilenler.
Haber Giriş Tarihi: 15.09.2024 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2024 14:46
Kaynak:
Haber Merkezi
1966 yılında Gaziantep'te kurulan OBA Makarnacılık, sektöründe yüksek teknolojik yatırımları ve insan sağlığına odaklı kaliteli üretimi ile öncü bir konumda bulunmaktadır.
2005 yılında ÖZGÜÇLÜ AİLESİ tarafından satın alınan OBA Makarna, Gaziantep’in 4. Organize Sanayi Bölgesi’nde, 110.000 m² açık alan ve 49.000 m² kapalı alana sahip modern tesislerinde faaliyet göstermektedir.
Bu tesisler, dünyanın en yüksek teknoloji sistemleriyle donatılmış olup, inovatif yaklaşımlar kullanılarak ürün geliştirmektedir.
2010 ve 2012 yılları arasında gerçekleştirilen 50 milyon Euro’luk yatırımlar sayesinde, günlük 1.215 ton buğday kırma ve yaklaşık 1.100 ton makarna üretim kapasitesine ulaşılmıştır. Bu yüksek kapasite, OBA Makarna’nın ürünlerini 100’den fazla ülkenin sofralarına ulaştırmasını sağlamaktadır.
2017 yılında Sakarya/Hendek’te 50.000 m² alanda kurulan yüksek teknolojiye sahip entegre üretim tesisi, üretim sürecinin her aşamasında yüksek kaliteli nihai ürünler sunmaktadır.
Günlük 1.575 ton buğday kırma ve yaklaşık 580 ton makarna üretim kapasitesi ile, lokasyon avantajı sayesinde ürünler hızla dünya pazarlarına sunulmaktadır.
OBA Makarna, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin bereketli topraklarında yetiştirilen en taze durum buğdayını kullanarak 40 farklı ürün çeşidi sunmaktadır. Entegre modern üretim tesislerinde, el değmeden ve en gelişmiş kontrol cihazlarıyla donatılmış laboratuvar analizleri ile hizmet verilmektedir.
Sakarya/Hendek’teki noodle üretim tesisi, günlük 3.000.000 paket noodle ve 300.000 bardak noodle kapasitesine ulaşarak Türkiye ve Avrupa'nın en büyük noodle üretim tesisine sahip olmanın gururunu taşımaktadır.
Bu tesis, sürdürülebilirlik stratejisi doğrultusunda, kullanılan elektrik enerjisinin yarısını ve makarna üretiminde kullanılan elektrik enerjisinin yüzde 5’ini tesis çatısına kurulan 4.5 MW kapasiteli güneş enerji sistemleri (GES) panellerinden karşılamaktadır. Bu yaklaşım, 3.600 ton karbon salınımını engelleyerek 71.000 ağacın korunmasını sağlamaktadır.
OBA Makarna’nın mükemmeliyetçi yaklaşımı, yüksek tüketici memnuniyeti ve başarı hikâyesinin arkasındaki temel etkenlerdir.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Oba Makarna kimin? Oba Makarna ne zaman kuruldu?
1966 yılından beri sektörde faaliyet gösteren Oba Makarna’nın Sakarya Hendek’teki fabrikasında patlama meydana geldi. Yaşanan olay sonrası Oba Makarna merak edilerek araştırılıyor. İşte, Oba Makarna hakkında merak edilenler.
1966 yılında Gaziantep'te kurulan OBA Makarnacılık, sektöründe yüksek teknolojik yatırımları ve insan sağlığına odaklı kaliteli üretimi ile öncü bir konumda bulunmaktadır.
2005 yılında ÖZGÜÇLÜ AİLESİ tarafından satın alınan OBA Makarna, Gaziantep’in 4. Organize Sanayi Bölgesi’nde, 110.000 m² açık alan ve 49.000 m² kapalı alana sahip modern tesislerinde faaliyet göstermektedir.
Bu tesisler, dünyanın en yüksek teknoloji sistemleriyle donatılmış olup, inovatif yaklaşımlar kullanılarak ürün geliştirmektedir.
2010 ve 2012 yılları arasında gerçekleştirilen 50 milyon Euro’luk yatırımlar sayesinde, günlük 1.215 ton buğday kırma ve yaklaşık 1.100 ton makarna üretim kapasitesine ulaşılmıştır. Bu yüksek kapasite, OBA Makarna’nın ürünlerini 100’den fazla ülkenin sofralarına ulaştırmasını sağlamaktadır.
2017 yılında Sakarya/Hendek’te 50.000 m² alanda kurulan yüksek teknolojiye sahip entegre üretim tesisi, üretim sürecinin her aşamasında yüksek kaliteli nihai ürünler sunmaktadır.
Günlük 1.575 ton buğday kırma ve yaklaşık 580 ton makarna üretim kapasitesi ile, lokasyon avantajı sayesinde ürünler hızla dünya pazarlarına sunulmaktadır.
OBA Makarna, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin bereketli topraklarında yetiştirilen en taze durum buğdayını kullanarak 40 farklı ürün çeşidi sunmaktadır. Entegre modern üretim tesislerinde, el değmeden ve en gelişmiş kontrol cihazlarıyla donatılmış laboratuvar analizleri ile hizmet verilmektedir.
Sakarya/Hendek’teki noodle üretim tesisi, günlük 3.000.000 paket noodle ve 300.000 bardak noodle kapasitesine ulaşarak Türkiye ve Avrupa'nın en büyük noodle üretim tesisine sahip olmanın gururunu taşımaktadır.
Bu tesis, sürdürülebilirlik stratejisi doğrultusunda, kullanılan elektrik enerjisinin yarısını ve makarna üretiminde kullanılan elektrik enerjisinin yüzde 5’ini tesis çatısına kurulan 4.5 MW kapasiteli güneş enerji sistemleri (GES) panellerinden karşılamaktadır. Bu yaklaşım, 3.600 ton karbon salınımını engelleyerek 71.000 ağacın korunmasını sağlamaktadır.
OBA Makarna’nın mükemmeliyetçi yaklaşımı, yüksek tüketici memnuniyeti ve başarı hikâyesinin arkasındaki temel etkenlerdir.
Kaynak: Haber Merkezi
Son Haberler
En ağır ruh hastalığı nedir?
Bursa'da geceyi alevler aydınlattı! Saatler sonra kontrol altına alındı
173 gazeteci katledildi: Onlar Gazze'nin sesi!