Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MasterChef tarzı lezzetli lazanya tarifi: Adım adım rehber

Lazanya, her evde severek yapılan, yapımı kolay ve oldukça lezzetli bir İtalyan yemeğidir. MasterChef'te de sıkça karşımıza çıkan lazanya tarifleri, klasik tarife farklı yorumlar getirerek damaklarda iz bırakıyor. Bu yazıda, ben de sizlerle MasterChef tarzı lezzetli bir lazanya tarifi paylaşacağım.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2024 23:41
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2024 23:41
Kaynak: Onur KIZILKAYA
MasterChef tarzı lezzetli lazanya tarifi: Adım adım rehber

Lazanya, fırında pişirilen ve kat kat yufka, peynir, kıymalı harç ve beşamel sos ile hazırlanan doyurucu ve lezzetli bir İtalyan yemeğidir. MasterChef'te de sıkça yer alan lazanya, farklı malzemeler ve pişirme teknikleri ile de özelleştirilebilir. Bu yazıda, sizlere MasterChef tarzı lezzetli bir lazanya tarifi sunacağız.

Malzemeler:

Lazanya Hamuru İçin:

500 gr un

5 yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

Kıymalı Harç İçin:

500 gr kıyma

1 soğan

2 diş sarımsak

2 domates

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1/2 demet maydanoz

Tuz, karabiber, pul biber

Beşamel Sos İçin:

50 gr tereyağı50 gr un500 ml süt1/2 çay kaşığı tuz1/4 çay kaşığı karabiber1/4 muskat rendesi

Üzeri İçin:

200 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı:

Lazanya Hamuru Hazırlanması:

Unu bir kaba alın ve ortasına bir çukur açın.Çukura yumurtaları, tuzu ve azar azar su ekleyerek yoğurun.Hamuru yumuşak ve pürüzsüz olana kadar yoğurun.Hamuru unlanmış bir tezgaha alın ve merdane yardımıyla ince bir şekilde açın.Açtığınız hamuru dikdörtgen şeklinde kesin.Kesilmiş hamur parçalarını unlanmış bir tepsiye dizin ve üzerini nemli bir bezle örtün.

Kıymalı Harç Hazırlanması:

Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.Domatesleri rendeleyin.Tavada tereyağını eritin ve soğanları kavurun.Soğanlar yumuşadıktan sonra sarımsakları ekleyin ve 1 dakika daha kavurun.Kıymayı ekleyin ve renk değiştirene kadar kavurun.Domates, domates salçası ve biber salçasını ekleyin ve iyice karıştırın.Tuz, karabiber ve pul biber ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.Maydanozu ince ince doğrayın ve kıymalı harca ekleyin.Harcı iyice karıştırın ve ocaktan alın.

Beşamel Sos Hazırlanması:

Tavanın dibine tereyağını koyun ve eritin.Una ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.Sütünü azar azar ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin.Tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.Beşamel sosu ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Lazanyanın Montajı:

Fırın kabınızı yağlayın.Bir kat lazanya hamuru yerleştirin.Üzerine kıymalı harç yayın.Beşamel sos ile kaplayın.Bu işlemi kat kat tekrarlayın.En üst kata beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin.Lazanyayı önceden 180°C'ye ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin.Lazanya üzeri kızarana ve peynir eriyene kadar pişirin.Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirin ve ardından servis yapın.

Püf Noktaları:

Lazanya hamurunu açarken çok ince açmamaya dikkat edin.Kıymalı harcın çok fazla suyunu çekmemesi için su ekleyebilirsiniz.Beşamel sosu çok koyu olursa süt ekleyebilirsiniz.Fırın kabınızı yağlamayı unutmayın.

Kaynak: Onur KIZILKAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
logo
Bursa Hayat Gazetesi En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.