Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kavala Kurabiyesi evde nasıl yapılır?

Kavala Kurabiyesi evde nasıl yapılır? soruları merak edilerek araştırılıyor. Peki, Kavala Kurabiyesi evde nasıl yapılır? İşte yanıtı!

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2024 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2024 14:15
Kaynak: Onur KIZILKAYA
Kavala Kurabiyesi evde nasıl yapılır?

Kavala Kurabiyesi evde nasıl yapılır? soruları merak edilerek araştırılıyor. Peki, Kavala Kurabiyesi evde nasıl yapılır? İşte tarifi!

KAVALA KURABİYESİ EVDE NASIL YAPILIR?

Kavala kurabiyesi, mis gibi tereyağı ve kavrulmuş badem kokusu ile Türk mutfağının en sevilen kurabiyelerinden biridir. Orijinal Kavala kurabiyesi tarifinde yumurta ve süt ürünü kullanılmaz. Bu sayede kurabiye uzun süre tazeliğini ve kıtırlığını muhafaza eder.

Kavala kurabiyesinin tarihi Osmanlı İmparatorluğu dönemine kadar uzanır. O dönemde Kavala şehri, Osmanlı Devleti'nin önemli şehirlerinden biriydi. Kavala'da yaşayan Türkler, bu lezzetli kurabiyeyi hazırlamaya başladılar. Kavala kurabiyesi, kısa sürede tüm Osmanlı topraklarında sevilmeye başlandı.

Kavala kurabiyesi, günümüzde de Türk mutfağının en sevilen kurabiyelerinden biridir. Özellikle Edirne'de Kavala kurabiyesi üretimi önemli bir yere sahiptir. Edirne'de Kavala kurabiyesi yapımında manda ve inek yağı kullanılır. Bu sayede kurabiye daha lezzetli bir hale gelir.

Kavala kurabiyesi yapımı

Kavala kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler şunlardır:

1 su bardağı çiğ badem1 su bardağı un (bademleri kavururken kullanmak için)3 su bardağı un250 gram oda sıcaklığında tereyağı1 su bardağı pudra şekeri1 tatlı kaşığı kabartma tozu1 paket vanilya

Yapılışı:

Çiğ bademleri iri olarak çekin.

Bir tavada 1 su bardağı unu kavurun.

Kavrulmuş unu bademlere ekleyin ve kısık ateşte 5-6 dakika kavurun.Bademleri ve kavrulmuş unu soğumaya bırakın.Oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini mikserle iyice çırpın.

Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve karıştırın.Soğumuş badem ve kavrulmuş unu ekleyin ve karıştırın.Azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Püf noktaları:

Bademleri kavururken dikkat edin, yanmasın.Hamuru yoğururken çok fazla un eklemeyin, hamur ele yapışacak kıvamda olmalıdır.Kurabiyeleri fırında çok fazla pişirmeyin, sertleşebilirler.

Kavala kurabiyesi servis önerileri:

Kavala kurabiyeleri taze olarak servis edildiğinde en lezzetli hallerine gelirler.Kahve, çay veya süt ile servis edebilirsiniz.İsteğe göre üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Kaynak: Onur KIZILKAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.