Ispanaklı ütü böreği: Lezzet ve kolaylığın buluştuğu tarif
Ispanaklı ütü böreği: Lezzet ve kolaylığın buluştuğu tarif
Ispanaklı ütü böreği, hem lezzetli hem de yapımı kolay bir börek çeşididir. Az malzemeyle kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu börek, kahvaltı, çay saati veya akşam yemeği için ideal bir seçenektir. Bu yazıda size ıspanaklı ütü böreğinin tarifini, hangi yöreye ait olduğunu ve dikkat edilmesi gereken püf noktalarını anlatacağız.
Haber Giriş Tarihi: 16.05.2024 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2024 15:35
Kaynak:
Damla Dilmeç
Ispanaklı ütü böreği, hem lezzetli hem de yapımı oldukça kolay bir börek çeşididir. Az malzemeyle kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu börek, kahvaltı, çay saati veya akşam yemeği için ideal bir seçenektir. Bu yazıda, ıspanaklı ütü böreğinin yapılışını, hangi yöreye ait olduğunu ve dikkat edilmesi gereken püf noktalarını detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.
Malzemeler:
Yufka: 4 adet
Ispanak: 500 gr
Soğan: 1 adet
Sıvı Yağ: 1/2 su bardağı
Yumurta: 2 adet
Yoğurt: 1 su bardağı
Peynir: 200 gr (tercihen beyaz peynir)
Yeşil Soğan: 1 demet (isteğe bağlı)
Maydanoz: 1 demet (isteğe bağlı)
Karabiber: 1/2 çay kaşığı
Tuz: 1/2 çay kaşığı
Hazırlanışı:
Ispanakları temizleyip yıkayın. Soğanı ince ince doğrayın ve sıvı yağda kavurun. Ispanakları soğanın üzerine ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip baharatlandırın.
Peyniri rendeleyin. Yumurtaları ve yoğurdu bir kapta çırpın. Peyniri, yeşil soğanı ve maydanozu da ekleyip karıştırın.
Yufkaları tezgaha serin. Her yufkanın üzerine fırça ile sıvı yağ sürün.
İlk yufkanın ortasına ıspanaklı harcı yayın. Yufkanın kenarlarını içe doğru katlayın ve kapatın.
Üzerine ikinci yufkayı serin ve fırça ile sıvı yağ sürün. Yufkanın ortasına peynirli harcı yayın ve kenarlarını kapatın.
Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
Böreği yağlanmış bir tepsiye yerleştirin. Üzerini fırça ile sıvı yağ sürün ve önceden 180°C'ye ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Böreği fırından çıkardıktan sonra dilimleyip servis edin.
Ispanaklı Ütü Böreği Hangi Yöreye Ait?
Ispanaklı ütü böreği, Türkiye'nin birçok yöresinde yapılmaktadır. Özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaygın olarak tüketilir. Her yörede farklı lezzet katmak için böreğe farklı malzemeler de eklenebilir.
Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktaları:
Ispanakları iyice yıkayıp suyunu sıkın.Soğanı çok fazla kavurmayın, yumuşayıncaya kadar pişirmek yeterlidir.Yufkaları fırça ile yağlamak, böreğin daha çıtır ve lezzetli olmasını sağlar.Böreği fırından çıkardıktan sonra üzerine soğuk su serpiştirirseniz daha da yumuşak ve lezzetli olacaktır.Ispanaklı ütü böreğini sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.
Ispanaklı ütü böreği, lezzetli ve yapımı kolay bir börek çeşididir. Bu tarifi deneyerek aileniz ve misafirleriniz için lezzetli bir börek hazırlayabilirsiniz.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Ispanaklı ütü böreği: Lezzet ve kolaylığın buluştuğu tarif
Ispanaklı ütü böreği, hem lezzetli hem de yapımı kolay bir börek çeşididir. Az malzemeyle kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu börek, kahvaltı, çay saati veya akşam yemeği için ideal bir seçenektir. Bu yazıda size ıspanaklı ütü böreğinin tarifini, hangi yöreye ait olduğunu ve dikkat edilmesi gereken püf noktalarını anlatacağız.
Ispanaklı ütü böreği, hem lezzetli hem de yapımı oldukça kolay bir börek çeşididir. Az malzemeyle kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu börek, kahvaltı, çay saati veya akşam yemeği için ideal bir seçenektir. Bu yazıda, ıspanaklı ütü böreğinin yapılışını, hangi yöreye ait olduğunu ve dikkat edilmesi gereken püf noktalarını detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.
Malzemeler:
Yufka: 4 adet
Ispanak: 500 gr
Soğan: 1 adet
Sıvı Yağ: 1/2 su bardağı
Yumurta: 2 adet
Yoğurt: 1 su bardağı
Peynir: 200 gr (tercihen beyaz peynir)
Yeşil Soğan: 1 demet (isteğe bağlı)
Maydanoz: 1 demet (isteğe bağlı)
Karabiber: 1/2 çay kaşığı
Tuz: 1/2 çay kaşığı
Hazırlanışı:
Ispanakları temizleyip yıkayın. Soğanı ince ince doğrayın ve sıvı yağda kavurun. Ispanakları soğanın üzerine ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip baharatlandırın.
Peyniri rendeleyin. Yumurtaları ve yoğurdu bir kapta çırpın. Peyniri, yeşil soğanı ve maydanozu da ekleyip karıştırın.
Yufkaları tezgaha serin. Her yufkanın üzerine fırça ile sıvı yağ sürün.
İlk yufkanın ortasına ıspanaklı harcı yayın. Yufkanın kenarlarını içe doğru katlayın ve kapatın.
Üzerine ikinci yufkayı serin ve fırça ile sıvı yağ sürün. Yufkanın ortasına peynirli harcı yayın ve kenarlarını kapatın.
Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
Böreği yağlanmış bir tepsiye yerleştirin. Üzerini fırça ile sıvı yağ sürün ve önceden 180°C'ye ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Böreği fırından çıkardıktan sonra dilimleyip servis edin.
Ispanaklı Ütü Böreği Hangi Yöreye Ait?
Ispanaklı ütü böreği, Türkiye'nin birçok yöresinde yapılmaktadır. Özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaygın olarak tüketilir. Her yörede farklı lezzet katmak için böreğe farklı malzemeler de eklenebilir.
Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktaları:
Ispanakları iyice yıkayıp suyunu sıkın.Soğanı çok fazla kavurmayın, yumuşayıncaya kadar pişirmek yeterlidir.Yufkaları fırça ile yağlamak, böreğin daha çıtır ve lezzetli olmasını sağlar.Böreği fırından çıkardıktan sonra üzerine soğuk su serpiştirirseniz daha da yumuşak ve lezzetli olacaktır.Ispanaklı ütü böreğini sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.
Ispanaklı ütü böreği, lezzetli ve yapımı kolay bir börek çeşididir. Bu tarifi deneyerek aileniz ve misafirleriniz için lezzetli bir börek hazırlayabilirsiniz.
Kaynak: Damla Dilmeç
Son Haberler
Bursa’da ehliyetsiz genç tehlike saçtı!
Kaza mı, cinayet mi? Güllü’nün ölümü ile ilgili kritik karar
Bursa’da ev taşıma kabusa döndü! Kullanılamaz hale geldi