İncir uyutması tatlısı: Lezzetli bir tarih yolculuğu
İncir uyutması tatlısı: Lezzetli bir tarih yolculuğu
İncir uyutması, taze incirlerin şerbetle buluştuğu, lezzeti ve sunumuyla göz kamaştıran bir tatlıdır. Özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaygın olarak yapılan bu tatlı, Osmanlı mutfağından günümüze uzanan bir lezzet şölenidir.
Haber Giriş Tarihi: 19.03.2024 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2024 14:54
Kaynak:
Sümeyye Kayaaltı Bayraktar
İncir uyutması tatlısı, adını incirlerin süte yatırılıp yumuşamasından alan, lezzeti ve hafifliğiyle öne çıkan bir tatlıdır. Özellikle kış aylarında bolca tüketilen bu tatlı, hem besleyicidir hem de yapımı oldukça kolaydır.
İncir Uyutması Tatlısı Nedir?
İncir uyutması tatlısı, kuru incirlerin süte batırılıp yumuşatılması ve ardından pudra şekeri ve tarçınla tatlandırılmasıyla yapılan bir tatlıdır. Tatlıya lezzet katmak için ceviz, fındık veya badem gibi kuruyemişler de eklenebilir.
İncir Uyutması Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
500 gr kuru incir
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 çubuk tarçın
3 adet karanfil
1 portakalın rendesi
1 yemek kaşığı nişasta (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
Kuru incirleri yıkayın ve ılık suda 30 dakika kadar bekletin.Sütü bir tencereye alın ve kaynatın.Kaynayan süte tarçın, karanfil ve portakal kabuğu rendesini ekleyin.Yumuşayan incirleri süzün ve tencereye ekleyin.Şekeri ekleyin ve karıştırın.Dilerseniz nişastayı 2 yemek kaşığı soğuk sütle çırpın ve tencereye ekleyin.Tatlıyı kıvam alana kadar pişirin.Ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakın.Soğuyan tatlıyı servis edin.
İncir Uyutması Tatlısı Hangi Yöreye Ait?
İncir uyutması tatlısının kökeni Ege Bölgesi'ne dayanır. Özellikle Aydın ve Muğla illerinde bu tatlı oldukça yaygındır.
İncir Uyutmasına Nişasta Konur mu?
İncir uyutması tatlısına nişasta eklemek isteğe bağlıdır. Nişasta eklemek, tatlıya daha koyu bir kıvam verir.
İncir Uyutması Yaparken Süt Kesilir mi?
Süt kesilmesini önlemek için nişasta ekleyebilirsiniz. Ayrıca, sütü kaynattıktan sonra ocaktan alıp ılımaya bırakın ve incirleri ekleyin.
İncir Uyutması İçinde Ne Var?
İncir uyutması tatlısının ana malzemeleri kuru incir, süt ve şekerdir. Tatlıya lezzet katan diğer malzemeler arasında tarçın, karanfil ve portakal kabuğu rendesi yer alır. Dilerseniz tatlıya ceviz, badem veya fıstık da ekleyebilirsiniz.
İncir Uyutması Tatlısının Faydaları:
Kuru incir, lif, potasyum ve magnezyum açısından zengindir.Süt, protein ve kalsiyum açısından zengindir.İncir uyutması tatlısı, hem besleyici hem de sağlıklı bir tatlıdır.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
İncir uyutması tatlısı: Lezzetli bir tarih yolculuğu
İncir uyutması, taze incirlerin şerbetle buluştuğu, lezzeti ve sunumuyla göz kamaştıran bir tatlıdır. Özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaygın olarak yapılan bu tatlı, Osmanlı mutfağından günümüze uzanan bir lezzet şölenidir.
İncir uyutması tatlısı, adını incirlerin süte yatırılıp yumuşamasından alan, lezzeti ve hafifliğiyle öne çıkan bir tatlıdır. Özellikle kış aylarında bolca tüketilen bu tatlı, hem besleyicidir hem de yapımı oldukça kolaydır.
İncir Uyutması Tatlısı Nedir?
İncir uyutması tatlısı, kuru incirlerin süte batırılıp yumuşatılması ve ardından pudra şekeri ve tarçınla tatlandırılmasıyla yapılan bir tatlıdır. Tatlıya lezzet katmak için ceviz, fındık veya badem gibi kuruyemişler de eklenebilir.
İncir Uyutması Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
500 gr kuru incir
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 çubuk tarçın
3 adet karanfil
1 portakalın rendesi
1 yemek kaşığı nişasta (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
Kuru incirleri yıkayın ve ılık suda 30 dakika kadar bekletin.Sütü bir tencereye alın ve kaynatın.Kaynayan süte tarçın, karanfil ve portakal kabuğu rendesini ekleyin.Yumuşayan incirleri süzün ve tencereye ekleyin.Şekeri ekleyin ve karıştırın.Dilerseniz nişastayı 2 yemek kaşığı soğuk sütle çırpın ve tencereye ekleyin.Tatlıyı kıvam alana kadar pişirin.Ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakın.Soğuyan tatlıyı servis edin.
İncir Uyutması Tatlısı Hangi Yöreye Ait?
İncir uyutması tatlısının kökeni Ege Bölgesi'ne dayanır. Özellikle Aydın ve Muğla illerinde bu tatlı oldukça yaygındır.
İncir Uyutmasına Nişasta Konur mu?
İncir uyutması tatlısına nişasta eklemek isteğe bağlıdır. Nişasta eklemek, tatlıya daha koyu bir kıvam verir.
İncir Uyutması Yaparken Süt Kesilir mi?
Süt kesilmesini önlemek için nişasta ekleyebilirsiniz. Ayrıca, sütü kaynattıktan sonra ocaktan alıp ılımaya bırakın ve incirleri ekleyin.
İncir Uyutması İçinde Ne Var?
İncir uyutması tatlısının ana malzemeleri kuru incir, süt ve şekerdir. Tatlıya lezzet katan diğer malzemeler arasında tarçın, karanfil ve portakal kabuğu rendesi yer alır. Dilerseniz tatlıya ceviz, badem veya fıstık da ekleyebilirsiniz.
İncir Uyutması Tatlısının Faydaları:
Kuru incir, lif, potasyum ve magnezyum açısından zengindir.Süt, protein ve kalsiyum açısından zengindir.İncir uyutması tatlısı, hem besleyici hem de sağlıklı bir tatlıdır.
Kaynak: Sümeyye Kayaaltı Bayraktar
Son Haberler
Bursa’da ehliyetsiz genç tehlike saçtı!
Kaza mı, cinayet mi? Güllü’nün ölümü ile ilgili kritik karar
Bursa’da ev taşıma kabusa döndü! Kullanılamaz hale geldi