Hava Durumu

Gönülleri ferahlatan Cuma mesajları 2024 | En anlamlı dualı Cuma gecesi için resimli mesajlar

Müslümanlar, İslam'ın kutsal kabul ettiği Cuma günü ile Ramazan'ın manevi iklimini bir araya getiren bu özel günü, sevdiklerine dualarla dolu mesajlar göndererek kutlamak istiyor. İşte, Ramazan ayına özel gönülleri ferahlatan Cuma mesajlarını sizler için haberimizde derledik...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 08:47
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 08:47
Kaynak: Haber Merkezi
Gönülleri ferahlatan Cuma mesajları 2024 | En anlamlı dualı Cuma gecesi için resimli mesajlar

Mübarek Ramazan ayının içinde bulunduğumuz bu özel gününde, Cuma'nın manevi atmosferiyle buluşmanın heyecanını yaşıyoruz. 11 Mart'ta başlayan ve bu yıl 29 gün sürecek olan Ramazan-ı Şerif'in bereketiyle dolu günlerini yaşarken, sevdiklerimize en güzel mesajlarımızı iletmek için arama motorlarında yoğun bir şekilde çaba sarf ediyoruz.

Cuma'nın kutsallığını ve Ramazan'ın feyiz dolu atmosferini bir araya getiren bu özel günü, dualarla, ayetlerle ve sevgiyle taçlandırmak isteyenler için birbirinden anlamlı mesajlar aranıyor.

İşte, bu özel zaman diliminde sevdiklerimize iletebileceğimiz en güzel Cuma ve Ramazan mesajlarını bulmak için arama motorlarında yoğun bir arayış içerisindeyiz. Sevgi, dualar ve huzur dolu mesajlarla dolu bir Cuma ve Ramazan geçirmek dileğiyle...

GÖNÜLLERİ FERAHLATAN CUMA MESAJLARI 2024 

Tabii, işte kopyalayabileceğiniz şekilde düzenlenmiş liste:

1. Allah'ın Selamı Rahmeti, Bereketi üzerimize olsun! Günümüz aydın Cumamız Mübarek Olsun! Hayırlı Cumalar.

Gönülleri ferahlatan Cuma mesajları 2024 | En anlamlı dualı Cuma gecesi için resimli mesajlar-Bursa Hayat Gazetesi-2

2. "Rablerinden korkanlar bölük bölük cennete sevk edilmektedir. Nihayet oraya vardıklarında kapıları açılır ve bekçileri onlara: Selam sizlere ne hoşsunuz; ebedi olarak içinde kalmak üzere haydi girin oraya" derler. Hayırlı Cumalar.

3. Mevlana diyor ki; Dua edecek güzel bir gönlün yoksa, güzel yürekli insanlardan dua iste. Hayırlı Cumalar!

Gönülleri ferahlatan Cuma mesajları 2024 | En anlamlı dualı Cuma gecesi için resimli mesajlar-Bursa Hayat Gazetesi-2

4. Ömrüne ömür katılsın, Gönlüne meltem saçılsın. Bu mübarek günde melekler dört yanını sarsın…Derdine derman, gönlüne iman dolsun..! Hayırlı Cumalar.

5. Ey Allahım! Yaptığımız işlerde muvaffakiyetler ihsan et bizlere. Kötü yollara geçenleri gittikleri yoldan geri çevir. Evlerimize mutluluk ihsan eyle. Taşımakta zorlanacağımız yüklerle bizleri sınavdan geçirme. Darda ve muhtaç koyma. Amin.

6. Rabbim, yarar getirmeyen bilgiden, korkmayan kalpten, duyulmayan duadan, doymak bilmeyen nefisten, açlıktan ki o kötü bir arkadaştır hıyanettenki o ne kötü sırdaştır tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten, kocamaktan, ezel-i ömre döndürülmekten, Deccal fitnesinden kötülüğünden, kabir azabından, hayatın ve ölümün fitnesinden Sana sığınırım.

Gönülleri ferahlatan Cuma mesajları 2024 | En anlamlı dualı Cuma gecesi için resimli mesajlar-Bursa Hayat Gazetesi-4

7. Ey Rabbim! Dinimizden dolayı bizi zillete düşürmeye çaba sarf edenlere fırsat verme. Bizleri İslamın yolundan ayırma. Amin..Hayırlı cumalar.

8. Cuma Mesajları, Bütün güzeliklerin kilidini kendinde bulunduran “Rabbim" Hakkımızda en hayırlı kilitleri aç… Amin. Cumamız bayram tadında olsun inşallah…

Gönülleri ferahlatan Cuma mesajları 2024 | En anlamlı dualı Cuma gecesi için resimli mesajlar-Bursa Hayat Gazetesi-5

9. Günlerin en değerlisi Cuma'dır. Cuma günü Bayramlardan ve Aşure gününden daha değerlidir. Cuma günü dünyada ve Ahirette müminlerin bayramıdır. Cumanız Mübarek Olsun.

Gönülleri ferahlatan Cuma mesajları 2024 | En anlamlı dualı Cuma gecesi için resimli mesajlar-Bursa Hayat Gazetesi-6

10. Mübarek Cuma günü yapılacak ibadetlere, diğer günlerde yapılanların, en az iki katı verilmektedir. Buna karşılık ise ,Cuma günü yapılan günahlar da iki kat yazılmaktadır. Cuma gününü en hayırlısı ile geçirmek dileğiyle cumanız mübarek olsun.

CUMA GÜNÜ YAPILACAK SÜNNETLER NELERDİR?

1 - Gusül abdesti

2 - Temiz ve güzel elbiseler giymek

3 - Güzel koku sürmek

4 - Dişleri misvaklamak

5 - Namaz vakti gelmeden önce cami de hazır cuma namazını beklemek

6 - Kehf suresini okumak

7 - Sürekli duâ etmek

8 - Sürekli Peygambere salavat getirmek

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.