Geleneksel bir Karadeniz lezzeti: Artvin mantısı (Hingel)
Geleneksel bir Karadeniz lezzeti: Artvin mantısı (Hingel)
Geleneksel bir Karadeniz lezzeti olan Artvin mantısı (Hingel) nasıl yapılır? malzemeleri nelerdir? soruları arama motorlarında merak edilerek araştırılıyor. Peki, Geleneksel bir Karadeniz lezzeti: Artvin mantısı (Hingel) Geleneksel bir Karadeniz lezzeti olan Artvin mantısı (Hingel) nasıl yapılır? malzemeleri nelerdir? İşte yanıtı!
Haber Giriş Tarihi: 18.03.2024 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2024 12:54
Kaynak:
Funda BAŞ
https://bursahayat.com.tr/
Geleneksel bir Karadeniz lezzeti: Artvin mantısı (Hingel), Karadeniz bölgesinin yöresel yemeklerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Hingel, Türk mutfağının özgün tatları arasında yer alıyor. Karakteristik tadı, iç malzemesi ve üzerine eklenen yoğurt ve tereyağı ile Artvin mantısı, damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor. Evde bu eşsiz lezzeti denemek isteyenler için, "Artvin mantısı tarifi, malzemeleri, yapılışı, püf noktaları" konulu bir rehber hazırladık. İşte, bu harika lezzetin tüm detayları...
GELENEKSEL BİR KARADENİZ LEZZETİ OLAN ARTVİN MANTISI (HİNGEL) NASIL YAPILIR?
Hamur için unu bir kaseye alın. Ortasını açın ve içine yumurtayı, suyu ve tuzu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru streç filmle sararak 30 dakika dinlendirin.Hamur dinlenirken iç harcını hazırlayın. Kıymayı veya beyaz peyniri bir kasede tuz ve karabiberle iyice karıştırın.Dinlenen hamuru unlanmış bir zeminde açın. İsterseniz hamuru merdane yardımıyla da açabilirsiniz. Hamuru mümkün olduğunca ince bir şekilde açmaya çalışın.Açılan hamuru küçük kare veya dikdörtgen parçalara kesin. Her bir parçanın içine hazırladığınız iç harçtan koyun. Hamuru kenarlarını kapatıp klasik mantı şeklini vererek kapatın.Hazırladığınız mantıları kaynar suya ekleyerek pişirin. Mantılar suyun yüzeyine çıktığında pişmiş demektir. Pişen mantıları süzerek servis tabağına alın.Servis yaparken mantıların üzerine yoğurt dökün ve tereyağında kızdırılmış nane ve pul biberle soslayarak servis edin.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Geleneksel bir Karadeniz lezzeti: Artvin mantısı (Hingel)
Geleneksel bir Karadeniz lezzeti olan Artvin mantısı (Hingel) nasıl yapılır? malzemeleri nelerdir? soruları arama motorlarında merak edilerek araştırılıyor. Peki, Geleneksel bir Karadeniz lezzeti: Artvin mantısı (Hingel) Geleneksel bir Karadeniz lezzeti olan Artvin mantısı (Hingel) nasıl yapılır? malzemeleri nelerdir? İşte yanıtı!
Geleneksel bir Karadeniz lezzeti: Artvin mantısı (Hingel), Karadeniz bölgesinin yöresel yemeklerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Hingel, Türk mutfağının özgün tatları arasında yer alıyor. Karakteristik tadı, iç malzemesi ve üzerine eklenen yoğurt ve tereyağı ile Artvin mantısı, damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor. Evde bu eşsiz lezzeti denemek isteyenler için, "Artvin mantısı tarifi, malzemeleri, yapılışı, püf noktaları" konulu bir rehber hazırladık. İşte, bu harika lezzetin tüm detayları...
GELENEKSEL BİR KARADENİZ LEZZETİ OLAN ARTVİN MANTISI (HİNGEL) NASIL YAPILIR?
Hamur için unu bir kaseye alın. Ortasını açın ve içine yumurtayı, suyu ve tuzu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru streç filmle sararak 30 dakika dinlendirin.Hamur dinlenirken iç harcını hazırlayın. Kıymayı veya beyaz peyniri bir kasede tuz ve karabiberle iyice karıştırın.Dinlenen hamuru unlanmış bir zeminde açın. İsterseniz hamuru merdane yardımıyla da açabilirsiniz. Hamuru mümkün olduğunca ince bir şekilde açmaya çalışın.Açılan hamuru küçük kare veya dikdörtgen parçalara kesin. Her bir parçanın içine hazırladığınız iç harçtan koyun. Hamuru kenarlarını kapatıp klasik mantı şeklini vererek kapatın.Hazırladığınız mantıları kaynar suya ekleyerek pişirin. Mantılar suyun yüzeyine çıktığında pişmiş demektir. Pişen mantıları süzerek servis tabağına alın.Servis yaparken mantıların üzerine yoğurt dökün ve tereyağında kızdırılmış nane ve pul biberle soslayarak servis edin.
Hamuru için:
2 su bardağı un
1 yumurta
Yarım su bardağı su
Bir tutam tuz
İç harcı için:
250 gram kıyma veya beyaz peynir
Biraz tuz ve karabiber
Üzeri için:
Yoğurt
Tereyağı
Nane (isteğe bağlı)
Pul biber (isteğe bağlı)
Son Haberler
Aile yapısındaki çöküşe karşı İnegöl’den örnek çalıştay
Bursa su kesintisi listesi – 12 Aralık 2025 Cuma
Bursa’da nöbetçi eczaneler listesi – 12 Aralık 2025 Cuma