Hava Durumu

Ganire Paşayeva kimdir, neden öldü?

Ganire Paşayeva kimdir, neden öldü? soruları arama motorlarında merak edilerek araştırılan konular arasında yerini aldı. Peki, Ganire Paşayeva kimdir, neden öldü? İşte yanıtı...

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2024 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2024 16:08
Kaynak: Şule GÜRKAN
Ganire Paşayeva kimdir, neden öldü?

Ganire Paşayeva kimdir, neden öldü? soruları arama motorlarında merak edilerek araştırılan konular arasında yerini aldı. Sosyal medya kullanıcılarının aktif bir şekilde merak ederek araştırdığı siyaasi isimler arasında yer alan Ganire Paşayeva'nın hayatı, siyasi kariyeri gibi hakkında birçok konu merak edilerek araştırılıyor. Peki, Ganire Paşayeva kimdir, neden öldü? İşte yanıtı...

GANİRE PAŞAYEVA KİMDİR, NEDEN ÖLDÜ?

Azerbaycan'ın Tovuz ilçesinde, 24 Mart 1975 tarihinde doğan Ganire Paşayeva, ülkesinin siyasi, hukuki, ve kültürel alanlarında iz bırakan önemli bir figürdü. Azerbaycan Tıp Üniversitesi'nden Pediyatri Bölümü mezunu olan Paşayeva, ardından Bakü Devlet Üniversitesi Uluslararası Hukuk Bölümü'nden de diploma almıştır.

Kariyerine ANS televizyonunda muhabir olarak başlayan Paşayeva, halkla ilişkiler alanında da önemli görevler üstlenmiştir. Özellikle, 2005 yılında yapılan genel seçimlerde bağımsız aday olarak katılarak Azerbaycan Millî Meclisi'ne seçilmesi, onun siyasi arenadaki etkisini göstermiştir. Millî Meclis'teki çeşitli komisyonlarda ve uluslararası ilişkilerde aktif rol alması, Paşayeva'nın uluslararası alanda tanınmasını sağlamıştır.

Ayrıca Paşayeva, Azerbaycan'ı Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi'nde temsil etmiş ve Dünya Alpagut Federasyonu'nda As Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Kültürel alanda da aktif olan Paşayeva'nın "Aşk Başka" adlı bir şiir kitabı Astana Yayınları tarafından yayımlanmıştır.

Kişisel hayatında bekâr olan Paşayeva, Türkçe, Rusça ve İngilizce dillerini bilmekteydi. Manevi bir kızı olan Paşayeva, ölümüyle Azerbaycan'da büyük bir üzüntü yaratmıştır. 24 Eylül 2023'te ilaçlara maruz kalması sonucu komaya giren ve tedavi gördüğü hastanede 28 Eylül 2023'te yaşamını yitiren Paşayeva, Azerbaycan siyasi tarihinde önemli bir iz bırakmıştır.

Türk dünyası üzerine çok sayıda yazı ve konuşmaları bulunan Paşayeva, "Türkiye'nin güçlü olmasının Türk dünyasının güçlü olması" anlamına geldiğini savunuyordu. Bekar olan Paşayeva İngilizce ve Rusça biliyordu.

Kaynak: Şule GÜRKAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.