Hava Durumu

Evde Lezzetli Vegan Pizza Nasıl Yapılır?

Vegan beslenenler için de pizza keyfi mümkün! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz vegan pizza tarifleri ile hem lezzetli hem de doyurucu bir öğün oluşturabilirsiniz. Bu haberimizde, evde vegan pizza nasıl yapılır, vegan pizza malzemeleri nelerdir ve püf noktaları nelerdir gibi soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2024 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 15:30
Kaynak: Sümeyye Kayaaltı Bayraktar
Evde Lezzetli Vegan Pizza Nasıl Yapılır?

Vegan beslenmenin popülerleşmesiyle birlikte, vegan pizza tarifleri de oldukça ilgi görmeye başladı. Et ve peynir içermeyen vegan pizzalar, lezzetli ve doyurucu bir alternatif sunuyor. Bu haberimizde, evde kolayca vegan pizza nasıl yapabileceğinizi ve ihtiyacınız olacak malzemelerin neler olacağını detaylı bir şekilde anlatarak inceleyeceğiz.

Vegan Pizza Malzemeleri:

Hamur için:

1 su bardağı ılık su

1 paket (2 çay kaşığı) kuru maya

1 çay kaşığı toz şeker

3-3,5 su bardağı un

1/2 çay kaşığı tuz

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sos için:

1/2 su bardağı domates rendesi

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 diş sarımsak (rendelenmiş)

1/2 çay kaşığı kekik

1/4 çay kaşığı reyhan

1/4 çay kaşığı tuz

Karabiber

Üzeri için:

Vegan peynir (rendelenmiş)

Sevdiğiniz sebzeler (biber, soğan, mantar, zeytin vb.)

Zeytinyağı

Hazırlanışı:

Hamur için: Bir kapta ılık suyu, kuru mayayı ve toz şekeri karıştırın. 5 dakika kadar mayalanmaya bırakın.Ayrı bir kapta unu, tuzu ve zeytinyağını karıştırın.Mayalanmış karışımı unlu karışıma ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.Hamuru yağlanmış bir kaseye koyun, üzerini örtün ve ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

Sos için: Bir tavada zeytinyağını ısıtın. Sarımsağı ekleyin ve hafifçe soteleyin.Domates rendesi, kekik, reyhan, tuz ve karabiberi ekleyin. 10 dakika kadar pişirin.

Fırınınızı 200°C'ye ısıtın. Mayalanmış hamuru ikiye bölün ve unlanmış bir tezgahta ince bir şekilde açın.Yağlanmış bir tepsiye hamurları yerleştirin. Hazırladığınız sosu hamurların üzerine yayın. Sevdiğiniz sebzeleri ve vegan peyniri pizzaların üzerine ekleyin. Zeytinyağı gezdirin.Pizzaları önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin.Fırından çıkardıktan sonra tavsiye edilen dinlenme süresi 5 dakika kadar dinlendirin ve servis yapın. (İsteğe göre dinlenme süresini. sizde belirleyebilirsiniz)

Püf Noktaları:

Vegan hamur için farklı un karışımları da kullanabilirsiniz.Sosunuzu daha lezzetli hale getirmek için baharatlar ekleyebilirsiniz.Pizzalara eklemek için vegan sosis, pastırma veya köfte de kullanabilirsiniz.Pizzaları fırına vermeden önce üzerine zeytinyağı gezdirmek, hamurun daha gevrek olmasını sağlar.Pizzaları fırından çıkardıktan sonra üzerine taze fesleğen veya maydanoz ekleyebilirsiniz.

Kaynak: Sümeyye Kayaaltı Bayraktar

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.