Evde karışık meyve suyu yapmak, hem sağlıklı hem de lezzetli bir içecek hazırlamanın en kolay yollarından biridir. Mevsim meyvelerini kullanarak her seferinde farklı tatlar deneyebilir, vitamin ve minerallerle dolu bir içecek hazırlayabilirsiniz.
Haber Giriş Tarihi: 17.02.2024 23:51
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2024 00:04
Kaynak:
Sümeyye KAYAALTI
https://bursahayat.com.tr/
Evde karışık meyve suyu yapmak, hem sağlıklı hem de lezzetli bir içecek hazırlamanın harika bir yoludur. Bu haberimizde, evde karışık meyve suyu nasıl yapılır, karışık meyve suyunda neler var, hangi meyve suları karıştırılır ve şeftali ve kayısı suyu nasıl yapılır gibi soruların yanıtlarını bulabilirsiniz.
KARIŞIK MEYVE SUYUNDA NELER VAR?
Karışık meyve suyu, farklı meyvelerin sularının bir araya getirilmesiyle hazırlanır. Kullanılan meyveler mevsime ve kişisel zevklere göre değişiklik gösterebilir. En yaygın kullanılan meyveler şunlardır:
Elma
Portakal
Mandalina
Greyfurt
Ananas
Kavun
Karpuz
Çilek
Ahududu
Böğürtlen
Mavi yaban mersini
HANGİ MEYVE SULARI KARIŞTIRILIR?
Meyve sularını karıştırırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var:
Lezzet: Farklı meyvelerin lezzetlerinin uyumlu olmasına dikkat edin.
Örneğin, tatlı meyveleri ekşi meyvelerle karıştırarak dengeli bir tat elde edebilirsiniz.
Renk: Farklı renklerde meyveler kullanarak görsel olarak da çekici bir meyve suyu hazırlayabilirsiniz.
Besin değeri: Farklı besin değerlerine sahip meyveleri karıştırarak daha besleyici bir meyve suyu elde edebilirsiniz.
EV YAPIMI MEYVE SUYU NASIL YAPILIR?
Ev yapımı meyve suyu yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler:
Meyveler
Blender veya meyve sıkacağı
Su veya buz
Hazırlanışı:
Meyveleri iyice yıkayın ve doğrayın.Blender veya meyve sıkacağı kullanarak meyvelerin suyunu sıkın.Dilerseniz su veya buz ekleyerek kıvamını ayarlayın. Hemen servis edin.
ŞEFTALİ VE KAYISI SUYU NASIL YAPILIR?
Malzemeler:
2 adet şeftali
4-5 adet mürdüm eriği
2 adet armut
1 avuç kızılcık
1 avuç üzüm
Üzerine çıkacak kadar su
Şeker (ölçüsünü vermiyorum şekerli veya az şekerli oluşuna göre tadarak ayarlayabilirsiniz)
Hazırlanışı:
Meyveler irice doğranıp bir tencereye alınır.Üzerine çıkacak kadar su eklenir ve kaynamaya bırakılır.İyice kaynayıp meyveler dağılmaya başladığında ocaktan alınır ve süzgeçten geçirilir.Süzgeçten geçirdikten sonra tekrar tencereye alınıp ocağa konur.Şeker eklenip karıştırılır ve 5 dakika kadar daha pişirilir.Soğuduktan sonra servis edilir.Püf Noktaları:Meyvelerin olgun ve taze olması önemlidir.Meyvelerin suyunu sıkmadan önce çekirdeklerini çıkarmayı unutmayın.Dilerseniz meyve suyuna bal veya pekmez de ekleyebilirsiniz.Meyve suyunu buzdolabında 2-3 gün saklayabilirsiniz.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
Bursa Hayat Gazetesi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Evde karışık meyve suyu nasıl yapılır?
Evde karışık meyve suyu yapmak, hem sağlıklı hem de lezzetli bir içecek hazırlamanın en kolay yollarından biridir. Mevsim meyvelerini kullanarak her seferinde farklı tatlar deneyebilir, vitamin ve minerallerle dolu bir içecek hazırlayabilirsiniz.
Evde karışık meyve suyu yapmak, hem sağlıklı hem de lezzetli bir içecek hazırlamanın harika bir yoludur. Bu haberimizde, evde karışık meyve suyu nasıl yapılır, karışık meyve suyunda neler var, hangi meyve suları karıştırılır ve şeftali ve kayısı suyu nasıl yapılır gibi soruların yanıtlarını bulabilirsiniz.
KARIŞIK MEYVE SUYUNDA NELER VAR?
Karışık meyve suyu, farklı meyvelerin sularının bir araya getirilmesiyle hazırlanır. Kullanılan meyveler mevsime ve kişisel zevklere göre değişiklik gösterebilir. En yaygın kullanılan meyveler şunlardır:
Elma
Portakal
Mandalina
Greyfurt
Ananas
Kavun
Karpuz
Çilek
Ahududu
Böğürtlen
Mavi yaban mersini
HANGİ MEYVE SULARI KARIŞTIRILIR?
Meyve sularını karıştırırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var:
Lezzet: Farklı meyvelerin lezzetlerinin uyumlu olmasına dikkat edin.
Örneğin, tatlı meyveleri ekşi meyvelerle karıştırarak dengeli bir tat elde edebilirsiniz.
Renk: Farklı renklerde meyveler kullanarak görsel olarak da çekici bir meyve suyu hazırlayabilirsiniz.
Besin değeri: Farklı besin değerlerine sahip meyveleri karıştırarak daha besleyici bir meyve suyu elde edebilirsiniz.
EV YAPIMI MEYVE SUYU NASIL YAPILIR?
Ev yapımı meyve suyu yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler:
Meyveler
Blender veya meyve sıkacağı
Su veya buz
Hazırlanışı:
Meyveleri iyice yıkayın ve doğrayın.Blender veya meyve sıkacağı kullanarak meyvelerin suyunu sıkın.Dilerseniz su veya buz ekleyerek kıvamını ayarlayın. Hemen servis edin.
ŞEFTALİ VE KAYISI SUYU NASIL YAPILIR?
Malzemeler:
2 adet şeftali
4-5 adet mürdüm eriği
2 adet armut
1 avuç kızılcık
1 avuç üzüm
Üzerine çıkacak kadar su
Şeker (ölçüsünü vermiyorum şekerli veya az şekerli oluşuna göre tadarak ayarlayabilirsiniz)
Hazırlanışı:
Meyveler irice doğranıp bir tencereye alınır.Üzerine çıkacak kadar su eklenir ve kaynamaya bırakılır.İyice kaynayıp meyveler dağılmaya başladığında ocaktan alınır ve süzgeçten geçirilir.Süzgeçten geçirdikten sonra tekrar tencereye alınıp ocağa konur.Şeker eklenip karıştırılır ve 5 dakika kadar daha pişirilir.Soğuduktan sonra servis edilir.Püf Noktaları:Meyvelerin olgun ve taze olması önemlidir.Meyvelerin suyunu sıkmadan önce çekirdeklerini çıkarmayı unutmayın.Dilerseniz meyve suyuna bal veya pekmez de ekleyebilirsiniz.Meyve suyunu buzdolabında 2-3 gün saklayabilirsiniz.
Son Haberler
Bursa'nın cesur kadın şoförü! Mücadelesi kadınlara ilham veriyor
Yalova şehrinde ezan ne zaman duyulacak? Yalova namaz vakitleri| 28 Mayıs 2025
28 Mayıs 2025| Balıkesir’de insanlar araştırıyor! Balıkesir namaz vakitleri