Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Evde fındık lahmacun tarifi: Pratik bir lezzet!

Fındık lahmacun, ince açılmış hamurunun üzerine sürülmüş baharatlı kıymalı harç ve bolca fındık ile yapılan, lezzetli ve doyurucu bir yiyecektir. Evde fındık lahmacun yapmak oldukça kolaydır ve birkaç püf noktasına dikkat ederek siz de bu lezzeti evinizin mutfağında yaratabilirsiniz.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2024 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2024 15:53
Kaynak: Fethiye AKIN
Evde fındık lahmacun tarifi: Pratik bir lezzet!

Fındık lahmacun, Hatay yöresine özgü, lezzetli ve pratik bir lahmacun çeşididir. Klasik lahmacundan farklı olarak, hamuru fındık büyüklüğünde parçalara ayrılır ve fırında değil tavada pişirilir. Bu sayede daha hızlı ve kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Evde fındık lahmacun yapmak için:

Malzemeler:

Hamuru için:

2 su bardağı ılık su

1 paket instant maya

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

4 su bardağı un

İç harcı için:

400 gr kıyma

1 adet kuru soğan

2 adet domates

2 diş sarımsak

1/2 demet maydanoz

1 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı:

Hamuru hazırlamak için: Ilık su, maya ve şekeri bir kapta karıştırın. Mayalanmaya bırakın.Mayalanan suyun üzerine tuz ve unu ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.Hamuru üzerini örterek 30 dakika mayalanmaya bırakın.

İç harcı hazırlamak için: Soğan, domates ve sarımsağı ince ince doğrayın. Maydanozu da ince ince kıyın.Kıymayı bir tavada kavurun. Soğan ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin.Domates, biber salçası, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın. Suyunu çekene kadar pişirin.Mayalanan hamuru bezelere ayırın. Her bezeyi fındık büyüklüğünde açın.Açtığınız hamurların üzerine hazırladığınız iç harcı yayın.Tavayı ısıtın ve lahmacunları her iki tarafını da pişirin.

Fındık Lahmacun Püf Noktaları:

Hamuru çok fazla yoğurmayın, yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvamda olması yeterlidir.İç harcını çok fazla pişirmeyin, domatesler suyunu çekene kadar pişirmeniz yeterlidir.Lahmacunları tavada çok fazla pişirmeyin, hamur kurumadan altını kapatın.Lahmacunları sıcak servis edin.

Farklı Yöresel Lahmacun İçi Tarifleri:

Hatay Usulü Lahmacun İçi:

400 gr kıyma

2 adet kuru soğan

3 adet domates

3 diş sarımsak

1/2 demet maydanoz

1 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

1/2 çay bardağı nar ekşisi

1/4 çay bardağı zeytinyağı

Antep Usulü Lahmacun İçi:

400 gr kıyma

1 adet kuru soğan

2 adet domates

2 diş sarımsak1/2 demet maydanoz

1 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

1/4 çay bardağı kimyon

Urfa Lahmacun İçi:

400 gr kıyma

1 adet kuru soğan

2 adet domates

2 diş sarımsak

1/2 demet maydanoz

1 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

1/4 çay bardağı isot

Lahmacun Hakkında Bilgiler:

Fındık lahmacun: Hatay yöresine özgü bir lahmacun çeşididir.

Mayasız lahmacun: Mayasız hamurdan yapılan lahmacundur.

Mayalı hamurdan lahmacun: Mayalı hamurdan yapılan lahmacundur

Kaynak: Fethiye AKIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
logo
Bursa Hayat Gazetesi En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.