Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekmeğin en güzel hali: Tavada pratik patatesli kaşarlı ekmek tarifi

Evinizde hazırlayabileceğiniz en kolay ve en pratik ekmek tariflerinden biri de bu tarif. Patates aromasıyla hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu lezzeti, ister kahvaltılarda isterseniz de çayın yanında tüketebilirsiniz. Peki, tavada patatesli kaşarlı ekmek tarifinin malzemeleri nelerdir?

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2024 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2024 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
Ekmeğin en güzel hali: Tavada pratik patatesli kaşarlı ekmek tarifi

Fırın kullanmadan lezzetli mi lezzetli bir ekmek yapmak istiyorsanız malzemeleri hazırlayın ve tarifi yapmak için hazır olun. Gözleme tadında evde yapabileceğiniz bu tarif hem çok lezzetli hem de oldukça doyurucu. Yumurta kullanmadan hazırlayabileceğiniz bu lezzet özellikle patates severlerin seveceği tarifler arasında yer alacak. İşte tavada patatesli kaşarlı ekmek tarifinin tüm detayları…

Ekmeğin en güzel hali: Tavada pratik patatesli kaşarlı ekmek tarifi-Bursa Hayat Gazetesi-2

Tavada patatesli kaşarlı ekmek tarifinin malzemeleri:

1 su bardağından bir parmak eksik un

(90 gram) Çeyrek bardak süt (55 gram)

1 yemek kaşığı tereyağı (istenilen kıvama göre ayarlanabilir)

Bir tutam tuz 1 orta boy patates

2 yemek kaşığı mayonez

200 gr peynir (damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)

Tavada patatesli kaşarlı ekmek tarifinin yapılışı Unu ve oda sıcaklığındaki sütü bir kasede birleştirin. Tereyağını mikrodalgada veya küçük bir tavada eritip karışıma ekleyin. Malzemeleri pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar yoğurarak hamur haline getirin. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında bir saat dinlendirin. Haşlanmış patatesi mayonezle ezin. Hamuru unlu bir yüzeyde açın ve üzerine peynir ve patates püresi ekleyin. Hamuru dolgunun üzerine katlayın ve oklava ile hafifçe düzleştirin. Tavayı tereyağı veya sıvı yağla ısıtın ve ekmeği altın rengi kahverengi olana kadar kısık ateşte pişirin. Ekmeği çevirin ve her iki tarafı da eşit şekilde kızarana kadar pişirin. Ekmeği bir tabağa aktarın, dilimleyin ve isteğe bağlı olarak daha fazla tatlılık için biraz bal ekleyerek servis yapın. Deneyecek kişilere şimdiden afiyet olsun.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.