Ekmeğin en güzel hali: Tavada pratik patatesli kaşarlı ekmek tarifi
Ekmeğin en güzel hali: Tavada pratik patatesli kaşarlı ekmek tarifi
Evinizde hazırlayabileceğiniz en kolay ve en pratik ekmek tariflerinden biri de bu tarif. Patates aromasıyla hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu lezzeti, ister kahvaltılarda isterseniz de çayın yanında tüketebilirsiniz. Peki, tavada patatesli kaşarlı ekmek tarifinin malzemeleri nelerdir?
Haber Giriş Tarihi: 25.02.2024 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2024 14:09
Kaynak:
Haber Merkezi
Fırın kullanmadan lezzetli mi lezzetli bir ekmek yapmak istiyorsanız malzemeleri hazırlayın ve tarifi yapmak için hazır olun. Gözleme tadında evde yapabileceğiniz bu tarif hem çok lezzetli hem de oldukça doyurucu. Yumurta kullanmadan hazırlayabileceğiniz bu lezzet özellikle patates severlerin seveceği tarifler arasında yer alacak. İşte tavada patatesli kaşarlı ekmek tarifinin tüm detayları…
Tavada patatesli kaşarlı ekmek tarifinin malzemeleri:
1 su bardağından bir parmak eksik un
(90 gram) Çeyrek bardak süt (55 gram)
1 yemek kaşığı tereyağı (istenilen kıvama göre ayarlanabilir)
Bir tutam tuz 1 orta boy patates
2 yemek kaşığı mayonez
200 gr peynir (damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
Tavada patatesli kaşarlı ekmek tarifinin yapılışı Unu ve oda sıcaklığındaki sütü bir kasede birleştirin. Tereyağını mikrodalgada veya küçük bir tavada eritip karışıma ekleyin. Malzemeleri pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar yoğurarak hamur haline getirin. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında bir saat dinlendirin. Haşlanmış patatesi mayonezle ezin. Hamuru unlu bir yüzeyde açın ve üzerine peynir ve patates püresi ekleyin. Hamuru dolgunun üzerine katlayın ve oklava ile hafifçe düzleştirin. Tavayı tereyağı veya sıvı yağla ısıtın ve ekmeği altın rengi kahverengi olana kadar kısık ateşte pişirin. Ekmeği çevirin ve her iki tarafı da eşit şekilde kızarana kadar pişirin. Ekmeği bir tabağa aktarın, dilimleyin ve isteğe bağlı olarak daha fazla tatlılık için biraz bal ekleyerek servis yapın. Deneyecek kişilere şimdiden afiyet olsun.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Ekmeğin en güzel hali: Tavada pratik patatesli kaşarlı ekmek tarifi
Evinizde hazırlayabileceğiniz en kolay ve en pratik ekmek tariflerinden biri de bu tarif. Patates aromasıyla hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu lezzeti, ister kahvaltılarda isterseniz de çayın yanında tüketebilirsiniz. Peki, tavada patatesli kaşarlı ekmek tarifinin malzemeleri nelerdir?
Fırın kullanmadan lezzetli mi lezzetli bir ekmek yapmak istiyorsanız malzemeleri hazırlayın ve tarifi yapmak için hazır olun. Gözleme tadında evde yapabileceğiniz bu tarif hem çok lezzetli hem de oldukça doyurucu. Yumurta kullanmadan hazırlayabileceğiniz bu lezzet özellikle patates severlerin seveceği tarifler arasında yer alacak. İşte tavada patatesli kaşarlı ekmek tarifinin tüm detayları…
Tavada patatesli kaşarlı ekmek tarifinin malzemeleri:
1 su bardağından bir parmak eksik un
(90 gram) Çeyrek bardak süt (55 gram)
1 yemek kaşığı tereyağı (istenilen kıvama göre ayarlanabilir)
Bir tutam tuz 1 orta boy patates
2 yemek kaşığı mayonez
200 gr peynir (damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
Tavada patatesli kaşarlı ekmek tarifinin yapılışı Unu ve oda sıcaklığındaki sütü bir kasede birleştirin. Tereyağını mikrodalgada veya küçük bir tavada eritip karışıma ekleyin. Malzemeleri pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar yoğurarak hamur haline getirin. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında bir saat dinlendirin. Haşlanmış patatesi mayonezle ezin. Hamuru unlu bir yüzeyde açın ve üzerine peynir ve patates püresi ekleyin. Hamuru dolgunun üzerine katlayın ve oklava ile hafifçe düzleştirin. Tavayı tereyağı veya sıvı yağla ısıtın ve ekmeği altın rengi kahverengi olana kadar kısık ateşte pişirin. Ekmeği çevirin ve her iki tarafı da eşit şekilde kızarana kadar pişirin. Ekmeği bir tabağa aktarın, dilimleyin ve isteğe bağlı olarak daha fazla tatlılık için biraz bal ekleyerek servis yapın. Deneyecek kişilere şimdiden afiyet olsun.
Kaynak: Haber Merkezi
Son Haberler
Elektrik kesintilerine dikkat! Bursa elektrik kesintisi 15 Aralık 2025
Hande Sarıoğlu’ndan açıklama: “Gözaltına alınmadım! Artık çok oldunuz”
Bursa’da gece nöbetçi eczaneler hangileri? Bursa nöbetçi eczaneler 15 Aralık 2025