Hava Durumu

Edirne-Havsa arası kaç km?

"Edirne-Havsa arası kaç km?" sorusunun yanıtını araştırmaya başlayan vatandaşlara yanıt bulundu. Peki, Edirne-Havsa arası kaç km? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 07:39
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 07:39
Kaynak: Haber Merkezi
Edirne-Havsa arası kaç km?

"Edirne-Havsa arası kaç km?" sorusunun cevabı arama motorlarında araştırılmaya başlandı. Yapılan kısa bir araştırmanın ardından, "Edirne-Havsa arası kaç km?" sorusuna yanıt bulundu. İşte detaylar... 

EDİRNE-HAVSA ARASI KAÇ KM?

Edirne ile Havsa arası yaklaşık olarak 27 kilometre mesafededir. Bu mesafe araba ile yaklaşık 30 dakika sürecektir.

Edirne'den Havsa'ya gitmek için yolculuğunuz, trafik durumuna ve seyahat şartlarına bağlı olarak değişiklik gösterebilir, ancak genelde bu süre 30 dakika civarında olacaktır.

Havsa ilçesinin kuzey ve batısında Edirne bulunmaktadır. Güneyinde ise Uzunköprü ve Pehlivanköy ilçeleri, doğusunda ise Kırklareli ili ve Babaeski ilçeleri bulunuyor. 

Kuzey ve batısında Edirne ili, güneyinde Uzunköprü ve Pehlivanköy ilçeleri, doğusunda ise Kırklareli ili ve Babaeski ilçeleri bulunmaktadır. 

Yüzölçümü 49.635 metrekare olan Havsa ilçesi,  deniz seviyesinden 31 metre yüksekte yer alan, ova karakterli bir ilçedir. Jeolojik devirlere ait kütle oluşumlarının meydana getirdiği bu genç arazi, dağ, yayla, ırmak ve orman barındırmamaktadır. Tarım arazilerinin hakim olduğu ilçede, yıl boyunca karasal bir iklim hüküm sürmektedir.

Havsa, 6 mahallesi ve 22 köyü ile huzurlu ve kalkınmakta olan bir ilçedir. 1954 yılında ilçe statüsüne kavuşan Havsa, geçmişten gelen geleneklerini modern yaşam ile harmanlayarak öne çıkmaktadır.

Havsa'da merkez ilçe belediyesi dışında belde belediyesi bulunmamaktadır. Belediye sınırları içerisinde Hacıisa, Helvacı, Hacıgazi, Varoş, Yenimahalle ve Cumhuriyet olmak üzere 6 mahalle bulunmaktadır.

EDİRNE İLE İLÇELERİ ARASI MESAFE

İlçe Mesafe Süre
Edirne ↔ Enez 172 Km 2 s 40 dk
Edirne ↔ Havsa 27 Km 30 dk
Edirne ↔ İpsala 120 Km 1 s 51 dk
Edirne ↔ Keşan 113 Km 1 s 47 dk
Edirne ↔ Lalapaşa 26 Km 28 dk
Edirne ↔ Meriç 87 Km 1 s 22 dk
 Edirne ↔ Süloğlu 34 Km 39 dk
Edirne ↔ Uzunköprü 64 Km 1 s 4 dk

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.