Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Mustafakemalpaşa çorbası: Lezzetli bir tarih yolculuğu

Mustafakemalpaşa çorbası, Bursa yöresine özgü lezzetli bir çorbadır. Nohut, patates ve pirinç ile yapılan bu çorba, doyurucu ve besleyicidir. Mustafakemalpaşa çorbası, genellikle ekmek ve ayran ile servis edilir.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2024 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2024 13:18
Kaynak: Ali KAMUR
Bursa Mustafakemalpaşa çorbası: Lezzetli bir tarih yolculuğu

Bursa Mustafakemalpaşa çorbası, lezzeti ve tarihi ile öne çıkan geleneksel bir Türk çorbasıdır. Nohut, tahin ve sebzelerin muhteşem uyumuyla ortaya çıkan bu çorba, doyuruculuğu ve besleyiciliği ile de sofraların vazgeçilmezleri arasındadır.

Mustafakemalpaşa çorbası malzemeleri:

2 su bardağı nohut

1 su bardağı tahin

1 adet soğan

2 adet havuç

1 adet patates

1/4 su bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

1 su bardağı limon suyu

2 litre su

1/2 demet maydanoz

Hazırlanışı:

Nohutları bir gece önceden ıslatın.Islatılmış nohutları tencereye alıp üzerine su ekleyin ve haşlayın. Soğanı ve havucu ince ince doğrayın. Patatesi küp küp doğrayın. Sıvı yağı tavada ısıtın ve soğanı soteleyin. Havucu ve patatesi ekleyip soteleyin. Tahini bir kasede su ile açın. Haşlanmış nohutları süzdükten sonra tencereye alın. Tahinli karışımı, sotelenmiş sebzeleri, tuzu, karabiberi ve kırmızı toz biberi tencereye ekleyin ve karıştırın. Çorbayı 10 dakika pişirin.Limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha pişirin. Çorbayı ocaktan alın ve maydanozla süsleyerek servis edin.

Bursa Mustafakemalpaşa Çorbası Hakkında Bilgiler:

Bursa Mustafakemalpaşa çorbasının tarihi tam olarak bilinmemekle birlikte, 19. yüzyıla kadar uzandığı düşünülmektedir. Çorbanın ismi, Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinden gelmektedir. Bu ilçe, nohut yetiştiriciliği ile meşhurdur ve çorbanın ana malzemesi de nohuttur. Çorba, ilk olarak Mustafakemalpaşa ilçesinde yapılmaya başlanmıştır. Çorbanın lezzeti, kullanılan nohut ve tahinin kalitesine bağlıdır. Çorba, genellikle sıcak olarak servis edilir. Çorbanın yanında ekmek ve ayran ikram edilebilir.

Püf Noktaları:

Nohutları bir gece önceden ıslatmak, pişirme süresini kısaltır.Çorbanın kıvamını ayarlamak için su ekleyebilirsiniz.Dilerseniz çorbaya et veya tavuk da ekleyebilirsiniz.Çorbayı servis etmeden önce üzerine tereyağı ve kırmızı biber gezdirebilirsiniz.

Bursa Mustafakemalpaşa çorbası, lezzeti ve tarihi ile her damak tadına hitap eden bir çorbadır. Bu çorbayı deneyerek hem lezzetli bir deneyim yaşayabilir hem de tarihi bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Bu haberimizde Mustafakemalpaşa çorbasını ile ilgili detayları sizler için derledik...

Kaynak: Ali KAMUR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (4)
Yorumcu
Ali sam - bir yıl önce

Doğma büyüme Kemalpaşa lıyız böyle bir çorba hiç duymadım

Yorumcu
Ahmet Akgün - bir yıl önce

70 yaşındayım Doğma büyüme MKEmalpaşalıyım İlk defa böyle bir çorba adı duydum

Yorumcu
Anne - bir yıl önce

Evlendim Boşandım 5 yaşında çocuğum var Çocuğuma ilgi göstermiyor çocuğumun babası Daire temizliyorum 30 gün daire temizleme işi olmuyor Buz dolabı boş Erzak ihtiyacım var İnsan insana muhtaç olmak istemez İnsanı insana muhtaç etmesin Allah Ne olmuşum dememeliyiz ne olacağım demeliyiz Allah rızası için destek olurmusunuz Allaha emanet olun muhammedmustafaninannesii34gmailcom

Yorumcu
Necmi aydın - bir yıl önce

Nerden buldunuz bu tarifi B9z mkemalpaşalılar ilk defa duyuyoruz

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
logo
Bursa Hayat Gazetesi En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.