Bolu'nun lezzeti sofralarınızda: Bolu Kebabı tarifi ve püf noktaları
Bolu'nun lezzeti sofralarınızda: Bolu Kebabı tarifi ve püf noktaları
Bolu'ya özgü lezzetiyle sofraları şenlendiren Bolu Kebabı, sevenlerinin damak tadını şımartmaya devam ediyor. Peki, bu lezzetli kebabı evde nasıl yapabilirsiniz? İşte Bolu Kebabı tarifi ve püf noktaları!
Haber Giriş Tarihi: 19.03.2024 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2024 14:57
Kaynak:
Fethiye AKIN
Bolu kebabı, etin ve sebzelerin muhteşem uyumuyla ortaya çıkan, Anadolu mutfağının en lezzetli kebaplarından biridir. İşte bu özel kebabı evinizde kolayca yapabilmeniz için malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları:
Malzemeler:
500 gr dana eti (bonfile veya antrikot)
2 adet patlıcan
2 adet domates
1 adet biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
TuzKarabiber
Pul biber
Kekik
Yapılışı:
Eti kuşbaşı doğrayın ve baharatlarla ovun.Patlıcanları halka şeklinde doğrayın ve tuzlu suda 15 dakika bekletin.Domatesleri ve biberleri de halka şeklinde doğrayın.Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.Tavada sıvı yağı ve tereyağını ısıtın.Soğan ve sarımsağı kavurun.Etleri ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.Patlıcanları süzün ve kurulayın.Tavaya patlıcanları ekleyin ve her iki tarafını da kızartın.Domates ve biberleri de ekleyin ve birkaç dakika pişirin.Hazırladığınız et ve sebzeleri fırın kabına yerleştirin.Üzerine kekik serpin ve 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.Fırından çıkardıktan sonra sıcak servis edin.
Püf Noktaları:
Eti çok fazla pişirmemeye dikkat edin, kurumaması önemlidir.Patlıcanları kızartmadan önce tuzlu suda bekletmek, acısını almasını sağlar.Domates ve biberlerin çok fazla pişmemesine dikkat edin, diri kalmaları daha lezzetli olacaktır.Fırın kabına yerleştirirken et, patlıcan, domates ve biberleri kat kat yerleştirebilirsiniz.Dilerseniz fırına koymadan önce üzerine kaşar peyniri rendeleyebilirsiniz.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bolu'nun lezzeti sofralarınızda: Bolu Kebabı tarifi ve püf noktaları
Bolu'ya özgü lezzetiyle sofraları şenlendiren Bolu Kebabı, sevenlerinin damak tadını şımartmaya devam ediyor. Peki, bu lezzetli kebabı evde nasıl yapabilirsiniz? İşte Bolu Kebabı tarifi ve püf noktaları!
Bolu kebabı, etin ve sebzelerin muhteşem uyumuyla ortaya çıkan, Anadolu mutfağının en lezzetli kebaplarından biridir. İşte bu özel kebabı evinizde kolayca yapabilmeniz için malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları:
Malzemeler:
500 gr dana eti (bonfile veya antrikot)
2 adet patlıcan
2 adet domates
1 adet biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
TuzKarabiber
Pul biber
Kekik
Yapılışı:
Eti kuşbaşı doğrayın ve baharatlarla ovun.Patlıcanları halka şeklinde doğrayın ve tuzlu suda 15 dakika bekletin.Domatesleri ve biberleri de halka şeklinde doğrayın.Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.Tavada sıvı yağı ve tereyağını ısıtın.Soğan ve sarımsağı kavurun.Etleri ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.Patlıcanları süzün ve kurulayın.Tavaya patlıcanları ekleyin ve her iki tarafını da kızartın.Domates ve biberleri de ekleyin ve birkaç dakika pişirin.Hazırladığınız et ve sebzeleri fırın kabına yerleştirin.Üzerine kekik serpin ve 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.Fırından çıkardıktan sonra sıcak servis edin.
Püf Noktaları:
Eti çok fazla pişirmemeye dikkat edin, kurumaması önemlidir.Patlıcanları kızartmadan önce tuzlu suda bekletmek, acısını almasını sağlar.Domates ve biberlerin çok fazla pişmemesine dikkat edin, diri kalmaları daha lezzetli olacaktır.Fırın kabına yerleştirirken et, patlıcan, domates ve biberleri kat kat yerleştirebilirsiniz.Dilerseniz fırına koymadan önce üzerine kaşar peyniri rendeleyebilirsiniz.
Kaynak: Fethiye AKIN
Son Haberler
Güllü'nün ölümünde şok itiraf!
Bursa’da otobanda hız şovu pahalıya patladı!
Bursa’da satırlı kavga! Korku dolu anlar yaşandı