Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Blendersız krem şanti nasıl yapılır?

Blendersız krem şanti nasıl yapılır? sorusu arama motorlarında sıkça merak edilerek araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, Blendersız krem şanti nasıl yapılır? İşte detaylı yanıtı!

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2024 23:48
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2024 23:48
Kaynak: Şule GÜRKAN
Blendersız krem şanti nasıl yapılır?

Blendersız krem şanti nasıl yapılır? sorusu arama motorlarında sıkça merak edilerek araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, Blendersız krem şanti nasıl yapılır? İşte detaylı yanıtı!

BLENDERSIZ KREM ŞANTİ NASIL YAPILIR?

Evde krem şanti yapmak için blenderınız yoksa üzülmeyin! Blender kullanmadan da kolayca krem şanti yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

Malzemeler:

200 ml soğuk krema (en az %35 yağ oranlı)

1 paket vanilya

2-3 yemek kaşığı pudra şekeri (zevkinize göre)

1 büyük kase

1 mikser

Hazırlanışı:

Kremayı buzdolabında en az 2 saat soğutun.Soğuk kremayı büyük bir kaseye alın.Mikserin çırpma uçlarını kremaya batırın ve yüksek hızda çırpmaya başlayın.Krema hafifçe köpürmeye başladıktan sonra vanilyayı ekleyin ve çırpmaya devam edin.Krema koyulaşmaya başladıktan sonra pudra şekerini azar azar ekleyin ve çırpmaya devam edin.Krema kıvam alana kadar çırpın.

Püf Noktaları:

Kremanın soğuk olması çok önemlidir.Kremayı çırparken mikser kasesini buzlu su dolu bir kabın içerisine yerleştirebilirsiniz.Pudra şekerini azar azar ekleyin, fazla eklememeye dikkat edin.Kremayı çırpmaktan fazla kaçınmayın, tereyağına dönüşebilir.Blendersız krem şantiyi hemen kullanın, buzdolabında saklandığında kıvamı bozulabilir.

Blendersız krem şanti kullanarak yapabileceğiniz tatlılardan biri:

Krem Şantili Muz Tatlısı

Malzemeler:

4 adet olgun muz

1 paket krem şanti

2-3 yemek kaşığı pudra şekeri (zevkinize göre)

1 paket vanilyaCeviz veya fındık (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

Kremayı buzdolabında en az 2 saat soğutun. Soğuk kremayı bir kaseye alın ve tel çırpıcı ile çırpın. Krema hafifçe köpürmeye başladıktan sonra vanilyayı ekleyin ve çırpmaya devam edin. Krema koyulaşmaya başladıktan sonra pudra şekerini azar azar ekleyin ve çırpmaya devam edin. Krema kıvam alana kadar çırpın.Muzları dilimleyin. Bir kaseye muz dilimlerini ve krem şantiyi ekleyin ve spatula ile karıştırın.Tatlıyı servis tabaklarına alın ve ceviz veya fındık ile süsleyin.

Püf Noktaları:

Kremanın soğuk olması çok önemlidir. Kremayı çırparken kabın altına bir buz torbası koyabilirsiniz. Pudra şekerini azar azar ekleyin, fazla eklememeye dikkat edin. Kremayı çırpmaktan fazla kaçınmayın, tereyağına dönüşebilir. Blender kullanmadan krem şanti yapmak biraz daha uzun sürebilir, sabırlı olun. Tatlıyı daha lezzetli hale getirmek için muzların olgun ve tatlı olması önemlidir. Ceviz veya fındık yerine fındık veya badem de kullanabilirsiniz.

Kaynak: Şule GÜRKAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.