Hava Durumu

Bisküvili puding: Lezzetli bir klasik tatlı tarifi

Bisküvili puding, her yaştan insanın severek tükettiği, yapımı oldukça kolay ve pratik bir tatlıdır. Hem az malzemeyle hem de kısa sürede hazırlanabilen bu tatlıyı, misafirlerinize ikram edebilir veya atıştırmalık olarak da tüketebilirsiniz.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2024 23:44
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2024 23:44
Kaynak: Onur KIZILKAYA
Bisküvili puding: Lezzetli bir klasik tatlı tarifi

Bisküvili puding, her yaştan insanın severek tükettiği, yapımı oldukça kolay ve lezzetli bir tatlıdır. Hem az malzemeyle hem de kısa sürede hazırlanabilen bu tatlı, misafirlerinizi de şaşırtabilir.

Malzemeler:

1 paket vanilyalı puding

3 su bardağı süt

1 paket petibör bisküvi

1 su bardağı toz şeker (isteğe bağlı)

Çilek, muz, kivi gibi meyveler (süsleme için)

Hazırlanışı:

Bir tencerede sütü ve toz şekeri (kullanacaksanız) kaynatın.Kaynayan sütün üzerine puding paketinin arkasındaki talimatlarda belirtilen ölçüde puding tozunu ekleyin.Puding tozunu ekledikten sonra, sürekli karıştırarak pişirin.Puding kıvam alıp koyulaşmaya başladıktan sonra ocaktan alın.Pudingi biraz soğumaya bırakın.Borcam veya servis kaplarının tabanına bir sıra bisküvi dizin.Soğuyan pudingin yarısını bisküvilerin üzerine dökün.İkinci bir sıra bisküvi dizin ve kalan pudingi dökün.Pudingin üzerini meyvelerle süsleyin.Bisküvili pudingi buzdolabında en az 2 saat soğuttuktan sonra servis edin.

Puding ile İlgili Diğer Tarifler:

Çilekli Puding: Pudingi hazırlarken çilek püresi ekleyebilirsiniz. Üzerini de çilek dilimleriyle süsleyebilirsiniz.

Muzlu Puding: Pudingi hazırlarken muz püresi ekleyebilirsiniz. Üzerini de muz dilimleriyle süsleyebilirsiniz.

Sütlü Çikolatalı Puding: Pudingi hazırlarken süt yerine çikolatalı süt kullanabilirsiniz. Üzerini de rendelenmiş çikolata veya kakao ile süsleyebilirsiniz.

Karamel Soslu Puding: Pudingin üzerine ev yapımı karamel sos dökebilirsiniz.

Bisküvili Mozaik Pasta: Bisküvileri farklı boyutlarda keserek ve renk renk pudingler kullanarak mozaik pasta yapabilirsiniz.

Kuplarda Bisküvili Puding: Bisküvili pudingi tek kişilik kuplarda da servis edebilirsiniz.

Püf Noktaları:

Pudingi pişirirken sürekli karıştırmayı unutmayın. Bu sayede pudingde topaklanma olmaz.Pudingi çok fazla pişirmeyin. Aksi takdirde puding sertleşebilir.Bisküvileri çok fazla ıslatmadan pudingin üzerine koyun. Yoksa bisküviler yumuşayabilir.Pudingi buzdolabında en az 2 saat soğutun. Bu sayede puding kıvam alacak ve lezzeti artacaktır.Dilerseniz pudinge fındık, ceviz veya badem gibi kuruyemişler de ekleyebilirsiniz.Pudingi daha lezzetli hale getirmek için vanilya özü veya kakao da ekleyebilirsiniz.

Kaynak: Onur KIZILKAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.