Hava Durumu

Aşkabat gezi rehberi: Tarihi yerler ve modern harikalar

Aşkabat, Türkmenistan'ın başkenti ve en büyük şehridir. "Beyaz Mermer Şehir" olarak da bilinen Aşkabat, 1991 yılında meydana gelen depremde büyük hasar görmüştür. Depremden sonra şehir, beyaz mermer binalar ve modern mimari ile yeniden inşa edilmiştir. Aşkabat, tarihi ve kültürel açıdan zengin bir şehirdir ve turistler için birçok ilgi çekici yer sunmaktadır.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 11:48
Kaynak: Şule GÜRKAN
Aşkabat gezi rehberi: Tarihi yerler ve modern harikalar

Aşkabat, Türkmenistan'ın başkenti ve en büyük şehridir. Karakum Çölü'nün kuzey kenarında yer alan şehir, modern mimarisi, geniş parkları ve tarihi anıtlarıyla bilinir. Aşkabat, Orta Asya'nın en önemli kültürel ve ekonomik merkezlerinden biridir.

Aşkabat'ta Gezilecek Tarihi Yerler:

Nisa:UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Nisa, Part İmparatorluğu'nun eski başkentidir. Şehirde kraliyet sarayları, tapınaklar ve mezarlar gibi birçok tarihi kalıntı bulunmaktadır.

Köne Ürgönç: Orta Asya'nın en eski şehirlerinden biri olan Köne Ürgönç, 13. yüzyılda Moğollar tarafından tahrip edilmiştir. Şehirde günümüzde cami kalıntıları, kervansaraylar ve kalesi görülmeye değerdir.

Taş Köprü:19. yüzyılda inşa edilen Taş Köprü, Aşkabat'ın en eski köprülerinden biridir. Köprü, şehrin sembollerinden biridir ve turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir.

Ertuğrul Gazi Türbesi:Türkmen milli kahramanı Ertuğrul Gazi'nin türbesi Aşkabat'ta yer almaktadır. Türbe, Türkmenistan'ın bağımsızlık sembollerinden biridir ve her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

Aşkabat'ta Yapılabilecek Diğer Aktiviteler:

Aşkabat Modern Sanat Müzesi:Müzede Türkmenistan'dan ve dünyanın diğer ülkelerinden modern sanat eserleri sergilenmektedir.

Yanköy Parkı: Şehrin en büyük parkı olan Yanköy Parkı'nda yürüyüş yapabilir, bisiklete binebilir veya piknik yapabilirsiniz.

Aşkabat Hayvanat Bahçesi:Hayvanat bahçesinde dünyanın her yerinden hayvanlar bulunmaktadır.

Alışveriş: Aşkabat'ta birçok modern alışveriş merkezi ve pazar bulunmaktadır. Yerel el sanatları ve hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz.

Aşkabat'a Nasıl Gidilir:

Aşkabat'a havayolu ile ulaşabilirsiniz. Şehirde uluslararası bir havalimanı bulunmaktadır. Aşkabat'a kara yoluyla da ulaşabilirsiniz.

Aşkabat'ta Konaklama:

Aşkabat'ta her bütçeye uygun konaklama seçenekleri bulunmaktadır. Lüks otellerden pansiyonlara kadar birçok seçenek mevcuttur.

Aşkabat'ta Ne Yenir:

Türkmenistan mutfağı, Orta Asya mutfağının bir parçasıdır. Et, pilav ve sebze yemekleri Türkmenistan mutfağının temelini oluşturmaktadır. Mantı, dushbara ve plov gibi Türk yemekleri de Aşkabat'ta sıklıkla tüketilmektedir.

Aşkabat'ta İletişim:

Türkmenistan'ın resmi dili Türkçedir. Aşkabat'ta birçok kişi İngilizce de konuşabilmektedir.

Aşkabat'ta Para Birimi:

Türkmenistan'ın para birimi manattır.

Aşkabat'ta Vize:

Türkmenistan'a seyahat etmek için vize gereklidir. Vizeyi Türkmenistan'ın büyükelçiliklerinden veya konsolosluklarından alabilirsiniz.

Aşkabat'ta Hava Durumu:

Aşkabat'ta iklim karasal iklimdir. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise soğuk ve kar yağışlıdır.

Aşkabat'a Ne Zaman Gidilir:

Aşkabat'a seyahat etmek için en iyi zaman ilkbahar veya sonbahardır. Yaz aylarında hava çok sıcak ve kış aylarında hava çok soğuk olabilir.

Kaynak: Şule GÜRKAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.