YKKED Aydınlanma Ödülü Prof. Dr. Bilsay Kuruç’a verildi
Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği tarafından verilen Aydınlanma Onur Ödülü, bu yıl saygın bilim insanı Prof. Dr. Bilsay Kuruç’un oldu. Ödül, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sahibine takdim edildi.
Osmangazi Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen programda Köy Enstitüleri’nin 86. kuruluş yıl dönümü de kutlandı. Törene akademisyenler, yerel yöneticiler ve çok sayıda davetli katıldı.
PROF. DR. BİLSAY KURUÇ’A AYDINLANMA ONUR ÖDÜLÜ
Aydınlanma Onur Ödülü, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, YKKED Genel Başkanı Prof. Dr. Ethem Duygulu ve YKKED Bursa Şube Başkanı Jülide Akköprü tarafından Prof. Dr. Bilsay Kuruç’a verildi. Törende ayrıca Hasan Ali Yücel Mandolin Orkestrası konser verdi.
BAŞKAN AYDIN’DAN EĞİTİM VE CUMHURİYET VURGUSU
Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, konuşmasında eğitim sistemine ve Köy Enstitüleri’nin mirasına dikkat çekti. Cumhuriyet’in sağladığı fırsat eşitliğinin önemine değinen Aydın, “Bu imkanları bize açan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Cumhuriyet aydınlarına borçluyuz” ifadelerini kullandı.
KÜTÜPHANE VE KÜLTÜR PROJELERİNE VURGU
Başkan Aydın, Osmangazi’de hayata geçirilen kültürel projeleri de anlatarak, kütüphane sayısının artırıldığını ve yeni projelerin yolda olduğunu belirtti. Eğitim ve kültür yatırımlarının süreceğini ifade etti.
Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Jülide Akköprü, etkinliğe verilen destekten dolayı Osmangazi Belediyesi’ne teşekkür etti.
Genel Başkan Prof. Dr. Ethem Duygulu ise derneğin 25 yıldır Köy Enstitüleri’nin mirasını yaşatmak ve toplumsal sorunlara çözüm üretmek için çalıştığını vurgulayarak, aydınlanma mücadelesinin süreceğini ifade etti.
KÖY ENSTİTÜLERİ MİRASI YAŞATILIYOR
Tören, Köy Enstitüleri’nin eğitimde yarattığı dönüşümün öneminin bir kez daha vurgulandığı anlamlı bir buluşma olarak kayda geçti. Katılımcılar, aydınlanma mirasının gelecek nesillere aktarılması gerektiği konusunda ortak görüş bildirdi.