Hava Durumu

#Yalova Namaz Vaki̇tleri̇

Bursa Hayat Gazetesi - Yalova Namaz Vaki̇tleri̇ haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yalova Namaz Vaki̇tleri̇ haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Yalova namaz vakitleri: 14 Ekim 2024 Haber

Yalova namaz vakitleri: 14 Ekim 2024

Yalova’da namaz vakitleri dini ibadetlerini yerine getirecek vatandaşlar tarafından merak edilerek araştırılıyor. Yalova’da ezan ne zaman okunacak? Yalova ezan saatleri? Yalova namaz vakitleri? Soruları merak ediliyor. İşte, 14 Ekim 2024 Pazartesi Yalova namaz vakitleri... YALOVA NAMAZ VAKİTLERİ: 14 EKİM PAZARTESİ 2024 İmsak: 05:42 Güneş: 07:06 Öğle: 12:54 İkindi: 15:59 Akşam: 18:32 Yatsı: 19:50 ADAKLA İLGİLİ ŞARTLAR NELERDİR? Yapılan bir adağın geçerli olabilmesi için hem adakta bulunan kimseyle hem de adağın konusu ile ilgili birtakım şartlar vardır. Adağın geçerli olabilmesi için adakta bulunan kimsenin Müslüman, akıl sağlığı yerinde ve büluğa (ergenlik çağına) ermiş bir kimse olması gerekir. Adağın geçerliliği için adak konusunda aranan şartlar ise şunlardır: a) Adanan şeyin cinsinden bir farz veya vacip ibadetin bulunması gerekir. Mesela namaz kılmayı, oruç tutmayı, sadaka vermeyi, kurban kesmeyi konu alan adaklar geçerlidir. Hasta ziyareti veya mevlid okutma, adak konusu olmaz. Türbelerde şeker ve helva dağıtma, mum yakma, horoz kesme, bez bağlama, gibi halk arasında görülen adak âdetlerinin İslâm’da yeri yoktur. b) Adanan şey bizzat hedeflenen (maksut) ibadet cinsinden olmalı, başka bir ibadete vesile olan bir ibadet olmamalıdır. Mesela abdest almayı, ezân ve kamet okumayı, mescide girmeyi konu alan adak geçerli olmaz. c) Adanan husus, adayan şahsın o anda veya daha sonra yapması gereken farz veya vacip bir ibadet olmamalıdır. Örneğin kişinin kılmakla mükellef olduğu namaz, tutmakla mükellef olduğu Ramazan orucu adak konusu olmaz. d) Adanan şeyin meydana gelmesi ve yapılması maddeten ve dinen mümkün ve meşru olmalı, adak mal ise adayan şahsın mülkiyetinde bulunmalıdır. Bir kimsenin sahip olmadığı muayyen bir malı adaması geçersizdir. Sahip olduğundan fazlasını adaması hâlinde ise sadece sahip olduğu kadarı hakkında geçerlidir. Ancak bir kimsenin ileride sahip olması kuvvetle muhtemel bir malla ilgili adağı geçerli sayılır. Mesela ileride miras yoluyla sahip olacağı malın adanması böyledir. Adak, başkasının mülkiyetinde bulunan bir malla ilgili olmamalıdır. e) Adanan fiil Allah’a isyanı, bidat, günah ve mâsiyeti içermemelidir. Böyle olması hâlinde adak geçersiz olur. “Bir daha içki içmeyeceğim, içersem bir ay oruç tutayım.” şeklinde gerçekleşmemesini istediği bir şarta bağlı olarak adakta bulunan kimse, bu şartın gerçekleşmesi durumunda dilerse adadığı şeyi yerine getirir, dilerse yemin keffâreti öder. Hanefîler bu durumda yemin keffâreti ödemenin daha isabetli bir davranış olacağı görüşündedir. Çünkü bu ahitleşme, sözü kuvvetlendirme anlamı taşıdığından yemin sayılmaktadır.

Yalova namaz vakitleri: 4 Ekim 2024 Cuma Haber

Yalova namaz vakitleri: 4 Ekim 2024 Cuma

Yalova’da namaz vakitleri dini ibadetlerini yerine getirecek vatandaşlar tarafından merak edilerek araştırılıyor. Yalova’da ezan ne zaman okunacak? Yalova ezan saatleri? Yalova namaz vakitleri? Soruları merak ediliyor. İşte, 4 Ekim 2024 Cuma Yalova namaz vakitleri... YALOVA NAMAZ VAKİTLERİ: 4 EKİM CUMA 2024 İmsak: 05:32 Güneş: 06:56 Öğle: 12:57 İkindi: 16:11 Akşam: 18:48 Yatsı: 20:06 CUMA GÜNÜNÜN MANEVİYATI Cuma, İslam dininde özel bir yere sahip olan ve müminler için büyük önemi bulunan bir gündür. Haftanın diğer günlerinden farklı olarak, Cuma günü ibadetlerin yoğunlaştığı, ruhun Allah'a yöneldiği ve müminlerin bir araya gelerek cemaatle namaz kıldığı kutlu bir zamandır. CUMA GÜNÜNÜN ÖNEMİNİN NEDENLERİ Cuma Namazının Farz Olması: Cuma namazı, İslam'ın beş temel ibadetinden biri olup, ergin her Müslümana farz kılınmıştır. Bu namaz, müminleri bir araya getirerek toplumsal birliği güçlendirir ve İslam kardeşliğini pekiştirir. Hutbe: Cuma namazından önce okunan hutbe, Müslümanın dinî, ahlakî ve sosyal konularda bilgilendirildiği önemli bir öğretidir. Hutbe sayesinde Müslümanlar, İslam'ın temel ilkelerini hatırlar ve hayatlarına tatbik etme konusunda uyarılırlar. Peygamber Efendimizin (sav) Hadisleri: Peygamber Efendimiz (sav), Cuma gününün faziletlerine dair birçok hadis-i şerif söylemiştir. Bu hadislerde, Cuma gününün günahların bağışlanması, duaların kabulü ve Allah'a yakınlaşmanın en güzel yollarından biri olduğu belirtilmiştir. Toplumsal Birlik ve Beraberlik: Cuma namazı, Müslümanların bir araya gelerek cemaatle namaz kılması sayesinde toplumsal birlik ve beraberliği güçlendirir. Bu sayede insanlar arasında sevgi, saygı ve hoşgörü duyguları gelişir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.