Bursa Bölgesel Turist Rehberleri Odası'ndan turizm tanıtımı için yeni strateji önerisi
Bursa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Tansu Erçevik, Bursa’daki yerel gazetecilerle Millet Mahallesi’ndeki Faruk Et Izgara Restoran’da akşam yemeğinde buluştu. Etkinliğe, Bursa'da faaliyet gösteren yerel gazeteler ve online haber kanallarının temsilcileri katıldı. Başkan Erçevik, gece boyunca Bursa turizmi ve rehberler odasının çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Yemekte, Tansu Erçevik ve yönetim kurulu üyeleri Abdulsamed Batur, Güray Kartal ve Okan Cankurtaran da yer aldı. Erçevik, odanın genel yapısı, aktif ve pasif rehber sayıları, dil çeşitliliği ve odaya üye rehberlerin dağılımı hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ayrıca, Bursa Bölgesel Turist Rehberleri Odası'nın sorumluluk alanı, üst çatı kurumları ve görevleri hakkında bilgiler sundu.
Başkan Erçevik, Bursa'nın turizm tanıtım politikasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bursa'nın tanıtımını daha etkin bir şekilde yapabilmek için acilen bir politika değişikliği gerektiğini vurguladı. Tansu Erçevik, “Bursa Turizm Tanıtım Politikası’nın tümdengelim şekliyle değil, tümevarım yaklaşımıyla yeniden yapılandırılması gerektiğini düşünüyoruz. Bursa’nın turizmini tanıtmak için daha kapsamlı ve derinlemesine bir strateji izlenmesi şarttır” dedi.
Erçevik, Bursa'nın en büyük turizm sorunlarından birinin çoklu tanıtım olduğunu belirterek, kenti tanıtırken özellikle İznik gibi önemli turizm bölgelerine daha fazla odaklanılması gerektiğini ifade etti. Yapılan açıklamalar ve öneriler, Bursa'nın turizm potansiyelini daha iyi değerlendirmek için atılacak adımlar konusunda önemli ipuçları sundu.
Yemek sonunda, katılımcı gazetecilere teşekkür eden Başkan Erçevik, organizasyona ev sahipliği yapan Faruk Et Izgara Restoran işletmecisi Faruk Arslanoğlu ve eşi Melike Hanım’a da teşekkür etti. Etkinlik, karşılıklı fikir alışverişi ve keyifli bir atmosferde son buldu.