Hava Durumu

#Şanlıurfa

Bursa Hayat Gazetesi - Şanlıurfa haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Şanlıurfa haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Mevsimlik işçilerinin zorlu mesaisi! Haber

Mevsimlik işçilerinin zorlu mesaisi!

Hatay'ın bereketli topraklarında birçok tarım ürünü yetişiyor. Binlerce insana ekmek kapısı olan bereketli topraklara birçok ilden tarım işçileri geliyor. Baharın gelmesiyle Amik Ovası'nda başlayan soğan hasadı için Şanlıurfa'dan Hatay'ın Kumlu ilçesine de tarım işçileri göç etti. Zorlu şartlarda çalışmasını sürdüren tarım işçileri günde tek vardiya çalışarak 450 TL, çift vardiya sisteminde 12 saat çalışarak 900 TL kazanç sağlıyorlar. Tarım işçilerini en çok zorlayansa Nisan ayı olmasına rağmen 35 dereceyi geçen hava sıcaklığı oluyor. Mevsimlik işçi olarak çalışmanın çok zor olduğunu dile getiren Süleyman Budak, "Biz mevsimlik işçi olarak Kumlu tarafında çalışmaya geliyoruz. Burada biz soğan hasadı yapıyoruz. Günün 12 saatini tarlada geçiriyoruz. Çok zor biz burada ailecek çalışıyoruz. Mevsimlik işçi olarak burada iş çok zor. Hava şimdi güzel serin esiyor ama gün sıcağının olduğu zamanlar çok kötü oluyor. Biz Kumlu'da 2 ay kadar kalıyoruz. Yevmiye soğanın kötü olmasından dolayı biraz düşük, ortalama 450 TL alıyoruz" dedi. Tarlada çalışmanın kadınlar için çok daha zor söyleyen Çiğdem Karaçil, günde 2 vardiya çalışarak 900 TL gelir elde ettiğini belirterek "Soğan zamanı olduğu için Şanlıurfa'dan Kumlu'ya soğan hasat etmeye geldik. Yaklaşık 2 ay burada kalıyoruz. Soğan hasat etmek zor, kadınlar için çok daha zor. Günlük 10 dönüm hasat ediyorum. Bu işi yapıyoruz evde de çamaşır, bulaşık ve evi temizliyoruz. Yani kadınlar için daha zor. Sabah 5'ten gelip akşam 7 gibi gidiyoruz. Günlük yaklaşık 900 TL alıyoruz. Buraya ailecek geliyoruz. Havalar biraz daha ısındığında daha zor oluyor" şeklinde konuştu. 20 yıldır bu işte çalıştığını dile getiren Nusret Karaçil, "Biz Şanlıurfa'dan Kumlu'ya soğan hasadını yapmaya geldik. Bizim için çok zor bir iş yaklaşık 20 yıldır bu işe geliyoruz. Havalar ısındığında baya zorlanıyoruz. 1 ay sonra buradan Bursa'ya gideceğiz. Bursa'dan sonra Eskişehir'e gideceğiz. Aralık ayına kadar dışarıdayız sonra memlekete gidiyoruz. Memlekette 5 ay kalıp bu işe tekrar geliyoruz. Hayatımız artık bu iş oldu. Günlük yevmiye değişiyor, bazen çok az bazen de idare oluyor. Sabit bir yevmiye yok. Soğan hasadı gerçekten meşakkatli bir iş, güneş doğmadan geliyoruz, güneş batana kadar tarlada çalışıyoruz. Kumlu'da en fazla 2 ay kalıyoruz" dedi.

250'den fazla kuş türüne ev sahipliği yapıyor:Atatürk Baraj Gölü Haber

250'den fazla kuş türüne ev sahipliği yapıyor:Atatürk Baraj Gölü

Göl, Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır illeri arasında yer almaktadır ve birçok su sporu ve rekreasyonel etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Gölde balık tutma, yüzme, tekne turu ve kamp gibi aktiviteler yapabilirsiniz. Göl aynı zamanda önemli bir kuş cennetidir ve 250'den fazla kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır. Atatürk Baraj Gölü'ne ulaşım oldukça kolaydır. Göl, Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır illerine karayolu ve havayolu ile kolayca ulaşabilirsiniz. Göl kenarında konaklama ve yeme-içme imkanları da oldukça çeşitlidir. Atatürk Baraj Gölü'nü ziyaret etmeyi planlıyorsanız, size şu ipuçlarını verebilirim: En iyi zaman: Atatürk Baraj Gölü'nü ziyaret etmek için en iyi zaman ilkbahar ve yaz aylarıdır. Bu aylarda hava sıcaklığı daha yüksektir ve gölde daha fazla su sporu yapma imkanı vardır. Ulaşım: Atatürk Baraj Gölü'ne Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır illerine karayolu ve havayolu ile kolayca ulaşabilirsiniz. Göl kenarında otopark imkanı da mevcuttur. Konaklama: Göl kenarında pansiyonlar, bungalov evler ve kamp alanları gibi çeşitli konaklama seçenekleri bulunmaktadır. Yeme-içme: Göl kenarında restoranlar ve kafeler bulunmaktadır. Ayrıca gölde taze balık da tadabilirsiniz. Aktiviteler: Atatürk Baraj Gölü'nde balık tutma, yüzme, tekne turu, kamp, kuş gözlemciliği gibi birçok aktivite yapabilirsiniz. Atatürk Baraj Gölü'nde unutulmaz bir tatil geçirmenizi dilerim! Atatürk Baraj Gölü hakkında ek bilgiler: Göl, 1983 yılında sulama, taşkın koruma ve elektrik enerjisi üretimi amacıyla inşa edilmiştir. Göl, Türkiye'nin en büyük hidroelektrik santrali olan Atatürk Barajı'na ev sahipliği yapmaktadır. Göl, birçok tarihi ve turistik mekana ev sahipliği yapmaktadır. Bu mekanlar arasında Nemrut Dağı, Kapadokya ve Zeugma Antik Kenti yer almaktadır. Göl, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan birçok doğal güzelliğe ev sahipliği yapmaktadır. Bu güzellikler arasında Nemrut Dağı Milli Parkı ve Birecik Baraj Gölü yer almaktadır. Atatürk Baraj Gölü, doğal güzelliği, tarihi ve kültürü ile Türkiye'nin en önemli turistik destinasyonlarından biridir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.