Bursalı sürücüleri ilgilendiren haber! Bursa yol durumu 4 Aralık 2025
Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), 3 Aralık 2025 tarihli raporunda, Bursa dahil birçok güzergâhta devam eden bakım ve onarım çalışmalarının trafik akışını yer yer yavaşlattığını duyurdu. Yetkililer, şerit daralmaları nedeniyle oluşabilecek yoğunluklara karşı sürücüleri dikkatli olmaya çağırdı ve mümkünse alternatif güzergâhları kullanmaları önerildi.
Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı bültende trafiğe kapatılacak yollar şöyle;
Bursa-İnegöl-Bozüyük yolunun 27-29.km.leri arasında yol yapım çalışmaları nedeniyle her iki istikamette şerit daraltması yapıldığından sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekmektedir.
Kırklareli-Çerkezköy yolunun 27-29.km.leri arasında Halkalı-Kapıkule Demiryolu çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanmaktadır.
Kütahya - Eskişehir yolunun 16 - 24 km. arasında üstyapı onarım çalışmaları nedeniyle, Eskişehir-Kütahya istikameti trafiğe kapatılarak, ulaşım Kütahya-Eskişehir istikametinden iki yönlü (gidiş-geliş) olarak sağlanmaktadır.
Aydın-Denizli Otoyolunun 1-9.km.leri tarihleri arasında üst yapı çalışmaları nedeniyle Aydın istikameti trafiğe kapatılacak olup ulaşım Denizli istikametinden iki yönlü olarak sağlanacaktır.
İyidere-Rize yolunun, 5-7. km. lerinde bulunan İyidere 1 ve İyidere 2 tünellerinin, bölünmüş yolun her iki yönündeki tüplerinde yapılacak olan elektrik, elektronik sistemleri bakım onarım çalışması nedeniyle 03.12.2025-04.12.2025 tarihleri (2 gün), 08:00-17:00 saatleri arasında ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanacaktır.
Göksun-Kahramanmaraş yolunun Aşık Mahsuni Şerif Tünelinde yapılacak çalışmalar nedeniyle 1 ile 2 km.leri arasında trafik kontrollü olarak sağlanmaktadır.
Nevşehir-Avanos-Kayseri yolunun 60-65.km.leri arasında yol yapım çalışması olduğundan ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanmaktadır.
Osmancık-İskilip yolunun 47-48.km.leri arasında üstyapı yenileme çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanmaktadır.
Karaman-Ermenek yolunun 50-60. ve 85-93.km.leri arasında yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanmaktadır.
Isparta Burdur yolunun 3- 5. km.leri arasında BSK üstyapı yenileme çalışmaları nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü ve kontrollü olarak sağlanmaktadır.