Kardelen Kestane Şekeri, gastronomiye desteğini sürdürüyor
Gastronomi Kültür ve Seyahat Derneği (GASTRODER) tarafından düzenlenen "Yaza Merhaba" kahvaltısında söz alan Kardelen Kestane Şekeri ve İlka Şekerleme Genel Müdürü Mümin Akgün, firmanın üretim süreci, kalite anlayışı ve sektördeki öncü rolüne dikkat çekti.
"34 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORUZ, KALİTE BİZİM İÇİN VAZGEÇİLMEZ!"
Nilüfer Yaylacık'taki modern tesislerde Kardelen ve Yaylacık markalarıyla iç pazara, Cardelion markasıyla ise dış pazara kestane şekeri sunduklarını belirten Akgün, şu önemli bilgileri paylaştı:
"Bugün 50'ye yakın ambalaj çeşidimizle 34 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Üretimin her aşamasında hijyen ve sanitasyon kurallarına titizlikle uyuyoruz. Sektörümüzde ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgesine sahip ilk firma biziz. Ayrıca, TSE tarafından verilen FSSC 22000 belgesini alan ilk kestane şekeri üreticisi olmanın da gururunu yaşıyoruz."
Akgün, kalitenin kendileri için vazgeçilmez bir ilke olduğunu vurgulayarak, "Ürünlerimizin güvenliği ve lezzeti, Bursa'mızın adını gururla taşıdığımız bir misyondur," diyerek sözlerini tamamladı.
Gastronomi Kültür ve Seyahat Derneği (GASTRODER) Başkanı Ramazan Başan, Kardelen Kestane Şekeri'nin Bursa'nın marka değerine yaptığı katkıya dikkat çekti.
"GELENEKSEL LEZZETİ MODERN ÜRETİMLE BULUŞTURAN ORTAK GURURUMUZ"
Başan, "Bursa'mızın yerel lezzetlerinden biri olan kestane şekerinin dünya pazarlarında böylesine güçlü bir konuma gelmesinde Kardelen'in emeği büyük," ifadelerini kullandı. Kardelen Kestane Şekeri ve İlka Şekerleme Genel Müdürü Mümin Akgün ve ekibine teşekkür eden Başan, "Geleneksel bir lezzeti modern üretimle buluşturdukları için teşekkür ediyorum. Bu başarı hepimizin ortak gururu," dedi.