Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi

Bursa Hayat Gazetesi - İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

LGS dışında yazılı sınav veya mülakat yok! DMM’den açıklama geldi Haber

LGS dışında yazılı sınav veya mülakat yok! DMM’den açıklama geldi

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, proje okullarıyla ilgili sosyal medyada dolaşan iddialara yanıt verdi. Yapılan açıklamada, söz konusu bilgilerin yanlış ve kamuoyunu yanıltıcı olduğu ifade edildi. Açıklamada, Proje Okulları Yönetmeliği’nin 8’inci maddesinin tüm proje okullarını kapsayan bir düzenleme olmadığı, yalnızca mevzuatta özel program uyguladığı belirtilen okullar için geçerli olduğu vurgulandı. Açıklamada, Türkiye’de bu kapsamda değerlendirilebilecek okulların yalnızca TÜBİTAK Fen Lisesi ve BAYKAR Fen Lisesi ile sınırlı olduğu belirtildi. Bu okullarda, merkezi sınav başarı şartının yanı sıra okulun özel programına yönelik ek sınav koşullarının da geçerli olduğu bildirildi. DMM, proje okullarının tamamında LGS’ye ek sınav veya mülakat yapılacağı yönündeki haber ve paylaşımların yanlış bilgi içerdiğini açıkladı. Kurum, yalnızca yetkili resmi makamların açıklamalarına itibar edilmesi gerektiğini hatırlattı. Bazı basın yayın organları ve sosyal medya mecralarında yer alan, “Proje okul statüsündeki tüm liselere girişte LGS’ye ek olarak, yazılı sınav ya da mülakat uygulanacağı” iddiası doğru değildir.Proje Okulları Yönetmeliği’nin “Özel Program Uygulayan Okullara Öğrenci Seçimi ve… pic.twitter.com/jzWGruQeIm— Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (@dmmiletisim) January 25, 2026

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden DAEŞ açıklaması Haber

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden DAEŞ açıklaması

Bazı basın yayın organlarında yer alan iddialar üzerine Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden açıklama geldi. DMM, DAEŞ’li teröristlere göz yumulduğu yönündeki haberlerin asılsız olduğunu belirterek, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir dezenformasyon süreci yürütüldüğünü ifade etti. Yapılan açıklamada; ‘Ülkemizde DEAŞ’lı teröristlere göz yumulduğu ve yeterli mücadele edilmediği şeklinde ortaya atılan iddialar, gerçekle bağdaşmayan ve kamuoyunu bilinçli şekilde yanıltmayı amaçlayan açık bir dezenformasyon kampanyasının ürünüdür. Türkiye, DEAŞ terör örgütüyle mücadelede; yurt içinde, sınır ötesinde ve uluslararası alanda en etkili ve kararlı mücadeleyi yürüten ülkelerin başında gelmektedir. Bu kapsamda güvenlik kuvvetlerimiz tarafından aralıksız şekilde sürdürülen operasyonlarla çok sayıda DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Örgütün propaganda faaliyetleri ile mali ve lojistik yapılanmalarına yönelik çalışmalar da ilgili birimlerimizce etkin ve kesintisiz biçimde sürdürülmektedir. Ülkemiz, ulusal güvenliğini tehdit eden tüm terör örgütleri ve illegal yapılarla mücadelesini hiçbir ayrım gözetmeksizin, kararlılıkla ve hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde yürütmektedir. Vatandaşlarımızı korku ve paniğe sevk etmeyi, toplumda güvensizlik ortamı oluşturmayı ve devlet kurumlarını yıpratmayı amaçlayan asılsız iddialara itibar edilmemesi önemle rica olunur.’ ifadelerine yer verildi.

DMM'den 'seyyar seçmen' açıklaması! Haber

DMM'den 'seyyar seçmen' açıklaması!

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medyada paylaşılan “Farklı illerden gelen seyyar seçmenlere toplu bir şekilde oy kullandırılıyor” iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Anayasanın 67. maddesinin birinci fıkrasında; vatandaşların, kanunda gösterilen şartlara uygun olarak, seçme, seçilme ve bağımsız olarak veya bir siyasi parti içinde siyasi faaliyette bulunma ve halkoylamasına katılma hakkına sahip olduğu vurgulandıktan sonra, aynı maddenin üçüncü fıkrasında; on sekiz yaşını dolduran her Türk vatandaşının seçme ve halkoylamasına katılma haklarına sahip olduğu belirtildiği, beşinci fıkrasında da; ‘Silahaltında bulunan er ve erbaşlar ile askeri öğrenciler, taksirli suçlardan hüküm giyenler hariç ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlüler oy kullanamazlar.’ denilmek suretiyle seçme hakkının istisnaları gösterildiği hatırlatıldı. Açıklamada, polis ve jandarma personeli gibi rütbeli askerlerin de oy kullanabildiği belirtildi. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde bazı bölgelerde görevli olan kolluk kuvveti ve rütbeli askerlerin oy kullanması manipüle edildiği vurgulanan açıklamada, “Ülkemizin çeşitli bölgelerinde yer alan askeri birliklerde görevli güvenlik personellerinin oy kullanacakları okullara ulaşımları, herhangi bir güvenlik zafiyeti yaşanmaması adına toplu bir şekilde sağlanmaktadır. Bahse konu güvenlik personelleri, sadece seçmen kayıtlarının olduğu seçim bölgelerinde oy kullanmaktadır. İddia edilenin aksine bölgelerde mükerrer oy kullanma, ihlal veya seçim güvenliğine ilişkin herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Seçim güvenliğine ilişkin, sosyal medyada paylaşılan provokatif iddialara itibar etmeyiniz” ifadelerini kullandı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.