Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Hoşaf

Bursa Hayat Gazetesi - Hoşaf haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Hoşaf haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Komposto yapılan meyve kurularına yoğun ilgi Haber

Komposto yapılan meyve kurularına yoğun ilgi

"Rahmet, marifet ve cehennemden azat" ayı olan Ramazan'da vatandaşlar beslenmelerine dikkat ediyor. Susuzluğunu doğal ürünlerden elde ettikleri kompostolar ile gidermek isteyen vatandaşlar başta çekirdeksiz üzüm kurusu olmak üzere kayısı, incir ve erik kurularına oldukça fazla ilgi gösteriyor. Samsun’da yıllardır esnaflık yapan Recai Doğanay, Ramazan ayı ile birlikte komposto yapılan meyve kurularına olan ilginin arttığını ifade etti. “KOMPOSTO İÇİN EN ÇOK ÇEKİRDEKSİZ KURU ÜZÜM TERCİH EDİLİYOR” Vatandaşların en çok çekirdeksiz kuru üzümü tercih ettiğini belirten Recai Doğanay, “Ramazan ayında en çok komposto yapılıp, içilebilen ürünler satılıyor. Kayısı, erik, üzüm, incir ve dut kurusu gibi ürünler tercih ediliyor. Bunların dışında hurma satışları da oldukça iyi gidiyor. Fiyatlar biraz yüksek ama insanlar nefsini köreltecek kadar alıyor. Vatandaşlar komposto için en çok kuru üzüm ve kayısı kurusunu tercih ediyor. Uzmanlar bu kompostoların susuzluğu kesmede ve harareti gidermede etkili olduğunu söylüyor. Ayrıca içerisinde asit olmadığı için de bağırsaklar ve mideye de iyi geldiği ifade ediliyor. Kabızlık ve hazımsızlık yaşayan kişiler de bu meyve kurularını alıp komposto yapıyorlar. Bunların yanı sıra kızılcık, elma ve erik kurusuna da bu Ramazan’da rağbet var” dedi. “YARIM KİLO KURU ÜZÜMDEN 5 LİTRE KOMPOSTO ÇIKIYOR” Komposto yapılışını da tarif eden Doğanay, “Bir komposto yapmak için yarım kilo kuru üzümden 5 litre komposto çıkar. Üzümü soğuk sudan geçirdikten sonra tencerede üzerine bir karış su çıkana kadar su ilave ediyorsunuz. Kaynatma işleminden sonra yoğunluğunu suya verince soğumaya bırakıyorsunuz. Komposto yapacaklar daha çok çekirdeksiz kuru üzümü tercih ediyor" diye konuştu. Kuru meyvelerin fiyatı ise şöyle: Kompostoluk kuru üzümün kilosu 135-200 TL, erik kurusu 200-350 TL, kayısı kurusu da kalitesine göre 200-300 TL arasında. Hurma fiyatları ise 100 TL’den başlayıp 800 TL’ye kadar çıkıyor. En çok 300 TL’lik hurmalar tercih ediliyor.

Hem lezzetli hem besleyici: Hoşaf Haber

Hem lezzetli hem besleyici: Hoşaf

Hoşaf, hem lezzetli hem de besleyici bir tatlıdır. İçerdiği kuru meyveler sayesinde birçok faydaya sahiptir. Hoşafın faydalarından bazıları şunlardır: Sindirim Sistemini Düzenler: Hoşaf, lif açısından zengin bir tatlıdır. Lif, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar ve kabızlığı önler. Bağışıklık Sistemini Güçlendirir: Hoşaf, vitamin ve mineral açısından zengin bir tatlıdır. Vitamin ve mineraller, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Kan Şekerinin Dengelenmesine Yardımcı Olur: Hoşaf, lif açısından zengin bir tatlıdır. Lif, kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur. Enerji Verir: Hoşaf, doğal şeker içeren bir tatlıdır. Doğal şeker, enerji verir ve yorgunluğu giderir. Cilt Sağlığını Korur: Hoşaf, antioksidanlar açısından zengin bir tatlıdır. Antioksidanlar, cilt hücrelerini serbest radikallerin zararlarından korur ve cilt sağlığını korur. Kalp Sağlığını Korur: Hoşaf, potasyum açısından zengin bir tatlıdır. Potasyum, kalp sağlığını korur ve yüksek tansiyonu önler. Kilo Kontrolüne Yardımcı Olur: Hoşaf, lif açısından zengin bir tatlıdır. Lif, tokluk hissini artırır ve kilo kontrolüne yardımcı olur. Hoşafın faydaları kişiden kişiye değişebilir. Herhangi bir sağlık sorununuz varsa, hoşaf tüketmeden önce doktorunuza danışmanız önerilir. HOŞAFIN ÇEŞİTLERİ Kuru üzüm hoşafı Kuru incir hoşafı Kuru kayısı hoşafı Elma hoşafı Armut hoşafı Erik hoşafı Karışık meyve hoşafı HOŞAF TARİFİ Malzemeler: 1 su bardağı kuru üzüm 1 su bardağı kuru kayısı 1 su bardağı kuru incir 1 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su 1 çubuk tarçın 3-4 adet karanfil Yapılışı: Kuru meyveleri iyice yıkayın ve süzün. Tencereye suyu ve şekeri ekleyin ve karıştırın. Şeker eridikten sonra kuru meyveleri, tarçın ve karanfili ekleyin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis edin. PÜF NOKTALARI Hoşafın daha tatlı olması için şeker miktarını artırabilirsiniz. Hoşafın daha ekşi olması için limon suyu ekleyebilirsiniz. Hoşafı soğuk olarak servis etmek için buzdolabında soğutun. Hoşafı sıcak olarak servis etmek için ocaktan aldıktan sonra 10 dakika kadar dinlendirin. HOŞAF HAKKINDA İLGİNÇ BİLGİLER Hoşaf kelimesi Farsça kökenlidir. Hoşaf, Osmanlı mutfağında da önemli bir yere sahipti. Hoşaf, genellikle Ramazan ayında tüketilir. Hoşaf, soğuk olarak servis edilir.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.