Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Btü

Bursa Hayat Gazetesi - Btü haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Btü haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

BTÜ’nün LiDAR destekli projesi TÜBİTAK Desteği Aldı Haber

BTÜ’nün LiDAR destekli projesi TÜBİTAK Desteği Aldı

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü, önemli bir projeye daha imza atıyor. Araştırma Görevlisi Burhan Gencal'ın geliştirdiği "LiDAR Destekli Akıllı Telefon Uygulaması ile Ağaç Çapı Ölçümü ve Süre Analizi" adlı proje, TÜBİTAK 1002-A desteği almaya hak kazandı. Bu proje, ormancılık envanterine yönelik yenilikçi bir katkı sağlamayı ve LiDAR teknolojisinin ormancılıkta nasıl etkin bir şekilde kullanılabileceğini araştırmayı amaçlıyor. Projenin danışmanlığını BTÜ Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Sönmez üstlenirken, projede 2 öğrenci bursiyer olarak yer alıyor. Proje, LiDAR destekli mobil cihazlarla ağaç çapı ölçümünde doğruluk ve zaman verimliliğini incelemeyi amaçlıyor ve orman envanteri alanında önemli bir dönüm noktası olabilir. LİDAR TEKNOLOJİSİ İLE GELENEKSEL YÖNTEMLERİN KARŞILAŞTIRILMASI Proje kapsamında, geleneksel çap ölçer yöntemleri ile LiDAR destekli akıllı telefon ve tabletlerle yapılan ölçümler karşılaştırılacak. Araştırma, Sarıçam ve Uludağ Göknarı türlerinden seçilen 200 ağaç üzerinde gerçekleştirilecek. Burhan Gencal, bu çalışmanın LiDAR teknolojisinin ormancılık sektörüne sağlayacağı potansiyel katkıları detaylı bir şekilde inceleyeceğini belirtti. Mobil cihazlarla elde edilen veriler, geleneksel yöntemlerle elde edilen verilerle istatistiksel olarak karşılaştırılacak. SÜRDÜRÜLEBİLİR ORMANCILIK UYGULAMALARI İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM Projenin, ormancılık sektöründe düşük maliyetli, taşınabilir ve hızlı ölçüm yöntemlerinin kazandırılmasına önemli katkılar sağlaması bekleniyor. Gencal, bu çalışmanın Bursa Orman Bölge Müdürlüğü sınırları içindeki ormanların daha etkin yönetimi için bilimsel bir temel sunduğuna dikkat çekti. Ayrıca, çalışmanın ulusal düzeyde sürdürülebilir ormancılık uygulamalarını destekleyeceği ve doğal orman ekosistemlerine odaklanan literatüre yenilikçi bir yaklaşım kazandıracağı vurgulandı. BTÜ Orman Fakültesi'nin bu projeyle ormancılık alanındaki modern teknolojilerin kullanımını yaygınlaştırması ve sektördeki verimliliği artırması hedefleniyor. Proje, Türkiye’de orman envanteri çalışmalarına önemli katkılar sunarak, bilim dünyasında referans alınacak bir çalışma haline gelebilir.

Bursa İl Emniyet Müdürü Zaimoğlu, FETÖ’nün tehlikeli yapısını anlattı Haber

Bursa İl Emniyet Müdürü Zaimoğlu, FETÖ’nün tehlikeli yapısını anlattı

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), öğrencilerine alanında uzman isimlerle bir araya gelme fırsatı sunmaya devam ediyor. BTÜ Konuşmaları’nın 3. sezonunun son konuğu, Bursa İl Emniyet Müdürü Dr. Sabit Akın Zaimoğlu oldu. Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salon’da gerçekleşen programa, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Rektör Yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Konuşmasında, FETÖ’nün kuruluşu, amacı, stratejisi ve ideolojisi üzerine detaylı bilgiler veren Dr. Sabit Akın Zaimoğlu, Türkiye’ye ve özellikle gençlere bu örgütün tehlikelerinden nasıl korunması gerektiğini anlattı. “FETÖ, dünyanın en tehlikeli terör örgütü ve 1,5 neslimizi elimizden aldı” diyerek sözlerine başlayan Zaimoğlu, bu örgütün amacının devletin tüm kurumlarını ele geçirmek olduğunu belirtti. Ayrıca, 15 Temmuz’un bir kurtuluş savaşı ve başarı destanı olduğuna dikkat çekti. FETÖ’NÜN YIKICI YAPISI VE 15 TEMMUZ’UN ÖNEMİ Zaimoğlu, FETÖ'nün herhangi bir ideolojisi, dini hassasiyeti olmayan ve amaca ulaşmak için her yolu mubah gören bir örgüt olduğunu söyledi. "FETÖ, özellikle askeri okulları ve polis kolejlerini ele geçirerek devleti içten çökertmeyi amaçladı” diyen Zaimoğlu, örgütün üye kazanma yöntemlerinden ve sosyal yapısından da söz etti. FETÖ’nün, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdiği hain darbe girişimini hatırlatarak, bu olayın sadece bir darbe değil, bir kurtuluş savaşı olduğunu vurguladı. Zaimoğlu, "15 Temmuz, vatanımıza sahip çıktığımız ve büyük bir mücadele verdiğimiz bir başarı destanıdır" ifadelerini kullandı. 15 TEMMUZ’DA TÜRKİYE’NİN ZAFERİ Bursa İl Emniyet Müdürü Dr. Sabit Akın Zaimoğlu, 15 Temmuz’un başarısız olması halinde, Türkiye'nin önemli bölgelerinin terör örgütlerine teslim edileceğini, bu yüzden bu tarihin büyük bir zafer olduğunu belirtti. Gelecekte FETÖ’nün hiçbir şekilde Türkiye’yi esir alamayacağını söyleyen Zaimoğlu, "Gençlerin dirayetleri ve vatan sevgileri sayesinde bu yapılanma artık ülkemizde tutunamayacak" dedi.

DinamoERP+ ve DinamoAPS+ yazılımları BTÜ öğrencilerinin eğitimine katkı sağlayacak Haber

DinamoERP+ ve DinamoAPS+ yazılımları BTÜ öğrencilerinin eğitimine katkı sağlayacak

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ve Birleşik Yazılım Hizmetleri arasında önemli bir protokol imzalandı. Mimar Sinan Yerleşkesi Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleşen törenle, Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerine kullanım için 25 kullanıcı lisanslı DinamoERP+ ve 1 kullanıcı lisanslı Dinamo APS+ yazılımları bağışlandı. Protokol, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar ve Birleşik Yazılım Hizmetleri Yönetici Ortağı Erdost Onur Berktaş tarafından imzalandı. Bu yazılımlar, BTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerine Üretim Planlama ve Kontrol, Çizelgeleme, Yalın Üretim, Endüstri Mühendisliğinde Bilgisayar Uygulamaları, Kurumsal Kaynak Planlama gibi derslerde kullanılacak. Öğrenciler, sektörde yaygın olarak kullanılan bu programlarla eğitim alarak, uluslararası kabul görmüş standartlara uygun bir şekilde donanımlı hale gelecekler. SEKTÖRLE UYUMLU MÜFREDAT VE YÜKSEK İSTİHDAM ORANI Protokol imza töreninde konuşan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, üniversiteye kazandırılan yazılımlar için Birleşik Yazılım Hizmetleri’ne teşekkür etti ve Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin bu lisanslı yazılımlarla sektördeki ihtiyaçlara uygun bir eğitim alacaklarını belirtti. Ayrıca, müfredatlarını sektörün gerekliliklerine göre güncellediklerini vurgulayan Rektör Çağlar, bu sayede öğrencilerinin iş gücü piyasasında bir adım öne çıktığını ifade etti. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin verilerine göre BTÜ mezunlarının %92’sinin bir yıl içerisinde kendi alanlarında istihdam edildiğine dikkat çekti. DİNAMOERP+ VE DİNAMOAPS+ İLE SEKTÖRDE FARK YARATACAK Birleşik Yazılım Hizmetleri Yönetici Ortağı Erdost Onur Berktaş ise DinamoERP+ ve DinamoAPS+ yazılımlarının uzun yıllardır Ar-Ge çalışmalarıyla geliştirildiğini belirtti. 1992 yılından itibaren yerli iş yazılımları üreten şirket, profesyonel çözümler sunan ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) ve APS (İleri Planlama ve Çizelgeleme) yazılımlarını dünya standartlarına uygun olarak tasarlamaktadır. DinamoERP+ ve DinamoAPS+, sektörün ihtiyaçlarına göre sonlu kapasite planlama, ileri planlama ve çizelgeleme alanlarında profesyonel çözümler sunduğunu ifade eden Berktaş, BTÜ öğrencilerinin bu yazılımları öğrenerek sektörde bir adım öne geçeceklerini söyledi. Protokol imza törenine, BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Uyanık, Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aytaç Yıldız, Bölüm Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Yunus Demir ve Dr. Öğretim Üyesi İsmail Enes Parlak da katıldı.

BTÜ’de öğrencilere kariyer sırları ve ABD eğitim fırsatları anlatıldı Haber

BTÜ’de öğrencilere kariyer sırları ve ABD eğitim fırsatları anlatıldı

Oklahoma Eyalet Üniversitesi'nden Prof. Dr. Salim Hızıroğlu, “Doğru Kariyer Planlaması ve ABD’de Yükseköğrenim Fırsatları” semineriyle öğrencilerle bir araya geldi. Hızıroğlu, kariyer planlaması ve ABD’deki eğitim fırsatları hakkında önemli bilgiler paylaştı. Bursa Teknik Üniversitesi Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salon’da düzenlenen seminere, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Beyhan Bayhan ve Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Oklahoma Eyalet Üniversitesi, Doğal Kaynak Ekolojisi ve Yönetim Bölümü üyesi Prof. Dr. Salim Hızıroğlu, "Doğru Kariyer Planlaması ve ABD’de Yükseköğrenim Fırsatları" konulu seminerde kariyer planlamasının nasıl yapılması gerektiğini ve ABD'deki eğitim fırsatlarını öğrencilerle paylaştı. KARİYERİN SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE İLERLEMESİ İÇİN İPUÇLARI Seminerde kariyerin doğru şekilde nasıl organize edileceği konusunda değerli bilgiler veren Prof. Dr. Hızıroğlu, üniversite öğrencilerine kariyer planlaması yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları aktardı. Öğrencilere, kariyerlerine üniversitenin 2. sınıfından itibaren yön vermeye başlamalarını öneren Hızıroğlu, “Ne yapmak istediğinize erken karar vermeniz, kariyerinizin sağlıklı şekilde ilerlemesini sağlar. Girişimci mi olmak istiyorsunuz, özel sektörde mi çalışacaksınız ya da akademik kariyer mi yapacaksınız? Bu soruları erken yanıtlamanız önemlidir” dedi. KİŞİLİK VE ÇEVRE: KARİYERİN TEMEL PARAMETRELERİ Prof. Dr. Hızıroğlu, iş hayatında başarılı bir kariyer için kişilik ve çevre faktörlerinin önemine değindi. Kişiliğe uygun bir meslek seçmenin ve mutlu olacağınız bir iş ortamında çalışmanın kariyerin sağlıklı bir şekilde ilerlemesinde belirleyici olduğunu vurgulayan Hızıroğlu, “Kariyerinize yön verirken kişiliğinize uygun bir meslek seçmeli ve çalıştığınız ortamda mutlu olmalısınız. Mutlu olmadığınız bir ortamda kariyerinizin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi zor olacaktır” şeklinde konuştu. KARİYER İÇİN SÜRDÜRÜLEBİLİR İLİŞKİLER KURUN Hızıroğlu, kariyer yolculuğunda sürdürülebilir ilişkilerin önemini de vurguladı. "Esnek olun, fazla iş yapmaktan kaçınmayın, bilgiyi paylaşın. Ulaşılabilir olun ve iş ile özel hayat dengesini kurun. En önemlisi, network oluşturun ve bu ilişkilerinizi sürdürülebilir hale getirin. Çünkü sürdürülebilir ilişkiler, kariyerinize katkı sağlar" dedi. Ayrıca, kariyer süresince gerçeklere odaklanmanın ve önyargılardan kaçınmanın önemine dikkat çekti. ABD’DE YÜKSEKÖĞRENİM FIRSATLARI Prof. Dr. Hızıroğlu, seminerin sonunda ABD'deki yükseköğrenim fırsatları hakkında da değerli bilgiler paylaştı. ABD'deki üniversitelerin sistemleri, aranan kriterler ve burs imkanları hakkında bilgi veren Hızıroğlu, öğrencilerin soru ve merak ettikleri konuları tek tek yanıtladı. Prof. Dr. Hızıroğlu, ABD'deki eğitim kurumlarının fiziki ve akademik durumları hakkında da detaylı bilgiler sundu. Seminerin sonunda, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Prof. Dr. Salim Hızıroğlu'na teşekkür belgesi takdim etti. Program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

BTÜ öğrencileri, TUSAŞ için yenilikçi malzeme geliştiriyor! Haber

BTÜ öğrencileri, TUSAŞ için yenilikçi malzeme geliştiriyor!

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) öğrencileri, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) için hayati önem taşıyan bir projede yer alarak dikkat çekiyor. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan MateriaLynx ekibi, TUSAŞ'ın hava araçlarında kullanılan yangın güvenliği malzemelerini geliştirmek üzere bir proje üzerinde çalışıyor. Geliştirilecek olan yeni malzeme, yangın anında ateşin yayılmasını engelleyerek, mevcut sistemlerin eksikliklerini giderecek. Projenin Amacı: Yangın Güvenliği: Hava araçlarında yangın riskini minimize etmek. Yüksek Performans: Mevcut malzemelere göre daha yüksek performanslı bir malzeme geliştirmek. Yerli Üretim: Havacılık sektöründe yerli üretimi desteklemek. Ekip Hakkında: MateriaLynx ekibi, bölümün deneyimli öğretim üyelerinin danışmanlığında ve TUSAŞ uzmanlarının desteğiyle çalışıyor. Ekipteki öğrenciler, bu proje sayesinde hem teorik bilgilerini pratiğe dökme hem de havacılık sektörüne katkı sağlama fırsatı buluyor. BTÜ REKTÖRÜ'NDEN ÖĞRENCİLERE TAM DESTEK BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, öğrencilerin bu önemli projeye seçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Üniversitemiz, milli teknoloji hamlesine katkı sağlayan genç mühendisler yetiştirmeye devam ediyor. Öğrencilerimizin bu başarısı, üniversitemizin akademik kadrosunun ve altyapısının kalitesini bir kez daha göstermektedir." dedi. Bu proje, Türkiye'nin savunma sanayisinde yerli üretimi destekleme ve teknolojik bağımsızlığı güçlendirme hedeflerine önemli bir katkı sağlayacak. Ayrıca, genç mühendislerin yetişmesine ve ülkemizin geleceği için nitelikli insan kaynağı oluşturulmasına da katkı sağlayacak.

Bursa’da yeni elektrikli araçlar üretiliyor Haber

Bursa’da yeni elektrikli araçlar üretiliyor

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), TEKNOFEST Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nda temsil edilecek öğrencileri için yoğun bir çalışma süreci geçiriyor. BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, gece gündüz demeden çalışan öğrencileri desteklemek amacıyla atölyeleri ziyaret ederek, yarışa hazırlanan araçlar hakkında bilgi aldı. "HER ZAMAN YANINIZDAYIZ, YETER Kİ ÜRETİN" TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali çerçevesinde düzenlenen yarışmalara Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) büyük bir başarı ile katılıyor. Üniversite, 10 farklı kategoride 15 takım ile finale kalmayı başardı. Finalist takımlar, bu yıl da derece elde edebilmek için üniversitenin atölyelerinde 7/24 çalışma temposu ile hazırlıklarını sürdürüyor. Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları'na en iyi elektrikli araçlarla katılmak isteyen öğrencileri desteklemek amacıyla BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan ve Teknoloji Yarışmaları Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Lekesiz, Yıldırım Bayezid Yerleşkesi'ndeki atölyeleri ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Burada bir konuşma gerçekleştiren Rektör Çağlar, “TEKNOFEST yarışmalarındaki çalışmalarınız ve emeklerinizle bizlere her yıl gurur yaşattınız. Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü’müzün desteğiyle daha verimli ilerleyeceğinize inanıyoruz. Bu yıl da yaratıcı ve etkili araçlarınızla başarıya ulaşacağınıza eminim. Her zaman yanınızdayız, yeter ki üretin” dedi.  Elektrikli Araçlar ve Otonomi Topluluğu Başkanı Melis Sultan Erdoğan, Elektromobil ve Hidromobil kategorilerinde yarışlara katılacakları otomobiller hakkında bilgi verdi. Erdoğan, “Topluluk bünyemizdeki Sancar ve Atak takımlarımız iki farklı araç hazırlıyor. Sancar Takımı’nın yapımını üstlendiği elektrikli otomobillin, motor sürücüsünü yerli bir şekilde gerçekleştirdik. Atak Takımımız ise bu sene bir ilk olarak Hidromobil Yarışlarına katılacak. Bunun için de hidromobil ile çalışacak araç yapıyoruz. Bu aracımız hidrojen gazından elektrik üretecek. Her sene olduğu gibi bu sene de oldukça iddialıyız. Üniversitemizi en güzel şekilde temsil ederek dereceyle döneceğimize eminiz” şeklinde konuştu. Alternatif Enerjili Taşıtlar Topluluğu bünyesindeki Hacıwatt Takımı Kaptanı Hilal Bukre Doğu, bu yıl takım olarak Elektromobil ve Robotaksi Binek Otonom Araç yarışlarında yer alacaklarını söyleyerek, “Bu sene elektromobil aracımıza, mekanik olarak süspansiyon sistemleri ekliyoruz. Amacımız verimlilik olduğu için daha hafif araç üretiyoruz. Daha yenilenebilir olmasını sağlamak amacıyla ise kabuğumuzda revizyona gidiyoruz. ‘Tamamen yerli ve öğrenci işi’ sloganımızla tasarımları ve yazımları yüzde 100 ekibimizin emeğiyle oluşan yerli motor sürücüsü de yapıyoruz. Otonom aracımızda ise kendi kendine sürüş yönetebilen ve belli kurallara uyan bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Burada da oluşturduğumuz yazılım ve program sayesinde daha verimli ve efektif bir araç hedefliyoruz” dedi.

BTÜ'nün robot günlerine yoğun ilgi Haber

BTÜ'nün robot günlerine yoğun ilgi

Robotlar ve akıllı sistemler alanında uzmanlaşan Bursa Teknik Üniversitesinde (BTÜ) 'Robot Günleri' büyük ilgi gördü. Bu yıl ilk kez düzenlenen etkinlikte, BTÜ Robot Teknolojileri ve Akıllı Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezi robotları ilgi odağı oldu. Etkinlikte, Türkiye’nin önde gelen firmaların temsilcileri robot uygulamaları üzerine sunum gerçekleştirdi. Mimar Sinan Yerleşkesi Ali Sürmen Salon’da düzenlenen 'Robot Günleri'ne BTÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Beyhan Bayhan, Prof. Dr. Sinan Uyanık, Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, özel sektör temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte BTÜ Robot Teknolojileri ve Akıllı Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezi robotları sergilenerek, katılımcılara özellikleri hakkında bilgiler verdi. BTÜ’nün temel uzmanlaşma alanlarından birinin robotlar ve akıllı sistemler olduğunu vurgulayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan, "Şehrimizin tek teknik üniversitesi olarak ‘Robotik ve Akıllı Sistemler’ alanındaki çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz. Bu kapsamda Mekatronik Mühendisliği Bölümümüz ile Robot Teknolojileri ve Akıllı Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezimiz bünyesinde güçlü bir laboratuvar altyapısı oluşturduk. Bu laboratuvarımızda 6 farklı alanda yeni Ar-Ge projeleri geliştirme çalışmalarına 2024 yılı itibari ile başladık. Tamamını kendi bünyemizde geliştirdiğimiz robotların yanı sıra kamu ve özel sektör işbirlikleri ile birçok projede yer alıyoruz. Mobil Robotlar, Endüstriyel Robotlar, Kolaboratif Robotlar, İnsansı Robotlar ve Bacaklı Robotlar ile oluşturduğumuz donanımlar sayesinde hem yeni teknolojiler geliştiriyor hem de lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim veriyoruz” diye konuştu. BTÜ Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Fenercioğlu, “Bu yıl ilkini düzenlediğimiz Robot Günleri’nin, önümüzdeki yıllarda kapsamını genişleterek hem akademik çalışmaların sunulduğu hem de özel sektörün buluşma noktası haline gelecek bir zirveye dönüştürmeyi hedefliyoruz. Etkinlik boyunca robot alanında teknoloji geliştiren ve robotik uygulamalar yapan özel sektörün öncü kuruluşlarının temsilcileriyle buluşmuş olacağız” dedi. Etkinlikte, ünlü markaların temsilciler, robot uygulamaları adına sunumlarını gerçekleştirdi. Sunumların ardından “Endüstride Robotik Uygulamaları” ve “Robot Uygulamalarında Yeni Trendler” başlıklı panellerde son gelişmeler hakkında bilgiler aktarıldı. Özel sektörde robot programlama alanında yaygın bir şekilde kullanılan “ROS” eğitimi de Robot Günleri kapsamında verildi.

Basınla buluşan BTÜ Rektörü, üniversitenin hedeflerini paylaştı Haber

Basınla buluşan BTÜ Rektörü, üniversitenin hedeflerini paylaştı

BTÜ Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salon'da basın mensuplarıyla bir araya gelen Rektör Çağlar, üniversitedeki yenilikleri, başarıları ve geleceğe ilişkin hedefleri anlattı. Çağlar, sektörle güçlenen ve sektöre güç katan bir üniversite olma hedeflerinin olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu: "Bursa Teknik Üniversitesi teknolojiye önem veren saygın bir uluslararası üniversite olma yolunda devam ediyor. 11 binin üzerinde öğrencimiz var. Öğrencilerimizden 1600'ü 93 ülkeden gelen uluslararası öğrenciler. 2023-2024 dönemini 'iyileştirme yılı', 2024-2025 dönemini 'geliştirme yılı', 2025-2026 yılını 'markalaşma yılı' olarak ilan ettik. Kalite anlamında tam akredite olmuş üniversite olma yolunda hızla ilerliyoruz. Geçen hafta Arama Konferansı gerçekleştirdik. Bu konferans bizim için çok önemliydi." Veriye dayalı yönetim modelini benimsediklerini anlatan Çağlar, tüm verileri dijital ortama taşıdıklarını bildirdi. Çağlar, özgün bir kariyer modeli geliştirdiklerini kaydederek, "Öğrencimiz üniversitemize başladığı andan mezun olana kadar yakından takip ediyoruz. Birinci ve ikinci sınıflarda öğrencilerimize mentor atıyoruz. Üçüncü sınıfta ise mentoru sektörden atıyoruz. Dördüncü sınıfta da öğrencimizi kendi sektörüne gönderiyoruz. Kendi alanında tam zamanlı olarak bir dönem boyunca sektör tecrübesi kazanıyor. Bu modeli çok önemsiyoruz ve katkı sağlayabileceğini düşünüyoruz." ifadesini kullandı. Ayrıca yapay zekaya çok önem verdiklerine dikkati çeken Çağlar, üniversitedeki tüm öğrencilerin zorunlu olarak yapay zeka dersi aldığını anlattı. Rektör Çağlar'ın üniversitenin gelecek hedeflerine ilişkin sunum yaptığı toplantı, soru cevap bölümüyle sona erdi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.