Hava Durumu

Görükle Dumlupınar İlkokulu'ndan eTwinning başarısı

Görükle Dumlupınar İlkokulu, 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında imza attığı başarılarına birçok eTwinning projesini de ekledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2021 07:30
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2021 07:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Görükle Dumlupınar İlkokulu'ndan eTwinning başarısı

Nagihan ER

Avrupa okullarını bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak işbirliği yapmaya teşvik etmeyi amaçlayan eTwinning projelerine 3 alanda katılan Görükle Dumlupınar İlkokulu öğrencileri uygulamaları başarıyla tamamladı.

Okulun İngilizce Öğretmeni Gonca Sevda Erden, pandemi sürecinde okulda yürütülen eTwinning projeleri hakkında bilgi verdi. Erden, Z Kuşağı çocuklarının tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinden etkilendiğini belirterek, bu süreçte ülkemizdeki öğrencilerin de sanal dünyada geçirdikleri sürecin uzadığını ifade etti. Erden, "Bu projelerde yer almamızın temel amacı, online eğitimin içerisinde Web2 araçlarını kullanarak bu sistemin daha verimli ve öğretici taraflarını öğrencilerimize göstermektir. Bu inançla projelere başlandık. Bu bağlamda eTwinning bünyesinde üç projeye, proje ortaklığı yapma şansı bulduk" dedi.

MY ENGLISH SNACKS (MES)

Ortaklık yaptıkları projeler hakkında bilgi veren Erden MES Projesi hakkında şunları söyledi: "MES, 26 Aralık 2020 tarihinde 10 Ortaklı Uluslararası proje olarak başladı. Projede Romanya, Ermenistan ve Türkiye'den üç okuldan biri olarak yer aldık. Projenin amacı günümüzde pandemi süreciyle önem kazanan Web2 araçlarını kullanarak öğrencilerimize uygulamalı yeni nesil öğrenme teknikleri öğretmek ve bu imkanı sürekli hale getirmek amacını hedefledik. Bu bağlamda projede yapılan etkinliklerde küçük twinnerlarımız hem aktif İngilizce öğrenme imkanı bulurken diğer yandan başlıca Bitmoji, Chatter Pix, Canva, Jigsaw Puzzle ve Wordart gibi Web2 araçlarını kullanmaları amaçlandı.

Öğrencilerimiz kendilerini İngilizce tanıtmayı, Posterler hazırlamayı öğrenirken Story Jumper Web2 aracı ile de Audio İngilizce Sözlük yazma konusunda yeni bilgiler öğrenme imkanına kavuştular."

OTUR BİR MASAL YAZALIM

'Otur Bir Masal Yazalım' projesindeki çalışmalardan bahseden Erden, "16 Ekim 2020 tarihinde 10 ortaklı olarak Türkiye'nin çeşitli illerinde bir araya gelen ilkokullardan oluşan dinamik ve tecrübeli bir ekip ile bu projeye başladık. Masalların küçük yaştaki öğrenciler için yaratıcılık yönlerini kullanmakta en etkili yol olduğunu düşündük. Öğrencilerimize her ay bir masal yazdırmayı planladık. Bu masallar tamamen öğrencilerimizin doğaçlama ortak ürünleri oldu. Elektronik kitap oluşturmada kullanılan Web2 araçlarından biri olan Story Jumper'da; Minik Dahiler Kovid 19'a Karşı, Minik Dahiler Hayvanat Bahçesinde ve Minik Dahiler Şehirlerini Tanıtıyor isimli üç kitap yazma şansı yakaladılar. Ayrıca yazdıkları bu kitapları seslendirerek Audio kitap haline getirdiler. Akrostiş çalışmasında kullanılan Web2 aracı Zumpad öğrencilerimizde farklı bir deneyim oluşturdu. Masal kahramanlarımızı tanıma ve tanıtma fırsatı da yakaladık. Dünya masal kahramanları yanı sıra yerel kahramanlarımızı Chatter Pix uygulaması ile tanıtma imkanı bulduk. Böylelikle Web2 araçlarını öğrenmeleri yanı sırada öğrenciler grup çalışmaları ile proje içinde sürekli aktif oldular" diye konuştu.

BİR TATLI MATEMATİK

Okul olarak katıldıkları 'Bir Tatlı Matematik' projesindeki çalışmalar hakkında da bilgi veren Erden, "Matematik hayatımızın her alanındadır. Doğada, yürüdüğümüz yolda, oturduğumuz evde, DNA'mızda... Kısacası matematik her yerde karşımıza çıkar. Öğrencilerimize matematiğin doğanın kendisi olduğu, hayatımızın her alanında bulunduğunu belirtmek için projemizi oluşturduk. Matematikle bilimi, sanatı, sistemi ve doğayı birleştirdik. Web2 araçlarını etkin kullanarak matematiği eğlenceli hale getirerek öğrenme becerisi kazanmalarını sağlamaktı. Bu doğrultuda 2 Şubat 2021 tarihinde 10 ortaklı olarak Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden ilkokulların dahil olduğu projemize başladık. Proje sürecinde gerek öğrencilerimiz origami, geri dönüşebilen materyallerden eşya tasarlama, Web2 araçlarını kullanarak takvim tasarlama, wordart ile kelime bulutları oluşturma, Canva ile örüntü çalışmaları yaparak Web2 aracı olan Ourboox'ta bir örüntü kitabı oluşturma ve tarihteki matematik öncülerini tanıyıp tanıtma fırsatı yakaladılar. Bookcreator'da oluşturdukları elektronik kitapta öğrencilerimiz tarihteki ünlü matematikçilerimizin kostümlerini kendilerine uyarlayarak tarihe bir yolculuk yaptılar. Görükle Dumlupınar İlkokulu olarak dahil olduğumuz eTwinning projelerinin uygulanması sürecinde her daim hem öğrencilerinin hem de öğretmenlerine desteğini esirgemeyen okul Müdürümüz Sayın Abdullah Urgan'a da tüm süreç boyunca yanımızda olduğu için çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İngilizce Öğretmeni Gonca Sevda Erden

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.