Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üçüncü köprünün iki yakası birleşiyor

Üçüncü köprü Yavuz Sultan Selim'in iki yakası, bu sabah birleşiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu da bugün köprü üzerinde, Anadolu'dan Avrupa yakasına yürüyecek.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2016 09:20
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2016 09:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Üçüncü köprünün iki yakası birleşiyor

Bugün İstanbul için tarihi bir gün... İstanbul Boğazı'ndaki üçüncü köprü olan Yavuz Sultan Selim, şehrin iki yakasını bu Sabah birleşti. Cumhuriyet tarihinin en önemli projeleri arasında gösterilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmalar aralıksız sürüyor. Yalova'da üretilen tabliyelerin sonuncusu, tersaneden dün akşam gemiye yüklendi ve 8 saat süren yolculuğun ardından üçüncü köprünün altına getirildi. İki yakayı birbirine bağlayan 9 metrelik son tabliye vinçlerle kaldırılıp, montaj başladı. Gün aydınlandığında iki yaka birbirine kavuştu.

AĞUSTOSTA HAZIR OLACAK
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu işçilerle birlikte
 bugün14.00'te İstanbul'un üçüncü köprüsü üzerinde Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na yürüyecek. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da bu tarihi ana eşlik edecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, üçüncü köprünün ağustos ayında bağlantı yolları ve kavşaklarıyla beraber açılışa hazır hale geleceğini açıklamıştı. Bağlantı yolları, tünel ve kavşak çıkışları için çalışmalar devam ediyor. İstanbullular ise köprünün açılışını heyecanla bekliyor. Proje "Kuleler arası açıklığı en fazla" köprü özelliğine sahip. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün verdiği bilgilere göre; köprünün her iki yakasındaki kulelerin içinde, işletme döneminde kullanılacak erişim ekipmanlarının kurulum işleri sürüyor.

 MALİYET 4.5 MİLYAR TL
 Köprü, 59 metrelik genişliğiyle dünyanın en geniş, 1408 metrelik ana açıklığıyla üzerinde raylı sistem olan dünyanın en uzun, 320 metreyi aşan yüksekliğiyle ise dünyanın en yüksek kulesine sahip asma köprüsü olacak. 4.5 milyar liralık yatırım maliyeti bulunan proje, Türk ve Koreli mühendislerin gayretiyle yükseldi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.