Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBMM Başkanı uyardı! “Süreç tamamen siyasetin kontrolünde”

STK temsilcileriyle katıldığı iftar programında konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İmralı’dan gelen ikinci açıklamanın önemine dikkat çekerek, örgütün tüm bileşenlerinin bu açıklamayı göz önünde bulundurması gerektiğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2026 21:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2026 21:01
Kaynak: Haber Merkezi
TBMM Başkanı uyardı! “Süreç tamamen siyasetin kontrolünde”

İstanbul’da sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle düzenlenen iftar programına TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da katıldı.

Kurtulmuş, programda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş’un konuşmasında dikkat çeken noktalar şu şekilde paylaşıldı:

TÜRKİYE'NİN İÇ KALESİNİ TAHKİM ETMEK TÜRKİYE SİYASETİNİN EN ÖNEMLİ MESELE HALİNE GELMİŞTİR”

“Mazlum bir milletin elinden tutup onun hakkını savunabilecek bir uluslararası yapı da yok. Bizim güçlü olmamız, bu çerçevede kendi geleceğimizi çok daha sağlam şekilde sürdürme mecburiyetimiz var.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Malazgirt konuşmasıyla gündeme getirdiği ve arkasından Meclis açılış döneminde gündeme getirdiği Türkiye'nin iç kalesini tahkim etmek Türkiye siyasetinin en önemli mesele haline gelmiştir. Diğer taraftan sayın Bahçeli'nin açıklamalarıyla birlikte Türkiye önemli adımlar atmıştır.

Geçtiğimiz sene bugün İmralı silahları bırakacağını, örgütü feshedeceğini ilan eden açıklama yapmıştı. Açıklamasında ideolojik yapının çöktüğü, Türkiye'de silahlı mücadele döneminin geride kaldığı fikirlerini beyan etmiştir. Neredeyse tüm siyasi partiler sürecin yürümesi için destek oldular.

TBMM Başkanı uyardı! “Süreç tamamen siyasetin kontrolünde”-Bursa Hayat-2

“HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMAYA ÇALIŞTI”

İlk sefer böyle bir fırsat doğdu. Bir parti hariç siyasi partiler komisyona üye vererek içtenlikle sürece katkı sundular. Herkes üzerine düşeni yapmaya çalıştı. Gayretli şekilde ortaya çalışma konuldu. 21 toplantı sonunda komisyonun ortak raporu kabul edildi.

Toplumuzun bazı kesimlerinde var olan hangi endişe varsa hiçbirisinin geçerli olmadığını ortaya koyan rapordur. Partilerin kendi görüşleri var. Onların hepsinin komisyon raporuna ilave edildi. Bu raporun inşallah gereğinin yapılması, hızlı bir şekilde artık Türkiye'nin tamamlamasının gerekli olduğu kanaatindeyim.

“SÜREÇ TAMAMEN SİYASETİN KONTROLÜNDEDİR”

Bugün İmralı'dan yapılan açıklama önemlidir. Örgütün bütün bileşenlerin buradan ilan edilen karara uyması beklenmelidir. Raporun ortak noktalarından birisi de örgütün kendini feshi ve silahların bırakılmasıyla birlikte gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasıdır.

Bundan sonra örgütün bütün unsurları ile feshi ve silahların bırakması temin edilecek. Ardından Türkiye gerekli adımları atacak, bu ağır faturanın bedellerini ödemeyecektir. Süreç tamamen siyasetin kontrolündedir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.