Hava Durumu

İçişleri Bakanlığı personel alımı ne zaman? Başvurular başladı mı?

İçişleri Bakanlığı, yeni bir personel alımı için harekete geçiyor. Başvurular, 22 Nisan ile 26 Nisan tarihleri arasında E-Devlet üzerinden kabul edilecek. Bu alımla birlikte toplam bin 608 kişi, farklı pozisyonlarda istihdam edilecek. Büro personeli, mühendis, avukat, teknisyen, tekniker, destek personeli, mimar, arşiv uzmanı, çağrı karşılama personeli, programcı ve koruma/güvenlik görevlisi gibi çeşitli alanlarda iş fırsatları sunulacak. İçişleri Bakanlığı'na katılmak isteyenler için bu fırsatı kaçırmamalarını öneriyoruz. Detaylı bilgi ve başvuru süreci için E-Devlet'i ziyaret etmeyi unutmayın...

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2024 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2024 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
İçişleri Bakanlığı personel alımı ne zaman? Başvurular başladı mı?

İçişleri Bakanlığı, yeni personel alımı için heyecan verici bir duyuru yaptı! Resmi Gazete'de yayınlanan duyuruya göre, başvurular 2022 yılı KPSS lisans, ön lisans ve ortaöğretim puanlarına dayanacak. Başvuru yapabilmek için adayların en az 60 ve üzerinde KPSS puanına sahip olmaları gerekecek. İçişleri Bakanlığı'na katılmak isteyenler için bu şartları göz önünde bulundurmaları önemlidir. Detaylı bilgiler ve başvuru süreci için duyurunun detaylarına göz atmayı unutmayın!

İçişleri Bakanlığı personel alımı ne zaman? Başvurular başladı mı?-Bursa Hayat Gazetesi-2

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN? BAŞVURULAR BAŞLADI MI?

İçişleri Bakanlığı, yeni personel alımı için başvuruları almaya hazırlanıyor! Başvurular 22 Nisan 2024 tarihinde başlayacak ve 26 Nisan 2024 günü saat 16.00'da sona erecek. Başvurular, İçişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesindeki "Duyurular" bölümünde yayımlanacak olan "İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru" linki aracılığıyla e-Devlet üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilecek. İçişleri Bakanlığı'na katılmak isteyenler için bu fırsatı kaçırmamalarını öneririz. Detaylı bilgiler ve başvuru süreci için resmi internet sitesini takipte kalın...

İçişleri Bakanlığı personel alımı ne zaman? Başvurular başladı mı?-Bursa Hayat Gazetesi-3

İçişleri Bakanlığı 4/B sözleşmeli personel alımı için adaylarda aranan şartlar şunlardır:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara ve Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar Hakkında Bakanlar Kurulu Kararı'nda belirtilen şartlara sahip olmak.Son başvuru tarihi olan 26 Nisan 2024 itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak veya Türk Medeni Kanunu'nun 12. maddesine göre kazai rüşt kararı almış olmak.Kamu haklarından mahrum bulunmamak.Türk Ceza Kanunu'nda belirtilen suçlardan dolayı mahkum olmamak.Erkek adaylar için askerlikle ilgili durumu: askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmişse muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

Ayrıca, ÖSYM tarafından 2022 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan en az 60 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak gerekmektedir. Lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lise mezunları için KPSSP94 puan türünden başvuruda bulunan adaylar, tercih ettikleri pozisyon ünvanı ve yapmış oldukları tercih sıralamasına göre değerlendirilecektir.

Adaylar, başvuruda bulunurken en fazla 3 adet yer ve/veya pozisyon ünvanı için tercihte bulunabilirler. Adayların değerlendirme işlemleri, KPSS puanı en yüksek adaydan başlayarak yapılacak ve sadece bir yer ve ünvan için değerlendirilecektir.

Son olarak, sözleşmesini tek taraflı fesheden adayların başvurularında herhangi bir engel bulunmamaktadır

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.